18 / 05 / 2024

İngiltere sterlin emlak piyasası

İngiltere sterlin emlak piyasası

İngiltere’de inşaat sektörü aktivitesi ocak ayında son dört ayın en düşük performansını göstererek hız kesti.

Emlakta yeni gözde Londra oldu! ABD'li yatırımcılar İngiltere'de emlak için 3,1 milyar pound harcadı!

ABD'li yatırımcılar Londra'da son senenin en hızlı ticari emlak alımını yapıyor. Açıklanan rakama göre, Amerikalılar İngiltere'de emlak için 3,1 milyar pound harcadı. İşte detaylar...

Suni olarak şişen emlak fiyatlarının patlaması bekleniyor!

Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Ercağ yaptığı açıklamada "Sahte ve suni olarak şişen emlak sektörünün patlayacağı belli. 50-55 bin sterlin olan konutlar 200 binin üzerine çıkarken, 20 bin sterlinlik arazi 300 bine kadar dayandı” dedi.

İngiltere'de gayrimenkul fiyatları beklentilerden fazla düştü!

Emlak sitesi Rightmove tarafından açıklanan rakamlara göre İngiltere'de emlak fiyatları normalden daha çok düşüş gösterdi. Söz konusu fiyatların 2024'te yüzde 1 daha düşebileceği kaydedildi.

Türkiye konut fiyat artışında yine zirvede!

İngiltere merkezli emlak danışmanlık firması Knight Frank, 2023'ün ilk çeyreğine dair Global Konut Fiyat Endeksi'ni yayınladı. Açıklanan rakamlara göre, 2023'ün ilk 3 ayında Türkiye, en yüksek artışın yaşandığı ülke oldu. 

İngiltere'de konut fiyatlarında sınırlı artış!

İngiliz emlak şirketi Rightmove tarafından yapılan açıklamada İngiltere’de ortalama konut fiyatının Şubat ayında önceki aya göre sadece 14 sterlin artış kaydettiği belirtildi.

Sterlinde son 1 ayın rekoru kırıldı! Sunak'ın atanması öncesi sterlin yükselişe geçti

Dolar dünya genelinde geri çekilirken İngiltere para birimi sterlin, Rishi Sunak’ın İngiltere başbakanı olması üzerine risk algısının iyileşmesiyle bu ayın rekorunu kırdı.

İngiltere'deki siyasi kriz sterlinde deprem etkisi yarattı! Sterlin darmaduman oldu

Dolar kuru karşısında 1,14’e yükselen sterlin, İngiltere hükümetinin 7 haftada 3. başbakanını belirleyecek olması nedeniyle piyasalarsa deprem etkisi yaratıyor. 

Sterlin dolar ve euroyu solladı geçti

İngiltere'de eski maliye bakanı Kwasi Kwarteng'in görevden alınmasının ardından sert düşüş yaşayan sterlin, atanan yeni bakanın açıklamaları ve İngiltere Başbakanı Liz Truss’ın ekonomi paketinde daha fazla geri adım atabileceği beklentisi sonrası değer kazandı.

Sterlinde son dakika gelişmesi! Sterlin sahalara geri dönüyor

İngiltere’nin yeni maliye bakanının yaptığı açıklamalardan sonra sterlin bu sabah İngiltere Başbakanı Truss’ın ekonomi paketinde daha fazla geri adım açıklayabileceği beklentisi ile yükselişe geçti. Sterlin resmen sahalara geri dönüyor. Sterlinde son dakika kritik gelişmeler...

İngiltere'de vergi tekrar gündemde, sterlin düşüyor

İngiltere'de vergi indirimi tekrar gündeme geldi. Liz Truss'ın vergi indirimine yönelik konuşmalarından sonra sterlin düşmeye başladı. Son dakika...

Tarihin en büyük krizi yaşanıyor! Dolar fırladı, sterlin çöktü...

Tarihin en büyük krizini yaşayan İngiltere'de  büyük kriz başladı. Sterlin dolar karşısında resmen çöktü. İşte ayrıntılar...

Sterlin dibi görünce, İngiltere Merkez Bankası'dan flaş açıklama gecikmedi!

İngilterre'de enflasyon 40 yılın zirvesine yerleşti. Sterlin dibin de dibini gördü. Sterlin'de tarihi çöküşün yaşanması ile İngiltere Merkez Bankası'dan açıklama geldi.

Sterlin dolar karşısında son 37 yılın en düşüğünde

İngiltere’de piyasa aktörleri daha fazla mali destek beklentileri nedeniyle İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) hızla artan enflasyonla mücadele etme hedefine şüpheyle yaklaşırken, tahviller düştü ve sterlin de 37 yılın yeni en düşük seviyesini gördü.

İngiltere sterlin emlak piyasası Haberi

İngiltere sterlin emlak piyasası

Markit/CIPS verilerine göre İngiltere’de inşaat sektörü satın alım yöneticileri endeksi (PMI) bu yılın ocak ayında geçen yılın aralık ayında kaydedilen 54,2 seviyesinden 52,2 seviyesine geriledi. İnşaat sektörü ocak ayı PMI verileri geçen yılın eylül ayından bu yana en düşük seviyeye gerilemiş oldu.


Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan IHS Markit Kıdemli Ekonomisti Tim Moore, "İngiltere’de inşaat şirketleri 2017 yılına sönük bir başlangıç yaptılar. İnşaat sektörünün bütün alt kategorilerinde ivme kaybı var. Konut sektörü en hızlı büyüyen kategori olarak pozisyonunu korusa da, sektörün tamamı için referandumun ardından eylül ayında başlayan toparlanma sürecinin en zayıf verileri geldi." ifadelerini kullandı.


Moore, inşaat sektöründe ocak ayı içerisinde yatırımcılar arasında iyimserliğin bir miktar arttığını, yeni işe alımlar da iyileşme olduğunu belirterek, "Zayıflayan sterlin İngiltere’nin konut sektörü üzerinde ocak...