29 / 04 / 2024

inşaat sektörü genişleme oranları

inşaat sektörü genişleme oranları

Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin mayıs raporu ise fiyat artışlarını ortaya koydu. İnşaat, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5.2 büyüdü. Büyümede 3'üncü köprü ve havalimanı gibi mega projeler etkili oldu.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

İnşaat sektörünü 2021'de neler bekliyor?

Sekiz çeyrek art arda daraldıktan sonra, pandemi döneminde hükümetin genişleyici politikalarının desteğiyle iki yıl aranın ardından büyüme kaydeden inşaat sektörünü 2021'de neler bekliyor? Sektör temsilcileri değerlendirdi...

Pandemi süreci inşaat sektöründe nasıl ilerleyecek?

Koronavirüs sürecinin ardından müstakil, villa, bahçeli ve balkonlu ev tercihleri arttı. Salgın sonrası süreçte inşaat sektöründe, şantiyelerde dijital dönüşümün gündeme alınarak e-şantiyeler oluşturulacağı, sosyal mesafe dolayısıyla daha geniş metrekareli ofislere talebin artacağı öngörülüyor.

Mehmet Özçelik: Emlak ve inşaat sektörü her geçen gün büyüyor!

Yabancı yatırımcılara, geniş bir yelpazede büyük kolaylıklar sunulduğunu söyleyen TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik,"Türkiye’ye yatırım yapanlar her zaman kazanmıştır. Emlak ve inşaat sektörü her geçen gün büyüyor ve ülke ekonomisinin lokomotifi olmaya devam ediyor” dedi.

İnşaat sektörüne 10 maddelik çözüm önerisi!

Sabah Gazetesi'nin geniş katılımlı toplantılarına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gibi üst düzey yöneticiler inşaat sektörüne çözüm önerileri sundu.

Kahramanmaraş'ta inşaat sektörünü geliştirecek projelere imza atılıyor!

Kahramanmaraşlı işadamı Cemil Kebabcıoğlu, kentteki inşaat sektörüne katkı sağlayan projelerini anlattı. Kebabcıoğlu, "Hayata geçirdiğimiz her projede sosyal ve kültürel yapının korunmasını amaçlıyoruz. Bu nedenle de sosya alanları geniş tutuyoruz" dedi.

İnşaat sektörü liderleri inşaat İşbirliği Platformu'nda birleştiler!

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün yatırımcıları, müteahhit firmalar, üniversiteler, sektörün çözüm ortakları ve paydaşları, Gayrimenkul ve inşaat İşbirliği Platformu'nu kurarak ilk geniş katılımlı toplantısını gerçekleştirdi.

Deniz Harita inşaat sektörüne giriş yaptı!

2011 yılında Erdem Deniz tarafından Deniz Harita adı altında kurulan mühendislik firma, 2014 yılının ilk çeyreğinde inşaat sektörüne de geçiş yaparak "Denizer Harita İnşaat Taah. İth. İhr. San ve Tic. Ltd. Şti." olarak faaliyet alanlarını genişletti.

Talas'ta inşaat sektörünün sıkıntıları görüşüldü!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Ticaret Odası’nda (KTO) düzenlenen inşaat sektörü genişletilmiş komite toplantısına katıldı. Toplantıda inşaat sektörünün sıkıntıları ve sektörden talep edilen konular görüşüldü.

Mahmut Hiçyılmaz: Kayseri'de inşaat sektörü çok dinamik!

Kayseri Ticaret Odası'nda (KTO) düzenlenen inşaat sektörü genişletilmiş komite toplantısı yapıldı. Toplantıda inşaat sektörünün sıkıntıları ve sektörden talep edilen konular görüşüldü.

Kayseri'de inşaat sektörü sorunları masaya yatırıldı!

Kayseri Ticaret Odası, inşaat sektöründe faaliyet gösteren meslek komitesi üyelerinin sorunlarını düzenlenen geniş katılımlı toplantı ile masaya yatırdı..

Kayseri'de inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı!

Kayseri Ticaret Odası, inşaat sektöründe faaliyet gösteren meslek komitesi üyelerinin sorunlarını düzenlenen geniş katılımlı toplantı ile masaya yatırdı. Toplantıya Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz katıldı.

Tahir Tellioğlu: Bu gidişle inşaat sektörü batar!

İMKON'un Türkiye 3. Genişletilmiş İnşaat Sektörü Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'nda konuşma yapan İnşaat Müteahhitler Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "Bu gidişle inşaat sektörü batar"diyerek inşaaat sektöründeki tehlikeye işaret etti.

inşaat sektörü genişleme oranları Haberi

inşaat sektörü genişleme oranları

Ekonominin lokomotif sektörlerinden kabul edilen inşaat, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5.2 büyüdü. Büyümede 3'üncü köprü ve havalimanı gibi mega projeler etkili oldu. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektörünün büyüme hızının 1999'dan bu yana Gayri Safı Yurtiçi Hasılanın (GSYH) büyüme eğrisiyle önemli ölçüde paralel bir seyir izlediğini söyledi. 


Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin mayıs raporu ise fiyat artışlarını ortaya koydu. Buna göre satılık konut fiyatlarındaki yıllık değişime bakıldmda en yüksek artış yüzde 22.13 oranıyla İstanbul'da yaşandı. Antalya ise yüzde 6 ile sonuncu...