02 / 05 / 2024

inşaat gürültü şikayeti

inşaat gürültü şikayeti

Konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemiyor. Peki, çalışma saatlerine uymayan inşaat gürültüsü şikayeti nereye yapılır?

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da 77,1'e yükseldi!

Temmuz 2018 ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Verilere göre, inşaat sektörü güven endeksi 77,1'e yükseldi...

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 2,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 75,3 iken Temmuz'da yüzde 2,4 artarak 77,1 değerine çıktı.

İnşaat sektörünün 40 yaş altı en güçlü 8 CEO'su!

Ekonomist Dergisi, Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü 40 CEO'sunu listeledi. Listede inşaat sektörünün genç ve güçlü patronları da yerini aldı...

İnşaat sektörü güven endeksi Haziran'da 75,3 değerine geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre inşaat sektörü güven endeksi Haziran'da 75,3 değerine geriledi...

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,4 azaldı!

Haziranda hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0,8, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 2,8 ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,4 azaldı.

Türkiye inşaat sektörü Afrika'da çok güçlü!

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde ''Türkiye'nin Afrika Politikası'' söyleşisinde konuşan Afrika Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekil Cemalettin Kani Torun, Türkiye inşaat sektörünün Afrika'da çok güçlü olduğunu söyledi..

The Mandarins Acıbadem'in tamamlanan 1. etap inşaatı göz kamaştırıyor!

Mandarins Gayrimenkul imzası ile hayata geçirilen The Mandarins Acıbadem projesinin tamamlanan 1. etap inşaatı göz kamaştırıyor...

İnşaat sektörü 2018'e güçlü giriş yaptı!

Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, satış rekoru kıran inşaat sektörünün 2018’e güçlü giriş yaptığinı söyledi..

Mehmet Özçelik: Emlak ve inşaat sektörü her geçen gün büyüyor!

Yabancı yatırımcılara, geniş bir yelpazede büyük kolaylıklar sunulduğunu söyleyen TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik,"Türkiye’ye yatırım yapanlar her zaman kazanmıştır. Emlak ve inşaat sektörü her geçen gün büyüyor ve ülke ekonomisinin lokomotifi olmaya devam ediyor” dedi.

İnşaat sektörü işgücü maliyeti endeksi yüzde 15,4 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan 2017 yılı üçüncü çeyrek işgücü maliyeti endeksi inşaat sektöründe yüzde 15,4 arttıç 

Gökbayrak Group inşaat sektörüne döndü!

Gökbayrak Group, 27 yıl aradan sonra inşaat sektörüne YKare İnşaat firması ile ortaklık kurarak yeniden adım attı.

İnşaat sektörü güven endeksi Kasım'da 82.4 oldu!

TÜİK 2017 yılı Kasım ayı sektörel güven endekslerini açıkladı. Buna göre, inşaat sektörü güven endeksi Kasım ayında yüzde 2,1 oranında azalarak 82,4 değerine düştü. 

inşaat gürültü şikayeti Haberi

inşaat gürültü şikayeti

İnşaat gürültüsü şikayeti nereye yapılır?

Konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemiyor. 


Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında yer alan zaman dilimleri ise şu şekilde; 

Gündüz: 07.00’den 19.00’a kadar olmak üzere 12 saat,

Akşam: 19.00’dan 23.00 ‘e kadar olmak üzere 4 saat,

Gece: 23.00’den 07.00’ye kadar olmak üzere 8 saattir.


Peki, inşaat çalışma saatlerine uymayarak gece ve pazar günleri de çalışan inşaatlar için ne yapılabilir? İnşaat gürültüsü şikayeti nereye yapılır?


İnşaat gürültüsü şikayeti, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile ilgili Belediyelere yapılabiliyor.


İnşaat çalışmasının kamu yararı gerektirdiği durumlarda, verilecek özel izin ile gece inşaat çalışmalarına da devam ediliyor. Ancak kurul gerekirse şikayetleri göz önünde buldurarak çalışma saatlerini değiştirebiliyor. 


Çalışmaların inşaatın başlama, bitiş tarihleri ve çalışma...