17 / 05 / 2024

inşaat sektörü 3 boyut

inşaat sektörü 3 boyut

Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat, 3 boyutlu tanıtıma yöneldi. Şu anda aralarında 800'ü aşkın firma projelerini 3 boyutlu olarak sergilemeye başladı. 3DKonut.com'da, 3 boyutlu proje sayfası bulunuyor...

İnşaat sektörüne güven azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Ekonomik Güven Endeksi'ne göre, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,0 oranında azalıp 113,3 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 oranında azaldı ve 88,6 değerini aldı. 

İnşaat sektöründe güven arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre ekonomik güven endeksi Aralık ayında 96,4 iken, Ocak ayında yüzde 3,1 oranında artış gösterdi ve 99,4 değerini aldı. Yine açıklanan rakamlara göre inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 3,3 oranında artarak 90,9 değerini aldı.

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

Güven endeksi inşaat sektöründe azaldı!

Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,5 arttı. Fakat inşaat sektöründe yüzde 3,3 azaldı.

İnşaat sektöründe güven arttı! TÜİK tek tek Eylül rakamlarını açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2 düşüş gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 1, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 yükseldi. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

Sektörel güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektörü yüzde 3,5 geriledi

Sektörel güven endeksleri açıklandı. Bu kapsamda hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.  

İnşaat sektörü destek bekliyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ve enflasyonist ortam sebebiyle inşaat malzemeleri ve arsa fiyatlarında örülen 2 - 3 kata varan fiyat artışları inşaat sektöründe de durağanlaşmaya sebep oldu.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İnşaat maliyetleri haziranda tavan yaptı! Rekor artış inşaat sektörünü salladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı inşaat maliyetlerini açıkladı. İnşaat maliyetleri haziran ayında yıllık bazda 3,47,  yıllık bazda ise yüzde 106,87 arttı. Bu rekor artış inşaat sektörünü salladı...

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı...

İngiltere'de inşaat sektörü PMI Aralık'ta 54,3’e geriledi!

İngiltere’de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Aralık'ta tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 varyantı Omicron endişesiyle 54,3’e geriledi.

inşaat sektörü 3 boyut Haberi

inşaat sektörü 3 boyut
Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat, 3 boyutlu tanıtıma yöneldi. Şu anda aralarında 800'ü aşkın firma projelerini 3 boyutlu olarak sergilemeye başladı.
Kullanıcılarına sunduğu proje sayısını yıl sonuna kadar 2 bine çıkarmayı amaçlayan 3DKonut.com'da, her firmanın projelerini detaylı olarak tanıtabildiği ve yönetiminin tamamen kendisinde olduğu 3 boyutlu proje sayfası bulunuyor.
Burada; projenin Google Earth üzerindeki 3 boyutlu görüntüsü ile birlikte; proje hakkında genel bilgi, kat ve vaziyet planlan, daire tipleri, mimari bilgileri, projeye ait iç, dış mekan ve şantiye görselleri, projenin tanıtım videosu, katalogu, teknik şartnamesi, fiyat listeleri, satış ofisi iletişim bilgileri, projeye yalan yerlerin neler olduğu ve yapımını gerçekleştiren firma hakkında bilgiye de yer veriliyor.
Devam eden veya yapımı bitip satışa çıkan projeye sahip her inşaat firması, 3DKonut.com'a ücretsiz üye olarak,...