21 / 05 / 2024

inşaat izni alımı

inşaat izni alımı

Üretim ve yatırımların teşvik edilmesi amacıyla hazırlanan yeni paketin detayları netleşti. Özel sektörün 10 talebi birkaç hafta içinde Meclis’e sevk edilecek. Paketin içinde inşaat izinlerinin basitleştirilmesi de var.

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 

ABD'de inşaat izni sayısı yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de verilen inşaat izni sayısı ise Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

Öz Fibek Hafriyat Nakliyat İnşaat Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Fibek Hafriyat Nakliyat İnşaat Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Gümüş tarafından kuruldu.

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Gümüş tarafından kuruldu.

Çevik Ahşap İnşaat Oto Alım Satım Oto Yıkama Limited Şirketi kuruldu!

Çevik Ahşap İnşaat Oto Alım Satım Oto Yıkama Limited Şirketi bugün Beykoz'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Çevik tarafından kuruldu.

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 600 bin TL sermaye bedeli ile Emre Sülün ve Fırat Kadlan ortaklığında kuruldu.

Actera Industrıal Group İnşaat Yatırım Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Actera Industrıal Group İnşaat Yatırım Sanayi Anonim Şirketi Zeytinburnu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Ozan Aslancan tarafından kuruldu.

Brs 2 İnşaat Malz.Alım Satım Hafriyat Nakliye Oto Yedek Parça Ve Madeni Yağlar Dış Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Brs 2 İnşaat Malz.Alım Satım Hafriyat Nakliye Oto Yedek Parça Ve Madeni Yağlar Dış Tic.Ltd.Şti. Arnavutköy'de Bülent Deli tarafından kuruldu.

Özsa Tasarım İnşaat Ve Alüminyum Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özsa Tasarım İnşaat Ve Alüminyum Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Resul Ömer Adıyaman tarafından kuruldu.

İnşaat Yüksek Mühendisi Erseli Ersoy vefat etti! 

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu inşaat yüksek mühendisi Erseli Ersoy hayatını kaybetti.

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi açıldı!

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Eyüp Büyükbayrak, Hakkı Büyükbayrak ve Fehmi Büyükbayrak ortaklığında kuruldu.

ABD'de inşaat harcamaları Kasım'da beklenenden az arttı!

Merakla beklenen resmi rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Kasım ayında aylık bazda yüzde 0,4 arttı.

inşaat izni alımı Haberi

inşaat izni alımı

Özel sektörün 10 talebi birkaç hafta içinde Meclis’e sevk edilecek. Hafta sonu Ilgaz’da düzenlenen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısında alınan kararlara göre, damga vergisinde kapsam 2017 başından geçerli olmak üzere sınırlandırılacak. KDV iade süreci basitleştirilecek. İnşaat izinleri basitleştirilirken, çok uluslu şirketlerin bölgesel yönetim merkezlerinin çekilmesi için Dubai, Singapur gibi ülkelerdekine benzer destekler sağlanacak. İşte Meclis'e sunulacak 10 madde;


1-KOBİ’lere yönelik teşviklerin koordinasyonu için yerelde birimler kurulacak. Hem tek elden tanıtım yapılacak, hem de başvuru işlemleri kolaylaştırılacak.

2- Damga Vergisi’nde kapsam 2017 başından geçerli olmak üzere sınırlandırılacak. Bazı alanlar muaf olacak.

3- KDV iade süreci basitleştirilecek. Finansman sorunları rahatlatılacak.

4- İnşaat izinleri başta olmak üzere yatırımda gereken izinlerin koordinasyonu ve basitleştirilmesi için 3 ay sonra yapılacak YOİKK’e kadar çözümler geliştirilecek.

5- Çok uluslu...