02 / 05 / 2024

inşaat sektörü gelişiyor

inşaat sektörü gelişiyor

Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, bu yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 3.5 oranında büyüyeceğini tahmin ederek “Buna karşın inşaat ve inşaat malzemeleri sektörü ise yüzde 4.5-5 oranında büyüme gösterecek” dedi.

İnşaat sektörü zor günlerden geçiyor!

Pandemi sonrası artan enflasyonla birlikte konut fiyatlarındaki yükselişin devam ettiğini belirten Seaside Alanya Real Estate’in kurucusu Abdullah Tuncer inşaat sektörünün zor günlerden geçtiğini söyledi.

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

Bakan Nebati inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, inşaat sektörü temsilcileri ile ekonomik gelişmelerin sektör üzerindeki etkilerini analiz etti.

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

Ekonomideki gelişmeler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı İnşaat Platform Başkanı Murat İşçi, ekonomide yaşanan gelişmelerin inşaat sektörünü nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte, İşçi'nin konuyla ilgili yazısı...

İnşaat sektörü dijitalleşiyor!

Son dönemlerde tüm sektörleri etkisi altına alan ve sık sık gündeme gelen dijitalleşme rüzgarı inşaat sektörünü de etkiledi.

İnşaat sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) her ay yayımladığı Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri açıklıyor. 

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

İnşaat sektörü 2020'nin son çeyreğinden umutlu!

2020 yılunın son çeyreğinde inşaat sektöründe ve sektör istihdamında olumlu gelişmeler bekleniyor.

New York'ta inşaat sektörü faaliyete geçiyor!

New York'ta normalleşme adımları kapsamında birinci faz gerçekleştirilecek. Birinci fazda inşaat sektörü faaliyete geçecek...

İtalya'da inşaat sektörü yarın faaliyete geçiyor!

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle en çok etkilenen ülkelerden olan İtalya'da yarın "virüsle yaşayacağı dönem" olarak tanımladığı 2. aşamaya geçiliyor. Ülkede yarın inşaat sektörü iş başı yapacak...

inşaat sektörü gelişiyor Haberi

inşaat sektörü gelişiyor

Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, bu yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 3.5 oranında büyüyeceğini tahmin ederek “Buna karşın inşaat ve inşaat malzemeleri sektörü ise yüzde 4.5-5 oranında büyüme gösterecek” dedi. Türkiye’nin önde gelen 80 inşaat malzemesi sanayi firması ve 29 derneği ile sektörün çatı örgütü olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (Türkiye İMSAD) yılın ilk ekonomi toplantısında ‘2015’te Türkiye ve Dünya Ekonomisini Neler Bekliyor?’ konusu gündeme taşındı. Türkiye İMSAD’ın 2015 yılı büyüme öngörülerinin açıklandığı toplantıya, iş dünyası ve inşaat malzemeleri sanayinin 100’ün üzerinde temsilcisi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, ekonomide yüzde 3.5, inşaat sektöründe yüzde 4.5, inşaat malzemeleri sektöründe ise yüzde 4.5-5 oranında büyüme öngördüklerini belirtti. Yetişener, “Geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz İnşaatta Kalite Zirvesi’nde ‘2014 zor...