21 / 05 / 2024

inşaat sektöründe zamlar

inşaat sektöründe zamlar

İnşaat sektörü patronları; maliyetlerde yaşanan fiyat artışının konutlara yansıtılmamasının karlılığı düşürdüğünü, ciddi bir maliyet baskısı oluşturduğunu, bu sebeple konutlarda yaşanacak zammı kaçınılmaz hale getireceğini belirtiyor.

İnşaat sektöründe kartelleşme tepkisi: Projeler yarım kaldı, çimento zamları için yüksek cezalar gelsin!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz günlerde gelen zam, inşaat sektöründe tepkilere neden oldu. Sektör temsilcileri, inşaat malzemelerindeki kartelleşme için ağır cezalar talep etti. İşte ayrıntılar...

Hazır betona gelen yüzde 30 zam inşaat sektöründe şok etkisi yarattı!

Hazır beton fiyatalrına gelen yüzde 30’luk zam inşaat sektöründe şok etkisi yarattı. Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker, zamların önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! İnşaat sektöründe gerilim arttı! 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün büyük bir zam geldi. Son günlerde peş peşe gelen zamlar inşaat sektöründe gerilimi artırdı. Demir fiyatları resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına okkalı zam geldi! İnşaat sektöründe tansiyon yükseldi! 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün okkalı bir zam geldi. Son zamanlarda peş peşe gelen zamları ardından inşaat sektöründe tansiyon yükseldi. Demir fiyatları resmen fırladı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe deprem! Demir fiyatları resmen fırladı! 23 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demire büyük zam geldi. Gelen zamlar inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı. Peki bugün güncel demir fiyatları ne kadar? 2022 demir fiyatları kaç lira? 23 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe deprem! Demir fiyatlarında beklenmedik zam! İşte 28 Ağustos güncel demir ve çimento fiyatları…

İğneden ipliğe her şeye zam gelirken inşaat sektöründe zam dalgası vurmuş oldu. Hafta başından itibaren demirin ton fiyatında yeni zamlar gözlemlenirken geçtiğimiz gün bir zam daha yaşanmış oldu. Peki demir fiyatları kaç Türk Lirası? Çimento fiyatları kaç Türk Lirası? İşte güncel demir ve çimento fi

İnşaat sektöründe zamlar durmuyor! Çimento, tuğla ve demir fiyatları kaç lira?

İnşaat sektöründe maliyetler gittikçe yükseliyor. Bu yükselişin altında son zamanlarda demir, çimento ve tuğla fiyatlarına yapılan fahiş zamlar yer alıyor. Peki çimento, tuğla ve demir fiyatları bugün kaç lira? İşte 31 Mart 2022 demi, tuğla ve çimento fiyatları...

Rusya'nın inşaat sektöründe durgunluk devam ediyor!

Ekonomik zorlukların devam ettiği Rusya'nın inşaat sektöründe iş hacmi bu yılın ilk 6 ayında yüzde 1 azalış kaydetti. 

Türkiye inşaat sektöründe önemli bir yere sahip!

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında, "Türkiye inşaat sektöründe de önemli bir yere sahip." dedi.

İnşaat sektöründe değişim yeni başlıyor!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, Türkiye’de inşaat sektöründe son 33 yılda büyük değişim yaşandığını belirterek, “Sektörün şeffaflaşması, kurumsallaşması ve etik kodların belirlenmesiyle asıl değişim yeni başlayacak” dedi. 

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor!

Türkiye'nin geleceğine inandıklarını dile getiren Real Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, "Artık inşaat sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemi yakalayanlar sektöre damga vuracak" dedi

İnşaat sektöründe aile şirketleri farkını ortaya koyuyor!

İCK Yapı’yı gelecek nesillere hazırlayan Cemal Kuru, yurt genelindeki aile şirketlerinin yüzde 16’sının inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini, geçmiş tecrübelere ve emeğe saygı duyan kişilerden oluşan aile şirketlerinin ön plana çıktığını söyledi..

İnşaat sektöründe yatırımlar canlanıyor!

Kamu ve özel sektör yatırımları ve makine ve teçhizat yatırımları değerlendirirken, “inşaat” harcamalarının ayrıntısına bakıldığında da inşaat sektöründe yatırımların canlandığını görüyoruz. 

inşaat sektöründe zamlar Haberi

inşaat sektöründe zamlar

İnşaat sektörü temsilcilerinin maliyet artışlarından kaynaklanan zammı, büyük oranda ev fiyatlarına yansıtmadığı gündemde. İnşaat malzemelerindeki artışların konutta ciddi maliyet baskısı oluşturduğu söylentileri giderek yaygınlaşıyor. Biz de konuyu aydınlığa kavuşturmak için inşaat patronlarının kapısını çaldık. Aldığımız yanıtlardaki hakim görüş ise, konutta zammın kaçınılmaz olduğu.


DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, arazi fiyatlarındaki hızlı yükseliş ve inşaat malzemelerindeki fiyat artışının, artık konut üretmenin kolay olmayacağını gösterdiğini belirtti. İnşaat malzemelerine gelen zamlar yüzünden maliyetlerde belli bir artış yaşadıklarını anlatan Ziya Yılmaz, "İnşaat malzemelerindeki artışlar konutta ciddi maliyet baskısı oluşturuyor. Önümüzdeki süreçte konuta talebin yoğun olacağını, fiyatların yüzde 10-20 civarında yükseleceğini öngörüyoruz" diye konuştu. 


Üretim maliyetlerindeki artışın, konut fiyatlarına tam anlamıyla yansımadığını vurgulayan Artaş Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise,...