06 / 05 / 2024

İnşaatın GSYH içindeki payı artırılmalı mı

İnşaatın GSYH içindeki payı artırılmalı mı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Tarım, inşaat ve sanayinin toplam GSYH içindeki payının artırılması gerekiyor. " dedi.

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

Prof. Dr. Doğangün 'Deprem işaret veriyor, neyi bekliyoruz' diyerek yapılması gerekenleri sıraladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa'da 300'ü aşkın kişi binasına karot testi yaptırmak için başvurduğunu ancak test yaptırmadığını belirterek isyan etti.

Piyasaların beklediği haber geldi! İki dev banka faiz kararlarını duyurdu!

Hem yurt dışı hem de yurt içindeki piyasaların adeta nefeslerini tutarak beklediği faiz kararları açıklandı. Avrupa ve İngiltere merkez bankaları faiz kararlarını duyurdu. Peki bu iki dev bankanın faizle ilgili kararları nasıl oldu?

İş Bankası'ndan flaş açıklama! Son değişiklik yanlış anlaşıldı, bankaların istediği oldu

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) bankaların net döviz pozisyonunun öz kaynakları içindeki payına ilişkin üst sınırı yüzde 20'den yüzde 5'e çeken düzenlemenin eksik ve yanlış anlaşıldığını belirtti.

Dolar, altın ve euro için piyasaların beklediği ABD enflasyon verisi zirve yaptı! Piyasalar nasıl etkilenecek?

Dolar, Euro ve altın için piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. Yurt içindeki dolar ve altın fiyatlarını çok yakından ilgilendiren en kritik veri ABD’den geldi. Peki piyasalar nasıl etkilenecek? İşte detaylar...

Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı!

Türkiye ekonomisine güvenen yabancı şirketler, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı...

Aydın'da 156 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Aydın İli Efeler Belediye Başkanlığı, Aydın Efeler'de 156 milyon 37 bin TL bedelle kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi düzenliyor.

DESA yurt içindeki mağaza sayısını 96'ya çıkarttı!

Yeni mağaza açılışları için düğmeye basan DESA, yurt içindeki mağaza sayısını 96'ya çıkarttı...

Aydın'da kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Aydın İli Buharkent Belediye Başkanlığı, kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştiriyor. İhale 5 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak.

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Nurol İnşaat Nurol GYO paylarının satışı için SPK'ya başvurdu!

Nurol İnşaat elinde bulunan Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. B Grubu paylarından, sermayenin yüzde 10.17'sine tekabül eden 30.000.000 adede kadar olan kısmının satışı için SPK'ya başvurdu.

İnşaatın GSYH içindeki payı artırılmalı mı Haberi

İnşaatın GSYH içindeki payı artırılmalı mı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, asgari ücrette gerçekleşmesi beklenen artışla ilgili olarak, "İlave olarak beklemediğimiz yüzde 20'lik zam kısmını, çalışanın eline geçecek 1.300 liranın üzerinde herhangi bir tartışma yapmaksızın, devletimiz ile eşit paylaşalım" dedi.


Olpak, yeni hükümetten beklentilerini basın toplantısıyla açıkladı. 


64. Hükümet'ten "barış" talebinde bulunarak "ekonomik barış", "çalışma barışı", "sosyal barış" ve "siyasal barış" alanında 4 ana başlıkta beklentileri bulunduğunu söyleyen Olpak, MÜSİAD olarak ekonomi, dış politika ve bürokrasi raporları hazırladıklarını anlattı.


Olpak, milletin en çok uzlaşı ve barışa ihtiyacı olduğunu raporların da ortaya koyduğunu belirtti. 


- Hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi


Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili de Olpak, "Bizim iş alemi olarak yorumumuz, uzun süreli karşılıklı ticari ilişkilerin, iş...