08 / 05 / 2024

İnşaatçılar kentsel dönüşümde Yenisahraya odaklandı

İnşaatçılar kentsel dönüşümde Yenisahraya odaklandı

İstanbul’un birçok bölgesinde kentsel dönüşüm arayışına giren firmalar Yenisahra’ya odaklandı. Fikirtepe gibi kentin önemli bir noktasında yer alan bölgede firmalar dönüşüm için vatandaşları iknaya çalışıyor

Kentsel dönüşümde taşlar yerine oturmadı! Vatandaş bu dört soruna cevap bekliyor!

Emlakjet kentsel dönüşüm ile İlgili anket sonuçlarını yayınladı, sonuçlarda dikkat çekici detaylar ortaya çıktı. Kentsel dönüşümde taşlar yerine oturmadı, bu dört soruna cevap bekleniyor...

Yatırımcılar kentsel dönüşüme girecek dairelerin peşine düştü! 

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı,son dönemde yatırımcıyı kentsel dönüşüm kapsamında yenilenebilecek evleri satın almaya yönelttiğini belirtti.

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm amaçlı imar planı askıda!

Bayrampaşa ilçeleri, Sağmalcılar Mevkii, Kentsel Dönüşüm Amaçlı itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm tepkisi!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında evsiz kalan vatandaşlar kentsel dönüşüm çalışmaları sebebiyle tepkilerini dile getirdi. 

Avcılar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Eyüpsultan İslambey'de kentsel dönüşüm anlaşmaları hızlandı!

Eyüpsultan'ın İslambey mahallesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm için ofislere gelerek çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

Muhittin Selvitopu'ndan Karabağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bölgedeki kentsel dönüşüm sürecinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisinde olduğuna dikkat çeken Selvitopu, dönüşüm ile ilgili süreci anlattı...

İnşaat maliyetleri kentsel dönüşümü yavaşlatıyor mu?

İzmir'de kentsel dönüşümün yavaş bir şekilde ilerlediğini söyleyen İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, en büyük nedenin inşaat maliyetindeki artış olduğunu dile getirdi. 

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini iddia eden gruptan açıklama!

İzmir'de hayata geçirilen Emlak Bankası konutlarında yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini öne sürdü...

İnşaatçılar kentsel dönüşümde Yenisahraya odaklandı Haberi

İnşaatçılar kentsel dönüşümde Yenisahraya odaklandı

İstanbul’da Fikirtepe, Esenler, Haliç, Kartal, Beyoğlu gibi bölgelerde tam gaz devam eden kentsel dönüşümün yeni gözdelerinden biri Yenisahra oldu. Anadolu Yakası’nda özellikle Fikirtepe’yle birlikte Kartal bölgesi ön plana çıkarken, Ataşehir’e bağlı Yenisahra aksı da dönüşüm yapmak isteyen firmaların hedefi haline geldi. Ataşehir’in dönüşümünde büyük önem taşıyan bölgedeki dönüşümde Yenisahra ve Barbaros birlikte ele alınıyor. Ancak bölgede dönüşüm pek de kolay olmuyor. Planların halen onaylanmadığı bölgede vatandaşlarla anlaşmaya çalışan inşaat firmaları yoğun mesai harcıyor. Bölgede tanıtım ofisi açan firmalar bir yandan planların onaylanmasını beklerken diğer taraftan vatandaşlarla anlaşmaların yollarını arıyor. 


İBB tarafından 1/5000’lik imar planlarının hazırlanıp kabul edildiği Yenisahra’da 1/1000’lik planlar üzerinde süreç devam ediyor. Gayrimenkul sektörünün dev firmaları, bölgede dönüşüm yapmak için adeta sıraya girdi. Yeni planların nisan ayındaki seçimin...