03 / 05 / 2024

İnşaat tipleri sınıflaması

İnşaat tipleri sınıflaması

Yapı Belgeleri kapsamında derlenen bilgilerden üretilen istatistiklerde İnşaat Tipleri Sınıflaması kullanılıyor. Söz konusu inşaat tipleri sınıflaması TÜİK'in yayımladığı Ulusal Adres Veri Tabanı Yapı Belgeleri El Kitabı'nda yer alıyor...

Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu!

İzmir'deki tartışmalı projeler arasında yer alan ve Çankaya'daki Orkide Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu. Söz konusu kararı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi duyurdu...

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Artaş İnşaat'tan Eczacıbaşı'nın Ayazağa arazisine yeni proje! Dev proje için imzalar atıldı!

Artaş İnşaat, EİS Eczacıbaşı'nın mülkiyetindeki Ayazağa arazisinde yeni bir proje hayata geçirecek. Proje için Artaş İnşaat ile EİS Eczacıbaşı arasında arsa payı karşılığı hasılat paylaşımı ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalandı. İşte ayrıntılar...

Akkuyu'da işler karşıtı. Projeden Türk'ün adını silmek istiyorlar

Akkuyu Nükleer AŞ, genel yüklenicisi IC İçtaş İnşaat ile sözleşmelerini feshettiklerini açıkladı. IC İçtaş İnşaat’tan yapılan açıklamada Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin sözleşmeyi feshederek, projedeki Türk paydaşlığını ortadan kaldırmaya çalıştığını savundu.

Erka İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 28 Temmuz'da!

1989'da kurulan Erka İnşaat, son süreçte yaşadığı maddi anlamdaki sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etti. Şirketin alacaklılar toplantısının 28 Temmuz'da yapılmasına karar verildi.

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

AC Yapı İnşaat'ın duruşması 17 Mayıs'ta! 

İlk projesini Kent Life ismiyle İstanbul Sancaktepe'de hayata geçiren AC Yapı İnşaat, mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirketin konkordato davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Ankara'da inşaat kazısının temeline zarar verdiği 3 katlı bina boşaltıldı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, yanındaki alanda devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle zemininde yarıklar oluşan üç katlı bina, boşaltıldı.

Enka İnşaat Esas Sözleşmesi'nin 6. maddesi değişti!

Enka İnşaat Esas Sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 6. maddesi değiştirildi ve söz konusu değişikliği içeren yürürlükteki esas sözleşmesi yayınlandı.

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Mayra Yapı'nın konkordato duruşması 4 Mart'ta!

'Yarını inşa eder' sloganı ile inşaat sektöründe adından sıkça söz ettiren Mayra İnşaat, mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar alındı...

Enka İnşaat esas sözleşme değişikliği için SPK'ya başvurdu!

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6'ncı maddesinin ekli şekilde değiştirilmesi ve gerekli izinler için Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı'na başvurulmasına karar verildi. 

Şua İnşaat’tan sürdürülebilir geleceğe destek!

Şua İnşaat, yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağladığı projeleri ile sürdürülebilir bir geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor.

İnşaat tipleri sınıflaması Haberi

İnşaat tipleri sınıflaması

İnşaat tipleri sınıflaması!

Yapı Belgeleri kapsamında derlenen bilgilerden üretilen istatistiklerde İnşaat Tipleri Sınıflaması kullanılmaktadır. İnşaat Tipleri Sınıflaması; TÜİK'in yayımladığı Ulusal Adres Veri Tabanı Yapı Belgeleri El Kitabı'nda şu şekilde sıralanıyor:


İnşaat tipleri;

1 Binalar 


11 İkamet amaçlı binalar 

111 Bir daireli binalar 

1110 Bir daireli binalar 


112 İki ve daha fazla daireli binalar 

1121 İki daireli binalar 

1122 Üç ve daha fazla daireli binalar 


113 Halka açık ikamet yerleri 

1130 Halka açık ikamet yerleri 


12 İkamet amaçlı olmayan binalar 

121 Otel vb. binalar 

1211 Otel binaları 

1212 Diğer kısa süreli - konaklama binaları 


122 Ofis (işyeri) binaları 

1220 Ofis (işyeri) binaları 


123 Toptan ve perakende ticaret binaları 

1230 Toptan ve perakende ticaret binaları 


124 Trafik ve iletişim binaları 

1241 İletişim binaları, istasyonlar, terminaller ve ilgili binalar 

1242 Garaj binaları 


125 Sanayii binaları ve depolar 

1251 Sanayii binaları 

1252 Su depoları, silolar, depolar 


126 Kamu eğlence,...