30 / 04 / 2024

inşaat teknoloji

inşaat teknoloji

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) uygulamaları, Türkiye'nin yükselen yıldızı inşaat sektöründe katma değer yaratabilir. BIM, inşaata başlamadan önce proje hakkında her türlü bilgiyi analiz imkanı sağlıyor.

Türkiye’nin inşaat endüstrisindeki konumunu güçlendirecek stratejik adım!

İnşaat teknolojilerinde yaptığı inovasyonlar ile inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı olan Hilti, 2023 yılında ileri teknoloji birçok ürünü ve dijital çözümü Türkiye’ye kazandırarak inşaat projelerinde yeniliklere öncülük etmeye devam ediyor. 

Buls İnşaat Teknoloji Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Buls İnşaat Teknoloji Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Bülbül tarafından kuruldu.

The Famm İnşaat Teknoloji Yazılım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

The Famm İnşaat Teknoloji Yazılım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fırat Altın tarafından kuruldu.

Aje İnşaat Teknoloji Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aje İnşaat Teknoloji Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ernesto Claudio Jakober taarfından kuruldu.

Aktı Grup İnşaat Teknoloji Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aktı Grup İnşaat Teknoloji Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Aktı ve Talat Aktı ortaklığında kuruldu.

Şayir Otomotiv İnşaat Teknoloji Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şayir Otomotiv İnşaat Teknoloji Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de Ali Şayir tarafından kuruldu.

Gayrimenkul ve inşaat sektörü Proptech ile dönüşüyor!

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe teknoloji ile yeni iş modellerini kapsayan Proptech trendi hızla yayılıyor. Türkiye'de bu alandaki faaliyetler yayılıyor.

Tesco Turizm İnşaat Teknoloji Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tesco Turizm İnşaat Teknoloji Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda  500 bin TL sermaye bedeli ile İnan Yankaç tarafından kuruldu.

Tesco Turizm İnşaat Teknoloji Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tesco Turizm İnşaat Teknoloji Ticaret Limited Şirketi  Beyoğlu’nda  500 bin TL sermaye bedeli ile İnan Yankaç tarafından kuruldu.

İnşaat sektörü teknoloji yardımıyla büyüyecek!

Dünya genelinde artan nüfus ile beraber konut ihtiyacı giderek artıyor. 20 yıl geride kalan inşaat sektörü teknolojinin yardımı ile günümüzü yakalayacak.

İnşaat sektörü teknolojiyle dönüşecek!

KPMG tarafından yapılan araştırmaya göre, teknoloji, inşaat sektörünü de değişime zorluyor. Peki inşaat sektörü teknolojiyle nasıl değişecek? İnşaat sektörünü neler bekliyor?

İsmega İnşaat Teknoloji Ve Danışmanlık Ticaret İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

İsmega İnşaat Teknoloji Ve Danışmanlık Ticaret İnşaat Limited Şirketi Eyüpsultan’da  50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

2020'de inşaat sektörünün cirosu 627 milyar TL!

Yalova'da Temiz Oda Sistemleri Fabrikası açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. 

inşaat teknoloji Haberi

inşaat teknoloji

Nesnelerin üç boyutlu hali dijital dünyaya da taşınmış durumda. Artık tasarımcıların hayal gücü veya çizim yeteneği tek başına yeterli değil. Kullandıkları yazılımlarla tasarımlarını gerçeğe döküyorlar. Geliştirdiği yazılımlarla alanında lider Autodesk, geçtiğimiz hafta İstanbul'da Autodesk University Extension adında bir etkinlik düzenledi. Mimari, mühendislik ve inşaat yazılımı pazarlarında lider olan Autodesk, Türkiye pazarına da ayrıca önem veriyor. Nitekim şirket, BRIC pazarlan yanı sıra Türkiye ve Meksika'yı da büyüme rotasına almış durumda. 


Etkinlikteki konuşmacılardan Autodesk'in Teknoloji Gurusu Lynn Allen, Bloomberg Business Week'in sorularını yanıtladı:


Autodesk ağırlıklı olarak hangi sektöre odaklanmış durumda?


Toplamda 71 ürünümüz var. Autocad, Maya, Inventor gibi programlar var ürün portföyümüz içinde. Sadece tasarım ya da imalat değil, 3DSmax adlı ürünümüz de eğlence ve mühendislik adı altında da 3 boyutlu tasarım yapmanızı sağlıyor....