30 / 04 / 2024

ingilterede konut fiyatkarında artış

ingilterede konut fiyatkarında artış

İngiltere'de konut fiyatlar bu yılın temmuz ayında yıllık bazda yüzde 10.2 artış kaydetti. Bu rakam , 2007 yılından bu yanan yaşanan en büyük artış.

İngiltere’de konut fiyatlarında son 7 yılın en hızlı artışı!

Açıklanan resmi rakamlara göre İngiltere’de konut fiyatlarında son 7 yılın en hızlı artışı görüldü...

Perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 0,39 arttı!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yayınlanan resmi bilgilere göre, perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 0,39 arttı...

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!

Mart ayı konut satış rakamları açıklandı.  Konut satış rakamlarını değerlendiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya konut satışında Mart ayı rekorunun kırıldığını dile getirdi. 

Konut sigortasında hangi hasarlar güvenceye alınıyor?

Türkiye genelinde ortalama konut sigortası yaptırma oranı yüzde 25 olarak belirlendi. DASK yaptırmanın ortalama maliyeti 165 TL olurken, konut sigortasının ise 250-300 TL oldu. Peki konut sigortasında hangi hasarlar güvenceye alınıyor? İşte detaylar...

Konut satışında fiyat spekülasyonu!

Prokule Türkiye Yönetim Yetkilisi Gökhan Gürlek, konut satışında fiyat spekülasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki konut satışında fiyat spekülasyonuna ilişkin yeni düzenleme neleri kapsıyor?

Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi bölge yükselişe geçti?

GABORAS Gayrimenkul Borsası verilerine göre, Ocak ayında gerçekleşen 70 bin 587 adetlik konut satışı, son 5 senenin aynı dönemine göre gerçekleşen konut satış ortalamasının yüzde 24 gerisinde kaldı. Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi yükselişe bölge geçti?

2. el konut satışında daire fiyatı nasıl belirlenir?

Gayrimenkul Uzmanı Candan Kılıç 2. el konut satışında daire fiyatının nasıl belirlendiğini kaleme aldı. İşte o yazı...

Konut pazarlamasında doğru bilinen yanlışlar!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş konut pazarlamasında doğru yapıldığı zannedilen hatalı uygulamaları değerlendirdi.

Pandemide yabancıya konut satışında Türkiye ön plana çıktı!

Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye, koronavirüs döneminde yabancı konut satışında Avrupa ülkelerine göre en az kayıp yaşayan ülkelerin başında geldi.

Konut sigortasında nelere dikkat edilmeli?

Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren konut sigortası büyük önem taşıyor. İsteğe bağlı olarak yapılan konut sigortasında dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta bulunuyor. 

Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarında artış devam ediyor!

Sahibinden tarafından Eylül Ayı Emlak Endeksi sonuçları yayınlandı. Endekse göre Türkiye genelinde ve üç büyükşehirde satılık konut fiyatlarında artış sürerken, konutların ortalama satış süresi düştü.

Konut fiyatlarında balon var mı? 

Konut balonu, kişisel gelir veya konut maliyetlerinden bağımsız olarak, hane halkının beklentileri nedeniyle spekülatif bir şekilde konut fiyatlarında meydana gelen ani yükselişler ve düşüşler olarak tanımlanabilir. Buna göre Türkiye'de yer yer konut balonları oluşmuştur.

İkinci el konut piyasasında yeni dönem başlıyor!

İkinci el taşıt satışından sonra konut piyasasında da yeni dönem başlayacak. Yapılacak değişikliklerle emlak piyasasında suni fiyat artışları da önlenecek...

ingilterede konut fiyatkarında artış Haberi

ingilterede konut fiyatkarında artış

İngiltere'de konut fiyatlar bu yılın temmuz ayında yıllık bazda yüzde 10.2 artış kaydetti. Bu rakam , 2007 yılından bu yanan yaşanan en büyük artış. İngiltere'de konut sektörüne ilişkin araştırma kuruluşlardan Halifax'm verilerine göre, İngiltere'de konut fiyatları temmuz ayında yıllık bazda yüzde 10.2 artış kaydederek. 2007 yılında bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. İngiltere'de temmuz ayının sonuna kadar olan üç aylık dönemde konut fiyatları bu yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 3.6 artış kaydetti. Temmuz ayında fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 1.4 artarken. İngiltere'de ortalama bir evin fiyatı yaklaşık 186 bin 332 sterline yükseldi. Haziran ayındaki verilere göre konut fiyatlarının yıllık bazda artışı yüzde 8.8 olmuştu. Halifax Morlgage Birim Direktörü Stephen Noakes konuya ilişkin, "Konut sektöründeki arz halen düşük seyrederken,...