02 / 05 / 2024

inşaat ikinci çeyrekte ne kadar büyüdü

inşaat ikinci çeyrekte ne kadar büyüdü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan 2. çeyrek büyüme rakamları yüzde 3,8 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gelirken, büyüme inşaat sektörü için yüzde 2 düzeyinde gerçekleşti.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 3. çeyrekte yüzde 13,5 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Kasım 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 1,2 arttı. 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 1,4’lük artış gösteren üretim, son çeyrekte de yüzde 13,5’lik bir yükseliş gösterdi.

İnşaat sektörü, yılın ikinci yarısında hareketlenecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Nisan Ayı Raporu’na göre inşaat sektörünün 2022 yılının ikinci yarısında hareketlenmesi bekleniyor. İşte merakla beklenen o rapor...

İnşaat sektörü yılın ikinci yarısından umutlu!

2020 yılında ortaya çıkan koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen inşaat sektörünün 2021 yılının ikinci yarısında toplanması bekleniyor. 

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

Munzur Üniversitesi'nin ikinci etap inşaatı gelecek yıl tamamlanacak!

Tunceli'de 2008 yılında kurulduktan sonra öğrenci almaya başlayan ve 200 milyon liralık bütçe ayrılan Munzur Üniversitesinde, ikinci etap inşaat projelerinin gelecek yıl tamamlanması amaçlanıyor.

İnşaat 3. çeyrekte ekonomik büyümenin anahtarı olacak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), “Hazır Beton Endeksi” 2020 Eylül Ayı Raporu’nu açıkladı. Raporda yer alan detaylara göre  inşaat sektörü 4 aydır yükseliş trendini koruyor.

İnşaat malzemeleri sanayisi ilk 9 ayı büyüme ile tamamladı!

Tayfun Küçükoğlu, “İlk çeyrekte yüzde 8,1 büyüyen, ikinci çeyrekte pandeminin etkisiyle yüzde 8 gerileyen, daha sonra üçüncü çeyrekte güçlü toparlanma yaşayan inşaat malzemeleri sanayimiz ilk 9 ayı tahminlerimizin ve beklentilerimizin üzerinde büyüme ile tamamladı" dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist inşaatında son durum!

7 yıldır bitirilemeyen Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pist inşaatının altındaki tünellerde ikinci çatlak yaşandığı iddia edildi. 

Kayseri'nin İkinci Bilim Sanat Merkezinde inşaat çalışmaları tam gaz!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada inşaatı hızla süren ikinci bilim sanat merkezinin kısa sürede hizmete gireceğini müjdeledi...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist inşaatını İGA'nın ortakları mı üstlendi?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda önceki gün yaşanan uçak kazası, ikinci pistin yıllardır neden bitirilemediği sorusunu tekrar gündeme taşıdı. Sabiha Gökçen'in ikinci pist inşaatında İGA'nın ortaklarının yer aldığı iddia ediliyor...

İnşaat son çeyrekte pozitif tarafa geçecek!

THBB, her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan “Hazır Beton Endeksi” 2019 Kasım Ayı Raporu’nu açıkladı...

İnşaat faaliyetleri ikinci çeyrekte yavaşladı!

Türkiye İMSAD, Haziran 2018 Sektör Raporu'nu açıkladı. Verilere göre, Haziran'da mevcut inşaat işleri seviyesi 3,6 puan, yeni alınan inşaat işleri seviyesi ise 3,4 puan geriledi

Türkiye'nin büyümesinde en çok katkıyı inşaat sektörü sağladı!

2017 yılının birinci çeyreğinde yüzde 5.2 büyüyen Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte de yüzde 5.1 büyüdü. Büyümeye en büyük katkıyı inşaat yatırımları ve ihracat verdi...

inşaat ikinci çeyrekte ne kadar büyüdü Haberi

inşaat ikinci çeyrekte ne kadar büyüdü

Bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8 ile beklentilerin üzerinde gelen büyüme verileri son 5 çeyreğin en yüksek seviyesine işaret ederken, üretim tarafında tarım ve sanayi sektörü lokomotif görevini gördü.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan 2. çeyrek büyüme rakamları yüzde 3,8 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gelirken, böylece yılın ilk yarısına ilişkin Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) artışı da yüzde 3,1 oldu.


Ana sektörler bazında bakıldığında yılın ikinci çeyreğinde yüzde 6,7'lik büyümeyle tarım, ormancılık ve balıkçılık öne çıktı. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,4 artan sanayi sektörünün 2. çeyrekte yüzde 4,1 büyümesi dikkati çekti. Söz konusu sektörün alt kalemlerinden olan imalat sanayideki GSYH artışı ise yüzde 5'e çıktı.


Böylece, bu yılın 2. çeyreğinde GSYH içindeki payı, tarım sektörünün yüzde 7,3'e yükselirken, sanayi sektörünün payı...