05 / 05 / 2024

inşaat sektörü katkı

inşaat sektörü katkı

2016'da yaşanan bir çok olumsuz olaya karşın ekonomi yinede büyüdü. Konutta ve otomobilde yapılan indirimler özel tüketim harcamalarını artırdı.

İnşaat sektörü ile istihdamda artış yaşandı! 

MÜSİAD Çorum şubesinin 4. olağan genel kuruluna katılan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, inşaat sektörünün istihdamın artmasına katkısı olduğunu dile getirdi. 

İnşaat sektörü pandemide dijitalleşti konut satışları yüzde 11 arttı!

TÜİK verilerini derleyen proje veri ve talep bankası YapıRadarcom tarafından yapılan açıklamaya göre inşaat sektöründeki dijitalleşmenin de katkısıyla 2020'de konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 11 arttı.

İnşaat sektörü ve konut dönüşümü hız kazanmalı!

İnşaat sektöründe durağan günler geride kaldır. İki yılın ardında ilk kez yüzde  6,4 büyüyen inşaat sektörü, Türkiye’nin 3. çeyrekte yüzde 6,7 büyüyen ekonomisine 0,5 puan katkı sağlamış oldu. 

Almanya'da inşaat sektörü harcamaları büyümeye olumlu katkı yaptı!

ING Almanya Başekonomisti Carsten Brzeski yaptığı açıklamada birinci çeyrekte inşaat sektörü ve kamu harcamalarının büyümeye olumlu katkı yaptığını söyldi.

Almanya'da GSYH’ye inşaat sektöründen olumlu katkı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) 2019 ülke ekonomisinin verilerini açıkladı. Bu verilere göre; Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya (GSYH) inşaat sektöründen olumlu katkı geldi.

Türk inşaat sektörünün başarısı dünya çapında kanıtlandı!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Sektör temsilcilerinin bir araya geleceği MÜSİAD Hessen İnşaat Fuarı'nın, iki ülkeye de yatırım ve iş birliği noktasında güzel katkılar yapacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi Türk inşaat sektörünün dünya çapında kanıtlanan bir başarısı var" dedi...

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm konuşuldu!

ODTÜ öğretim üyelerinin katkılarıyla düzenlenen ‘BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm’ sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda, Türkiye’de inşaat sektöründe dijital dönüşüm ele alındı.

İnşaat sektöründeki yeni düzenlemeler ekonomiye can verecek!

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı Erdal, "Yapılan düzenlemeler Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan inşaat sektörünün hareketlenmesine ve ekonominin büyümesine katkı sağlayacaktır" dedi. 

2018'de inşaat sektörünün büyümeye katkısı artacak!

Ali Dumankaya,"2018 yılında inşaat sektörünün büyümeye katkısı artarak devam edecek" dedi. 

GTO'dan inşaat sektörüne dış pazarlama açılım projesi!

GTO inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların uluslararası pazarlardaki rekabet güçlerinin attırılmasına katkı sağlamak amacıyla hazırladığı “Gaziantep İnşaat sektörünün Dış Pazarlara Açılımı” projesiyle ilgili olarak firma temsilcileri bilgilendirildi.

Ekonomiye en önemli katkı inşaat sektöründen!

Ekonomik güven endeksi Ağustos'ta yüzde 2.5 artarak 55 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ağustostaki yükselişe en önemli katkı ise inşaat sektöründen geldi.

İnşaat sektörü ekonominin canlanmasına ciddi katkı sağladı!

Kalkınma Bakanı Elvan "Müteahhitlik hizmetlerinde ve inşaat sektöründe yaşanan gelişme aslında endüstrimizin, sanayimizin hemen hemen tüm alanlarına dokunan ve o alanlarda gelişmeyi sağlayacak olan bir potansiyeli ortaya koyuyor" dedi.

Aksaray'da inşaat sektörü canlandı!

Aksaray'da inşaat sektörü yazın başlamasıyla canlandı. İnşaatların artması birçok işçiye ekmek kapısı olurken ekonomiye de katkı sağlıyor.

inşaat sektörü katkı Haberi

inşaat sektörü katkı

Türkiye ekonomisi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimi, PKK ve DEAŞ'in terör saldırıları, turizm sektöründe yaşanan daralma, sipariş not indirimleri gibi içeride ve dışarıdaki her türlü saldırıya, küresel ticarette zayıflama ve global piyasalarda oluşan dalgalanmalara rağmen 2016'da beklentilerin üzerinde yüzde 2.9 büyüyerek ne kadar dinamik bir ekonomi olduğunu gösterdi. Takvim etkisinden arındırıldığında bir önceki yıla göre yüzde 3.1'lik büyüme yaşandı. Geçen yılın son çeyreğinde ise büyüme, bir önceki dönemdeki daralmaya meydan okuyarak, beklentilerin neredeyse iki katına çıktı. Yüzde 3.5'lik performansta vergi teşviklerinin devreye sokulması, vatandaşın da her şeye rağmen ülke ekonomisine inancını kaybetmeyerek harcamaya devam etmesi etkili oldu. Zira, yılın üçüncü çeyreğinde daralma kaydeden Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) dördüncü çeyrekte yüzde 1.9 büyümesi bekleniyordu.


ÜLKESİNE GÜVENEN HARCADI

Özellikle geçen...