09 / 05 / 2024

indirimli vergi uygulaması 2019

indirimli vergi uygulaması 2019

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Birden fazla konutu olanlara ek vergi uygulaması kolay değil!

Birden fazla konutu olanlara ek vergi X sosyal medya hesabından birden fazla konutu olanlara ek vergi uygulamasını değerlendirdi. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Belediyeden çok büyük fırsat! 320 TL'ye hem de vergi indirimli arsa satacak! 

Genç iş gücünü çekmek isteyen bir belediye başkanı sadece 1.500 kişiye 320 liraya arsa satacak. Satın alınan arsalara ev yapımında ciddi vergi indirimleri de yapılacak.

Konutta ek vergi uygulamasına tepki: Yoksul insanların barınacak yer bulmasını daha da zorlaştıracak!

Birden fazla konutu olanlara kademeli ilave vergi getirilmesi konusu sosyal medyada resmen gündeme oturdu. Sektör temsilcilerinden, ev sahiplerinden sık sık değerlendirmeler yapılıyor. Peki kira artışlarının sınırlanması yada ek vergi getirilmesi konut sorununu çözer mi? 

Vergi indirimiyle alınabilecek Android telefonlar hangileri? İşte o liste

Öğrencilere gelmesi beklenen vergi indirimi yürürlüğe girerse hangi telefonlar indirimli olarak alınabilecek? İşte alınabilecek vergisiz telefon fiyatları...

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

Beko'da çamaşır makineleri 9.589 TL'den başlayan indirimli fiyatlarla! 11 Nisan 2023 fiyat listesi...

Beko'da oliz uygulamasına özel fırsatlar devam ediyor. Beko, 8 çamaşır makinesi modelini kaçırılmayacak fiyatlarla satışa sundu. ProSmart Inverter motora sahip seçili çamaşır makineleri şimdi indirimli... Peki, Beko'da hangi çamaşır makineleri indirimli satılıyor? 

MediaMarkt'tan pişirme ürünlerinde indirim! İşte 21 Eylül 2022 fiyat listesi...

Avrupa'nın önemli elektronik perakende markası MediaMarkt,  mediamarkt.com.tr’de seçili pişirme ürünlerinde indirimli fiyat uygulamasına geçildiğini duyurdu.

Çocuğu olanlar vergilerini daha az ödeyecek! İndirimli vergi ödemek için hemen bu habere bakın

Okulların açılması ile birlikte pek çok veliyi yakından ilgilendiren önemli bir konunun detayları ortaya çıktı. Bazı durumlarda vatandaşlara vergi avantajı sağlanıyor. Beyanname veren veliler; çocuklarının okul masraflarını, beyannamelerinin ‘indirimler’ kısmına yazarak daha az vergi ödeyebiliyorlar

Şekerden ayçiçek yağına! İndirim gelince kapış kapış alındı

Türkiye genelinde 1400'e yakın hizmet noktasında indirimli fiyat uygulamasına başlayan Tarım Kredi marketlerde hareketlilik var. Şekerden ayçiçek yağına kadar birçok üründe indirim var...

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki indirimler diğer marketlere yansıyacak mı?

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde 30’dan fazla temel tüketim ürününde 15 Ağustos Pazartesi gününden itibaren indirimli fiyat uygulaması başlayacak. Peki yapılan bu indirim diğer zincir marketlerdeki fiyatları da etkileyecek mi? Tarım Kredi dışındaki diğer zincir marketler de indireme gidecek mi?

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde indirimli fiyat uygulamasına geçiliyor! Tarih verildi! Sakın kaçırmayın

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde indirimli fiyat uygulamasına geçiliyor. İndirimli fiyatların geçerli olacağı tarih resmen açıklandı. İndirimler ne zaman başlıyor? İndirime girecek ürünler hangileri? İşte detaylar...

64 Megapiksel kameralı Xiaomi Redmi Note 10S indirimli fiyatı ile BİM'de! 10 Temmuz 2022 fiyat listesi...

BİM, mobil uygulaması üzerinden Xiaomi'nin en beğenilen akıllı cep telefonlarından biri olan Xiaomi Redmi Note 10S'yi indirimli fiyatı ile satışa sundu. Peki, BİM'de Xiaomi Redmi Note 10S fiyatları ne kadar? İşte 10 Temmuz 2022 fiyat listesi...

BİM uygulamaya özel ürünler! BİM’in indirimli teknolojik ürünleri işte liste fiyatları

BİM 6 Mayıs’tan itibaren Market Uygulamasında yer alan özel ürünleri yayınladı. Bu hafta BİM Market uygulamasında elektronik ürünlerden küçük ev aletlerine birçok indirimli ürün mevcut. BİM’in indirimli ürünlerine uygulamayı indirip kaydolarak ulaşabilirsiniz. 

indirimli vergi uygulaması 2019 Haberi

indirimli vergi uygulaması 2019

Belediyelerin verdiği çevre temizlik hizmetleri karşılığında ev ve iş yeri sahiplerinden çevre temizlik vergisi alınıyor. Bu vergi ev ve iş yerleri için farklı şekilde ödeniyor. 

Konutların çevre temizlik vergisi, su faturalarına yansıtılıyor. Vergi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına 2019'da büyükşehir belediyelerinde 39 kuruş, diğer belediyelerde 29 kuruş olarak hesaplanacak.

İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi
İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, büyükşehir belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde aşağıdaki tarifelere göre uygulanacak.

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi aşağıda yer alıyor;

Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:

2464 sayılı Kanunun mükerrer 44 üncü maddesinin beşinci fıkrasına göre, büyükşehir...