04 / 05 / 2024

İnşaatın milli hasıladaki payı

İnşaatın milli hasıladaki payı

İnşaat özellikle gelişmekte olan ülkelerde ekonomiyi, 4 istihdamı destekleyen önemli bir politika aracı olarak görülüyor. Daha yüksek katkı için verimliliğin artması gerekiyor.

Yeni emeklilere milli gelir zammı müjdesi geldi, tüm hesaplar baştan sona değişti! Bakın maaşlara ne kadar zam gelecek? 

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) gelişme hızını yüzde 4,5 şeklinde açıkladı. Milli gelirde yaşanan bu artış nedeniyle bu yıl emekli olanların aylıklarına da ilave zam yapılacak. 

Emekli maaşlarının milli gelire oranında Türkiye sondan ikinci sırada!

2021'de emekli/yaşlı ve dul/yetim maaşlarının GSYH’den aldığı pay Türkiye’de yüzde 6,1 olarak gerçekleşti. Türkiye, sondan ikinci sıraya yerleşirken, AB ortalaması yüzde 13 şeklinde belirlendi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘200 bin konutun ihalesi devam ediyor

Deprem harcamaları için 2023 yılı bütçesinde 762 milyar lira, 2024 yılı bütçesinde de 1 trilyon 28 trilyon lira kaynak ayrıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023’teki deprem harcamalarının milli gelirinin yüzde 3'ü bandında olduğunu, 2024’te bu oranın yüzde 2,5 olacağını belirtti.

Milli Emlak, o ildeki 9 adet araziyi 8 taksit ve yüzde 20 indirim imkanıyla satıyor! 

Bartın Milli Emlak Müdürlüğü, Bartın ili, Merkez ilçesinde yer alan 9 adet araziyi 8 taksit ve yüzde 20 indirim imkanıyla satıyor. Peki Bartın Merkez'de yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Hem vasıflı çelik üretimi artırılacak hem de cari açık azaltılacak!

Vasıflı çelik üretimini artırmayı hedefleyen Hasçelik, iki yeni tesis ve modernizasyon için 200 milyon euro yatırım yapacağını duyurdu. Hasçelik CEO’su Adnan Naci Faydasıçok, “Her iki yatırımımızla bir taraftan vasıflı çelik üretimini artıracağız ve bir taraftan da cari açığın azaltılmasına katkı ve

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Nurol İnşaat 2023 yılının ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

Nurol İnşaat tarafından yayınlanan konsolide faaliyet raporuna göre, şirketin toplam kaynakları ve 1 Ocak 2023 - 30 Haziran 2023 döneminde elde ettiği hasılat miktarı belli oldu.

Memurların 1.650 lira alacağı var! Fahiş kiralar tayinleri iptal ettiriyor, memurlar en az 30 bin TL maaş istiyor! 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın büyükşehirlere atanan memurların konut kiralarının yüksekliğini neden belirterek tayinlerinin iptal edilmesine dair dilekçelerinin çoğunu kabul ettiğini dile getirdi.

Artaş İnşaat'tan Eczacıbaşı'nın Ayazağa arazisine yeni proje! Dev proje için imzalar atıldı!

Artaş İnşaat, EİS Eczacıbaşı'nın mülkiyetindeki Ayazağa arazisinde yeni bir proje hayata geçirecek. Proje için Artaş İnşaat ile EİS Eczacıbaşı arasında arsa payı karşılığı hasılat paylaşımı ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalandı. İşte ayrıntılar...

Kelepir arsa arayanlar bu habere hemen bakın! Milli Emlak'tan her bütçeye uygun arsa satışı başladı

Bursa Nilüfer ilçesinde Milli Emlak aracılığı ile yapılacak arsa satışıyla alakalı ayrıntılar açıklandı. Milli Emlak, Bursa Nilüfer'de 2 bin 450 TL karşılığında arsa satışı yapacağını ilan etti. Satışa ait ayrıntılar haberimizde.

Has Aydın Yapı Malzemeleri İnşaat Emlak Otomobil Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Has Aydın Yapı Malzemeleri İnşaat Emlak Otomobil Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sami Aydın tarafından kuruldu.

Ucuz arazi arayanlar hemen buna bakın! Milli Emlak 5 bin TL'ye arazi satacak! Kaçırmayın!

Ucuz arazi arayanlar hemen buna bakın... Milli Emlak sadece 5 bin TL'ye arazi satacak... Kaçırmayın...

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

Has İnşaat mağdurları, içinde oturamadıkları evlerinin şimdi de kentsel dönüşüme gireceği iddiasını gündeme getirerek, kara para aklamak iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

İnşaatın milli hasıladaki payı Haberi

İnşaatın milli hasıladaki payı

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporlarına göre inşaat sektörü dünya demir-çelik üretiminin yarısını tek başına kullanıyor. (Bu oran Türkiye'de 3'te 2'ye kadar çıkıyor.) İnşaatın küresel GSYH içindeki payı yaklaşık %6 (Gelişmiş ülkelerde %5, gelişmekte olan ülkelerde %8 civarında) İnşaat sektörü dünyada yılda yaklaşık 10 trilyon dolar gelir, 3.6 trilyon dolar katma değer yaratıyor. Yıllık gelir 2025'te 15 trilyon dolara çıkacak. IMF (2014) tahmine göre, gelişmiş ülkeler inşaata GSYH'nın %1'i düzeyinde bir ek kaynak ayırdıklarında, 4 yılda GSYH'da %1.5 ek büyüme sağlayabilirler. Sektörde global düzeyde 100 milyondan fazla kişi istihdam ediliyor. Sektörün %32'si konut projeleri; %32'si ulaşım, enerji, su vb. altyapı projeleri; %18'i ticari ve kamu yapıları; %13'ü ise sanayi yapılarından oluşuyor. Tüm binalar küresel sera gazı salınımının %30'unu teşkil ediyor. Diğer...