04 / 05 / 2024

İnşaata güven azaldı mı

İnşaata güven azaldı mı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı. Buna göre, ağustosta 99,99 olan hizmet sektörü güven endeksi, eylülde 99,67 değerine düştü...

İnşaat sektörüne güven azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Ekonomik Güven Endeksi'ne göre, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,0 oranında azalıp 113,3 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 oranında azaldı ve 88,6 değerini aldı. 

TÜİK açıkladı! İnşaat ve perakendede güven azaldı, hizmette yükseliş sürdü!

Güven endeksi, mart ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1,5 yükselirken, perakende ticaret sektöründe de yüzde 1, inşaat sektöründe yüzde 3,6 oranında düştü.

Güven endeksi inşaat sektöründe azaldı!

Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,5 arttı. Fakat inşaat sektöründe yüzde 3,3 azaldı.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven azaldı! TÜİK resmen duyurdu! 

TÜİK tarafından, sektörel güven endekslerinin Ağustos ayında aylık bazda perakende ticaret sektöründe yüzde 0,4, inşaat sektöründe yüzde 0,7 ve hizmet sektöründe yüzde 1,7 düştüğü açıklandı. İşte o rakamlar...

İnşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Temmuz’a dair Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini yayımladı. Bu kapsamda, inşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü.

İş dünyasının beklentisi güven ortamı ve ekonomik istikrar

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı İsmail Acı, piyasaların 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimine kilitlendiğini söyledi. Acı, seçim sonrasına yönelik en önemli beklentinin "güven ortamı ve ekonomik istikrar" olduğunu ifade etti.

Ocak ayı endeksi açıklandı! Ekonomiye güven azaldı

Ekonomik güven endeksi Ocak ayı itibari ile 99,3 olurken, Şubat ayın itibari ile yüzde 0,3 oranında düşüşle 99,1 değerine geriledi. 

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verilerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verileri açıklandı. 

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 azaldı!

Merakla beklenen  ekonomik güven endeksi verileri resmen açıklandı. Söz konusu verilere göre, inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 2 azaldığı görüldü.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 5 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2022 yılının Ocak ayında, 2021 yılının Aralık ayına göre;  inşaat sektöründe yüzde 5 azaldı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3.9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi 3,9 azaldı!

İnşaata güven azaldı mı Haberi

İnşaata güven azaldı mı


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı. Buna göre, ağustosta 99,99 olan hizmet sektörü güven endeksi, eylülde 99,67 değerine düştü. Hizmet sektörü güven endeksindeki azalış, gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talebin artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. 



İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ YÜZDE 2,1 AZALDI


Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 82,10 iken, Eylül ayında 80,37 değerine düştü. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu düşüş; gelecek üç aylık dönemde “toplam çalışan sayısında” artış bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. “Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyinin” mevsim normallerinin üzerinde olduğunu değerlendiren girişim yöneticisi sayısı ise arttı.


İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi yüzde 3,7 azalırken, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi...