02 / 05 / 2024

İnciraltında yıkımlar ne zaman başlayacak

İnciraltında yıkımlar ne zaman başlayacak

İzmir'in Balçova ilçesindeki İnciraltı ve Bahçelerarası bölgesinde doğal sit alanındaki aykırı yapılaşmaları önlemek amacıyla bazı işletmeler için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım kararı alındı.

İmar yasası mağdurlarından 'Seçimlerden önce yıkımlar durdurulsun' talebi!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, son günlerde yapı kayıt belgesi ile ilgili yaşanan mağduriyetlere ilişkin açıklama yaptı. Seçimlerden önce yıkımların durdurulmasını talep etti. İşte ayrıntılar...

Eminönü Hanı 1939 yılında yıkılmış!

1942 yılında bir türlü sonuçlandırılamayan Eminönü Hanı için yıkım kararı verilmiş. Söz konusu yapının 1942 yılında yıkılması için çalışmalar başlatılmış.

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Marmara büyük depreme hazır değil! Prof. Dr. Okan Tüysüz, tek tek açıkladı! Büyük deprem ne zaman olacak? 

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Marmara depreme nasıl hazırlanmalı? Büyük deprem ne zaman olacak?

YÖK bursuna zam mı geldi? YÖK destek bursuna zam geldi mi 2023? YÖK bursu ne kadar oldu?

YÖK bursu gündemde yer alan konulardan biridir. YÖK bursuna zam mı geldi? YÖK bursu ne kadar oldu? İşte YÖK bursuna dair detaylar!

Marmara'da 7 büyüklüğünde 2 farklı deprem bekleniyor! Deprem uzmanından kritik açıklama: Büyük deprem ne zaman olacak?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Büyük deprem ne zaman ve kaç şiddetinde olacak?

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Beyoğlu'ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem sokaklarında yıkım başladı!

İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu'nda yer alan Alageyik, Kadem, Zürafa sokaklarında yıkım resmen başladı.

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Diyarbakır Kayapınar dönüşüm projesi için yıkımlar başladı!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu bölgesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanan evler ortadan kaldırılıyor.

Kocaeli Cedit'te yıkımlar başladı!

Kocaeli’nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar başladı. 

Eyüpsultan Gençlik Parkı'nda yıkım grevi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım kararı alınan Eyüpsultan Geçnlik Parkı'nda yıkım kararının bozulmasını isteyen vatandaşlar grev yapıyor. 

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar başladı!

İstanbul Okmeydanı'nda vatandaşların uzun zamandır beklediği kentsel dönüşüm projesi sonunda başladı. Proje çerçevesinde gerekli önlemler alınarak yıkımlar başladı. 

İnciraltında yıkımlar ne zaman başlayacak Haberi

İnciraltında yıkımlar ne zaman başlayacak


İzmir'in Balçova ilçesindeki İnciraltı ve Bahçelerarası bölgesinde doğal sit alanındaki aykırı yapılaşmaları önlemek amacıyla bazı işletmeler için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım kararı alındı. Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun (TBK) aldığı kararla mevzuata aykırı şekilde yapılaşmaya giden ilk etapta 5 işletmenin yıkılacağı açıklandı.  Balçova Belediyesi'ne gönderilen yıkım kararlarının 11 Ocak 2016 tarihine kadar gerçekleşeceği öğrenildi. Balçova Belediyesi ekipleri önümüzdeki günlerde İnciraltı bölgesindeki yıkım çalışmalarına başlayacak. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, İzmir'deki doğal sit alanlarında bulunan ve mevzuata aykırı şekilde yapılaşmaya giden tüm binaların tespit edilerek yıkılacağını belirtti. Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun aldığı karara göre Balçova Belediyesi ekiplerinin 11 Ocak tarihine kadar İnciraltı ve Bahçelerarası bölgesinde yıkımına karar verilen yerler arasında Kocaman'ın Yeri, Maydonoz, Biyer, Kabakçı'nın...