30 / 04 / 2024

inşaat üretim oranları avrupa

inşaat üretim oranları avrupa

Avrupa istatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayınladığı verilere göre,18 üyeli Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi haziranda yüzde 0,7 ve 28 üyeli AB'de de yüzde 0,3 azalış kaydetti.

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

AB'de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin kasım ayına yönelik mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verileri belli oldu. 

Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama'nın merkez nakli yapıldı! 

Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi.  Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama'nın merkezi Esenyurt'ta yapıldı. 

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

İnşaat sektörü, üretim ve ihracata odaklandı!

Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip olan inşaat ve sanayi sektörünün temsilcileri, sürdürülebilir binalar ve inşaat malzemesi imalatının yanında üretim ve ihracatın önemine de dikkati çekti.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

Fh Grup Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Üretim Ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Fh Grup Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Üretim Ve Pazarlama Anonim Şirketi Şişli'de Fatih Koştu ve Halil Şahin ortaklığında kuruldu.

Yüksek faiz oranları inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor!

Yüksek faiz oranlarıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Ekonomideki genişleme göstergelerine rağmen inşaatın görece geri kalmasının temel nedeni, yüksek faiz olarak görülebilir" dedi.

New York'ta beş bölgede inşaat sektörüne onay verildi!

New York Valisi Andrew Cuomo, yaptığı açıklamada eyalette vaka sayıları azalan ve açılma kriterlerini karşılayan beş bölgede inşaat, üretim gibi sektörlere onay verildiğini söyledi.

İnşaatçılar konut faiz oranlarının düşürülmesini istiyor!

Emlak ve inşaat sektörü temsilcileri konut faiz oranlarının düşürülmesini talep ediyor. Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Türkiye’de birçok inşaat firmasının yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düştüğünü belirtti. 

Trabzon Cudibey İlköğretim Okulu'nun kaba inşaatı tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Cudibey İlköğretim Okulu'nun kaba inşaatını tamamladı.

Mabaş İnşaat Üretim Limited Şirketi kuruldu!

Mabaş İnşaat Üretim Limited Şirketi Kamil Özyurt, Mustafa Işıl Özyurt ve Nejdet Onur Uygur ortaklığında 1 milyon 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Sori İnşaat Üretim İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sori İnşaat Üretim İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İbrahim Uğurlu tarafından 250 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

inşaat üretim oranları avrupa Haberi

inşaat üretim oranları avrupa

Euro Bölgesi'nde haziran ayı inşaat üretimi bir önceki aya göre yüzde 0.7, Avrupa Birliğinde (AB) ise yüzde 0.3 azaldı. Avrupa istatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayınladığı verilere göre, bu yılın haziran ayında, mayıs ayına göre mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, Euro Bölgesi'nde ve AB'de geriledi. 18 üyeli Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi haziranda yüzde 0,7 ve 28 üyeli AB'de de yüzde 0,3 azalış kaydetti. inşaat üretimi mayıs ayında her iki bölgede de yüzde 1,4 gerilemişti. Söz konusu oran yıllık bazda ise Euro Bölgesi'nde yüzde 2,3 ve AB'de de yüzde 0,5 azaldı. 


Türkiye'de...