04 / 05 / 2024

İnşaat alanında Çin ile yarışıyoruz

İnşaat alanında Çin ile yarışıyoruz

Bursa İnşaat Fuarını gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "İnşaat sektöründe dünyada Çin ile yarışıyoruz. Türkiye olarak önemli gücümüz var ve bu artık şehirlerde de iyice hissedilmeye başladı. " diye konuştu.

Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi, depremde 8 saniyede yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremleri büyük yıkıma neden oldu. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi depremde sadece 8 saniyede yıkıldı.

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında, 65 adet konut hak sahiplerine teslim edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirilen 1. etap projesinde tamamlanan 65 konut ve 2 iş yerinin teslim töreni yapıldı.

İnşaat alanı nedir? İnşaat alanı nasıl hesaplanır?

Herhangi bir binanın arsa içindeki kurulum alanını belirlemeye yarayan inşaat alanı, yeni bir yapının oluşturulma sürecinde önemlidir. Bu alan, alıcı, satıcı ve müteahhit tarafından bilinmelidir. Peki inşaat alanı nasıl hesaplanır ve nasıl öğrenilir? İşte inşaat alanı hakkındaki tüm detaylar…

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri teslim edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında 2. etap 247 konut ve iş yerini teslim ederek, bazı tesisler ile millet bahçesi için toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Avrupa Konutları Ata ön talep topluyor! Artaş İnşaat'tan Küçükçekmece'ye 413 konutluk yeni proje!

Artaş İnşaat tarafından inşa edilen Avrupa Konutları Ata öne talep topluyor. Küçükçekmece'de yer alan projede 413 adet konut ve 14 adet ticari ünite bulunuyor.

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

İzmir Gaziemir'de kentsel dönüşüm tam gaz! Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı 2. etap için imza atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 300 bağımsız birimi kapsayan 2. etabın inşasını başlatacak imzayı attı. Soyer, konuyla ilgili açıklamalarda da bulundu...

Kayapark Sakura Evleri 17 Ocak'ta görücüye çıkıyor!

İstanbul Başakşehir'de, Başakşehir Belediyesi öncülüğünde ve kentsel dönüşüm alanında inşa edilecek olan Kayapark Sakura Evleri 17 Ocak'ta görücüye çıkıyor. Projede, 2+1 ve 3+1 konut tipleri yer alıyor.

Avcılar'da inşaat alanında göçük meydana geldi!

İstanbul Avcılar'da inşaat alanında göçük meydana geldi. Yaşanan olayda işçilerden biri göçük altından çıkarılırken, diğer işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Lemariz İzmir geliyor! Yeni proje!

Dumlular İnşaat ve MCZ İnşaat ortaklığında inşa edilen Lemariz İzmir projesinde 90 konut ve 10 villa yer alıyor. Projenin teslimleri 24 ay sonra yapılcak.

Çeşme’de sit alanında usulsüz yapılan yapılar için yıkım kararı!

Acun Ilıcalı ve futbolcu Mesut Özil’in ultra lüks villalarının da bulunduğu Çeşme Alaçatı’da Veryeriler İnşaat tarafından inşa edilen gayrimenkul projesine ilişkin İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan dikkat çeken bir karar çıktı.

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Emay İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!

2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay İnşaat 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Emay İnşaat hakkında yeni bir karar alındı...

İnşaat alanında Çin ile yarışıyoruz Haberi

İnşaat alanında Çin ile yarışıyoruz

Ekonomik alanda da büyük bir kalkınma olduğunu ve bunun da inşaat sektörüne yansıdığım anlatan Altepe Bursa'da güvenli yapıların inşa edilmesini yıllardır desteklediklerini hatırlatarak "Bursa'da her alanda hem güvenli yapılar hem de estetik açıdan da şehre değer katan inşaatlar inşaat firmaları tarafından yapılıyor. 


Binaların sağlıklı ve güvenli olması konusunda vatandaşlar da artık bilinçlendi. Vatandaş gayrimenkul alırken yapıların güvenliğini detaylıca sorguluyor. Bu da firmaların daha titiz ve güvenli çalışmalarına sebep oluyor" diye konuştu. 


SUNUMLAR GÜZEL 


Binalarda kullanılan malzeme ve imalatlarda kalitenin arttığına da işaret eden Başkan Altepe "Fuarda ulusal ve uluslar arası yapı ve inşaat firmaları ile Bursa'nın değişik alanlarında inşaat yapan firmalar da yapılarından örnekleri sergiliyor, sunumlar da güzel" şeklinde konuştu. 


ÖNEMLİ GÜCÜMÜZ VAR 


Türkiye'nin büyük mesafe aldığım anlatan Altepe, "İnşaat sektöründe dünyada Çin ile...