05 / 05 / 2024

inşaatlae Parsel bazlı yoğunluk artışları

inşaatlae Parsel bazlı yoğunluk artışları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Cinayet bir adamı öldürmektir, doğru. Belediye cinayeti de böyle yeşil alanları yok etmektir. En büyük cinayet bunlar" dedi.

Konutta fiyatlar dolar bazlı düşüyor! Şimdi ev almak için doğru zaman mı?

'Şimdi ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşüyor mu?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. Borsa ve Eurobond Yatırımcısı 32,8 bin takipçili Zengin Muallim isimli kullanıcı, konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İzmir'in 9 ilçesindeki 41 kamu arazisi 1 milyar TL'lik bedelle satılıyor!

İzmir’in çeşitli ilçelerinde bulunan kamuya ait 41 parsel yaklaşık 1 milyar TL bedelle satışa sunuldu. İşte o parseller ile ilgili tüm bilgiler ve satış tarihi...

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Patara'daki 28 milyon 700 bin TL'lik arazi satışı için 'durdurulsun' çağrısı!

Kaş Belediye Meclisi, Patara'daki toplam 43 dönümlük araziden iki parsel için alınan ihale kararı üzerine Kaş Çevre ve Kültür Derneği, ihalelerin iptal edilmesi çağrısında bulundu. 

Dev yaşam merkezi için start verildi! Otel, konut, İş yeri Rezidans ve AVM! Algün Center geliyor!

Düzce İli, Merkez İlçesi, Metek Mahallesi, Namazgah Mevkii sınırları içerisinde, tapuda 2948 ada, 1 parsel numaralı toplam 31 bin 232 metrekare alan üzerinde Nişa Yapı tarafından “Algün Center” projesi kapsamında Otel, Konut, İş Yeri, Rezidans ve AVM'nin olduğu dev yaşam merkezi için start verildi.

Kentsel dönüşüme parsel değil ada bazlı formül gerekiyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentsel dönüşün önemine vurgu yapan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz güvenli şehir, sağlam binalar için kentsel dönüşümün olmazsa olmaz olduğunu söyledi. 

Trafikte yeni düzenlemeler yakında! 

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, "Trafik poliçe primlerinin vatandaş için sürdürülebilir bir hale gelmesi için kişi bazlı poliçe, doğrudan tazmin gibi reformlarla sürdürülebilir yapmak istiyoruz. Üzerinde çalıştığımız yeni düzenlemeleri kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Emlak Konut GYO Fikirtepe 3468 ada 2 parsel için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/2 Parsel 1.Etap İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Ilgın İnş. İç ve Dış Tic. A.Ş. ile 4 Mart 2022 tarihinde imzalandı. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe 3455 ada 2 parsel için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3455/2 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Durmaz Oto. Petrol Ürün. İnş. San. ve Tic. A.Ş. - Kardelen Oto. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. -Pramid Yapı Yol Enerji İnş. A.Ş. İş Ort. ile  ile 22 Şubat tarihinde imzalandı.

Emlak Konut GYO Fikirtepe 3468 ada 2 parsel için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/2 Parsel 2.Etap İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Maksem Yapı Tic. A.Ş. ile 25 Şubat tarihinde imzalandı.

Emlak Konut GYO Fikirtepe 3458 ada 1 parsel için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3458/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici AHES İnşaat Tic. ve San. A.Ş. ile 18 Şubat 2022 tarihinde imzalandı.

Emlak Konut GYO Fikirtepe 3461 ada 2 parsel ve 3467 ada 4 parsel için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO, tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3461/2 parsel inşaatı işi ve 3467/4 parsel inşaatı işi sözleşmeleri 14 Şubat 2022 tarihinde imzalandı.

inşaatlae Parsel bazlı yoğunluk artışları Haberi

inşaatlae Parsel bazlı yoğunluk artışları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanlık görevine ilk geldiği andan itibaren inşaatlarda parsel bazlı yoğunluk artışlarını engellemek için adeta bir savaş verdiğini belirterek "El insaf. Cinayet bir adamı öldürmektir, doğru. Belediye cinayeti de böyle yeşil alanları yok etmektir. En büyük cinayet bunlar." değerlendirmesinde bulundu. 


Bakan Özhaseki, Ankara'da bir otelde düzenlenen "Türkiye'de Arıtma Çamuru Yönetimi ve Eylem Planı Hazırlanması Projesi" açılış toplantısına katıldı. Toplantıda ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök ile çok sayıda akademisyen de hazır bulundu. 


Özhaseki, büyük kentlerde oluşan atıkların bertarafının çok önemli bir sorun alanı olduğuna işaret ederek, büyükşehirlerin oluşması, üretimin hızlanması, tüketimin artması gibi nedenlerle atık sorununun da "bir felaket" olarak insanların karşısına  çıktığını ifade etti. 


Bu konuda Birleşmiş Milletlerin (BM) uyarılarına yönelik bilgileri paylaşan Özhaseki, tüm...