17 / 05 / 2024

inönü çimento fabrikası

inönü çimento fabrikası

Eskişehir'in İnönü ilçesinde kurulacak ve 387 bin metrekarelik alan üzerine, yaklaşık 25 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak entegre çimento fabrikası 2 milyon ton çimento ile 1 milyon 500 bin ton klinker üretimi gerçekleştirebilecek...

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan 'dur' emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

Muğla Deştin’deki tamamı orman ve tarım arazilerinden oluşan 7 bin 751 dönümlük alanda yapımı devam çimento fabrikasına karşı vatandaşların çabaları karşılık buldu ve inşaat mühürlendi.

Yozgat Boğazlıyan'da 21 milyon TL'ye icradan satılık çimento fabrikası!

T.C. Boğazlıyan İcra Dairesi, Yozgat ili, Boğazlıyan ilçesi, Aşağı Mahallesinde yer alan çimento fabrikasını 21 milyon TL'ye satıyor...

Ankara Çimento Fabrikası'nın yerine konut mu yapılacak?

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Ankara Çimento Fabrikası'nın yer aldığı arazide imar tartışması gündeme geldi. Peki arazide neler oluyor? İşte ayrıntılar...

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasının arazisini satın aldı!

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasına ait arazinin tapusunu teslim aldı. Belediye arazi içim  102 milyon 500 bin TL ödedi. 

Partner Teknik, Irak'ta iki çimento fabrikası işletecek!

Yurtdışında fabrika ve santral kurulumu yapan Partner Teknik, Irak'ta 25 yıllığına iki çimento fabrikasının rehabilite ve işletme ihalesini aldı. 70 milyon dolar yatırım yapılacak iki fabrikadan 25 yılda 700 milyon dolarlık gelir bekleniyor.

Hasköy’deki yün iplik fabrikasında okul krizi!

İstanbul Hasköy’deki yarım asırlık yün iplik fabrikasının yerine inşa edilecek olan AVM ve konut projesinde “okul” krizi çıktı. 

Tesla'nın yeni fabrikası Şangay'da açılacak!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın yeni fabrikası Şangay'da açılacak. Fabrikanın ön inşaatının yaza kadar bitirmesi hedefleniyor.

Arçelik'in akıllı fabrikasının inşası için kredi desteği!

Arçelik'in Romanya’daki iştiraki Arctic çatısı altında inşa edilen fabrikası için kredi desteği geldi. Firma, Avrupa Yatırım Bankası’yla (AYB) 68 milyon Euro’luk kredi anlaşması imzaladı.  

Ilgın Şeker Fabrikası 637 milyona Alteks'in oldu!

Türkşeker ait Ilgın Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ihalesine en yüksek teklifi Alteks Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Mimar Ricardo Bofill çimento fabrikasını eve dönüştürdü!

Mimar Ricardo Bofill, çimento fabrikasından dünyada eşi benzeri olmayan bir ev yarattı.

Hasköy Yün İplik Fabrikası AVM oluyor!

Hasköy’de bulunan 66 yıllık Yün İplik Fabrikası’nın yerine AVM ve konut projesi geliyor. Son dönemde bir çok sanatsal etkinliğe de ev sahipliği yapan fabrika arazisi için hazırlanan imar planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı.

Düzce Yığılca'daki çimento fabrikası inşaatına ilişkin 7 sorun mecliste!

Düzce Yığılca'da inşaatı süren çimento fabrikasının çevreye ve üreticilere etkileri meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

inönü çimento fabrikası Haberi

inönü çimento fabrikası


Küpeliler AŞ, 135 milyon dolara mal olacak bir entegre çimento tesisi kuracaklarını açıkladı. Eskişehir'in İnönü ilçesinde kurulacak ve 387 bin metrekarelik alan üzerine, yaklaşık 25 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak entegre çimento fabrikası 2 milyon ton çimento ile 1 milyon 500 bin ton klinker üretimi gerçekleştirebilecek. 


Küpeliler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küpeli, yatırım kararını 2011 yılında aldıklarını vurgulayarak, "Yaklaşık 30 aylık bir süreç sonunda 5 Temmuz 2013 tarihinde tüm ruhsat ve izinleri alarak, 26 Ağustos'ta inşaatımıza başladık. İnşaat sürecini yaklaşık iki yılda tamamlayarak, 2015 yılının Ağustos ayında üretime geçmeyi planlıyoruz" açıklamalarını yaptı.


Üretim olarak gerekli olan hammaddeyi kendi sahalarından tedarik edeceklerini belirten Hasan Küpeli, şunları söyledi: "Yatırımımızı kendi öz kaynaklarımızla gerçekleştiriyoruz. Üretime başladıktan sonra yıllık 2 milyon ton çimento...