04 / 05 / 2024

inşaat teknolojik gelişme

inşaat teknolojik gelişme

Türkiye İMSAD'ın ev sahipliğinde 'buildingSMART Türkiye'nin kuruluş süreci başlatıldı. İnşaat sektörünün teknolojik gelişimlerinden biri olan Yapı Bilgi Modellemesi'nin Türkiye'de kullanımının yaygınlaşması hedefleniyor.

İnşaat sektöründe kartelleşme tepkisi: Projeler yarım kaldı, çimento zamları için yüksek cezalar gelsin!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz günlerde gelen zam, inşaat sektöründe tepkilere neden oldu. Sektör temsilcileri, inşaat malzemelerindeki kartelleşme için ağır cezalar talep etti. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe şaşırtan gelişme: Fiyatlar bu kez yükselmedi düştü!

İnşaat maliyetlerindeki artış sık sık gündeme gelirken şaşırtan bir gelişme yaşandı. 360 TL olan seramik fiyatı 260 TL'ye indi. Yaşanan durumu resmi X hesabından paylaşan yazar Barış Soydan, Avrupa'daki durgunluk nedeniyle büyük düşüş olduğunu belirtti.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Fhd İnşaat Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Fhd İnşaat Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Limited Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Hüdayi Doğan tarafından kuruldu.

Bip İnşaat Proje Geliştirme Sanayi Ve Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Bip İnşaat Proje Geliştirme Sanayi Ve Taahhüt Anonim Şirketi Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hidayet Kadiroğlu, Fatih Kesgün, Hasan Gümüş, Turkmall Planlama Gayrimenkul ve SCC Gayrimenkul İnşaat ortaklığında kuruldu.

Staj mağdurları için sevindiren gelişme! Hayaller gerçek oluyor!

Bağ-Kur’lu esnafın 9 bin prim gününü SGK’lı yurttaşlar gibi 7200’e indiren düzenlemede hazırlıklar sürerken, dün TESK Başkanı ve Bakan Vedat Bilgin arasında kritik bir görüşme gerçekleştirildi ve staj mağdurları için önemli bir gelişme yaşandı. Böylece, staj mağdurları için düzenleme sinyali geldi.

Başerel İnşaat Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Başerel İnşaat Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Resul Başer tarafından kuruldu.

Koçuklar İnşaat Gayrimenkul Geliştirme Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Koçuklar İnşaat Gayrimenkul Geliştirme Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasemin Koçuk ve Ramazan Koçuk ortaklığında kuruldu.

Sakarya için çok önemli gelişme! O ilçe Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Türkiye’nin sanayi, istihdam ve dolayısıyla da ekonomisi için çok ehemmiyetli bir il olan Sakarya ile ilgili oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlananan Cumhurbaşkanı Karar ile Sakarya’nın hangi ilçesinin statüsü değişecek?

GSS prim borcu olanlar bunu beklemiyordu! Yeni gelişme duyuruldu! 2023 yılının sonuna kadar…

GSS (Genel Sağlık Sigortası) ve Bağ-Kur prim borçluları için yeni bir gelişme duyuruldu. İşte detaylar!

Ede Gayrimenkul İnşaat Proje Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ede Gayrimenkul İnşaat Proje Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Silivri’de  200 bin TL sermaye bedeli ile Ebru Yeşilova tarafından kuruldu.

Torunlife İnşaat Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Torunlife İnşaat Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu’nda  1 milyon TL sermaye bedeli  ile İbrahim Torun tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul için kritik gelişme!

Kanal İstanbul için kritik bir gelişme yaşandı. Kanal İstanbul’un tartışmalı bilirkişi heyetinden olan H.A. “tehdit edildim” diye konuşarak, flaş bir adım attı...

inşaat teknolojik gelişme Haberi

inşaat teknolojik gelişme

Türkiye inşaat malzemeleri sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD'ın ev sahipliğinde bir araya gelen mimar, mühendis, müteahhit, teknik müşavir, yazılımcı, danışman, akademisyen ve inşaat malzemesi sanayisi temsilcilerinden oluşan proje ortakları; sayısal dönüşümün öncüsü 'buildingSMART Türkiye'nin kuruluş sürecini başlattı.

Habertürk'te yer alan habere göre BuildingSMART Türkiye Çalışma Grubu, BIM (Building Information Modelling/Yapı Bilgi Modellemesi) İcra Kurulu Başkanı Richard Petrie ile İngiltere'nin başkenti Londra’da bir araya gelerek buildingSMART Türkiye temsilciliğinin kurulması için resmi başvurusu yaptı.

KÜRESEL STANDARTLAR, ULUSAL STANDARTLAR OLARAK KABUL EDİLİYOR

Richard Petrie, buildingSMART’ın en önemli misyonunun açık ve paylaşılabilir sosyal altyapının toplumsal, çevresel ve ekonomik faydaların kazanılması açısından dünya çapında ticari ve kurumsal süreçlere uygulanabilirliği konusunda farkındalık yaratmak olduğunu belirtti. Petrie, “BIM konusunda uluslararası standartların oluşturulmasında işin tam ortasındayız. Tedarikçilerin çoğu bu standartların...