10 / 05 / 2024

İnşaatlar hangi hallerde durdurulur

İnşaatlar hangi hallerde durdurulur

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir arsa üzerinde inşaat yapılabilmesi için ruhsat izninin alınmış olması gerekiyor. Peki, inşaatlar hangi hallerde durdurulur? İnşaatlar neden durdurulur?

Türksat personel alımı yapacağını duyurdu! Hangi şartlarda kaç personel alınacak?

Türksat tarafından farklı kadrolarda istihdam edilmek için personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki, hangi pozisyonlara personel alınacak? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Başvuru şartları neler?

Ünlü ekonomistten dolar kuru için çok çarpıcı bir tahmin geldi! Bakın dolar hangi rakama fırlayacak!

Dolar kuru yatırımcıların gündemindeki yerini korurken ekonomist Devrim Akyıl'dan da son dakika bir tahmin geldi.  Bakın dolar hangi rakama fırlayacak...

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde hangi teşvik ve destekler veriliyor 2024?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra kentsel dönüşümün önemi de bir kez daha anlaşıldı. Peki evini dönüştürmek isteyenler için hangi teşvik ve destekler veriliyor? İşte kentsel dönüşüm teşvik ve destekleri...

Gökhan Erün kimdir? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Gökhan Erün hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi görevlerde yer aldı? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında çalıştı? İşte Gökhan Erün’ün hayatı...

Gümüş yatırımı yapmak mantıklı mı? Gümüş nereden alınır? Hangi bankalar gümüş satıyor?

Altın fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesinin ardından, gümüşe olan talep artarken, yatırımcılar ''Gümüş yatırımı yapman mantıklı mı?'' sorusunu merak ediyor. Peki gümüş nereden alınır, hangi bankalar gümüş satıyor?

Seçimlerde geri sayım başladı! Seçim yasakları neler? Oylar hangi hallerde geçersiz sayılacak?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde geri sayım başladı. Türkiye genelinde oy verme işlemi yarın saat 08.00’den itibaren başlayacak, saat 17.00’de sona erecek. Peki, seçim yasakları neler? Oylar hangi hallerde geçersiz sayılacak? İşte yanıtları…

TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim?

Sosyal konut projeleRinde kendisine Konut çıkmayan ama yatırdığı 500 TL başvuru parasını geri almak isteyen vatandaşlar TOKİ'de parası kalmış, yada almasını bilmeyen vatandaşlar bu haber tam olarak sizi ilgilendiriyor. Peki TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim

Pelin Akın Özalp kimdir, hangi görevlerde bulundu? 

Akfen Holding, Akfen Yenilenebilir Enerji, Akfen GYO, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Travelex Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp kimdir? Pelin Akın Özalp hangi görevlerde bulundu? 

İhbar tazminatı alma şartları neler? İhbar tazminatı hangi hallerde alınır?

İhbar tazminatına dair çalışanların birtakım soruları bulunmaktadır. Özellikle ihbar tazminatı alma şartları da merakla araştırılmaktadır. İşte bu şartlar ve diğer detaylar!

Deprem bölgesindeki 10 ilde salgın riski! Hangi hastalıklar meydana gelebilir? Peş peşe açıklandı!

Geçtiğimiz hafta pazartesi günü yaşan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından bölgede salgın endişesi yaşanıyor. Peki başta içme suyu kaynaklı olmak üzere olası bu tehlikede hangi hastalıklar görülebilir? İşte yanıtlar…

Evde bakım maaşı hangi hallerde kesilir?

Evde bakım maaşı hangi hallerde kesilir, evde bakım maaşı kimlere verilir? bu soruların yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

Emekli maaşı nasıl taşınır? Hangi banka ne kadar emekli maaş promosyonu veriyor?

Emekli maaşı nasıl taşınır ve hangi banka ne kadar emekli maaş promosyonu veriyor? şu aralar sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Tapu hangi hallerde bozulur? Eski tapu nasıl bulunur?

Tapu işi olan vatandaşlar, Tapu hangi hallerde bozulur? Eski tapu nasıl bulunur? Sorularını sıkça sormaktadır. İşte merak edilen detaylar!

İnşaatlar hangi hallerde durdurulur Haberi

İnşaatlar hangi hallerde durdurulur

İnşaatlar hangi hallerde durdurulur?

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir arsa üzerinde inşaat yapılabilmesi için ruhsat izninin alınmış olması gerekiyor. Ruhsat, imar planına uygun bir şekilde hazırlanan mimari projelere veriliyor. 


Ruhsat alındıktan sonra belli bir süre içinde çalışmalara başlanması ve belli bir süre içinde de inşaatın tamamlanması gerekiyor. Peki, inşaatlar hangi hallerde durdurulur?


İnşaat durdurma..

İmar yönetmeliği gereğince; İnşasına 2 yıl içinde başlanmayan veya 5 yıllık ruhsat süresi içinde tamamlanmayan ve süresi içinde ruhsat yenilemesi yapılmayan yapılar, ruhsatsız yapı olarak değerlendirilir. 


Ruhsat süresi içinde yapılan başvurularda ilgili idarelerin ruhsatı yeniledikleri tarihe bakılmaksızın ruhsat, ilk ruhsat alma tarihindeki plan ve mevzuat hükümleri kapsamında beş yıl uzatılarak yenilenir. Süre uzatımı başvurusu yapılmayan yapılarda idareler, ruhsat süresinin dolduğu tarihten itibaren en geç 30 gün içinde yapı yerinde...