29 / 04 / 2024

inşaatlara şartlı aboen uygulaması

inşaatlara şartlı aboen uygulaması

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Kurulu'nda inşaat ruhsatı bulunmayan yerlerde ''şartlı abone'' yapılabileceği kararı alındı.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar duyurdu: İnşaatlara sınırlama getirilebilir!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail vatandaşlarının edindikleri gayrimenkullerin hukuki dayanağının bulunmadığını söyleyerek, Girne sahillerinde inşaat yoğunluğuna bağlı olarak sınırlamalar getirilebileceğini aktardı.

Kahramanmaraş'ın Trabzon ve Azerbaycan caddelerinin yeni yüzü tasarlandı! 2 bin 100 konut ve iş yeri yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde yıkılan veya hasarlı yapılar için hayata geçirdiği ‘yerinde dönüşüm’ kapsamında inşaatlara başlıyor.

Yarım inşaatlara OVP'den sigorta formülü: Riskli projelere sigorta yapılmayacak, ek teminat alınacak! 

Son zamanlarda inşaatların tamamlanamama sorunları büyümeye başladı. Vatandaşların mağdur olmaması adına bina tamamlama sigortalarının yaygınlaştırılması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

İnşaat maliyetlerindeki artış sektörü zorluyor: Yeni inşaatlar için yükselişler durdurulmalı!

İnşaat maliyetlerinde artış durmuyor. Sektöre göre inşaat maliyetlerindeki gerçek artış yüzde 250'ler seviyesinde. Firmalar önlerini görebilmek ve yeni inşaatlara başlamak için maliyet artışlarının durdurulmasını istiyor.

Artlıne Desıgn Mimarlık İnşaat Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Artlıne Desıgn Mimarlık İnşaat Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Seda Albayrak tarafından kuruldu.

5 bin metrekareden büyük inşaatlara şok düzenleme!

Gelecek seneden itibaren bir parseldeki toplam inşaat alanı 5 bin metrekareyi aşan yapıların, kullandığı enerjinin en az yüzde 5'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılaması zorunlu sayılacak. 

Yarım kalan inşaatlara sigorta çözümü!

Özellikle kentsel dönüşüm ile ortaya çıkan bina tamamlama sorunu konut sahiplerini mağdur ediyor. Sigorta firmaları bina tamamlama sigortası ile bu sorunu ortadan kaldırıyor. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde ışık göründü!

Kadıköy Fikirtepe'de 14 senedir süren kentsel dönüşümde 61 proje adasında ışık göründü. Bölgede bir an önce inşaatlara başlanması planlanırken, Ocak'ta bölgenin şantiye alanına dönmesi öngörülüyor.

Gaziantep'te ruhsatsız inşaatlara beton satılmayacak!

Gaziantep Valisi Davut Gül, şehirde ruhsatsız inşaatlara beton satışının yapılmayacağını dile getirdi.

Gazze'nin yeniden imarı için İsrail'den şartlı kabul!

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze'nin yeniden imarı için İsrailli esirler meselesinin çözülmesi gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa'daki inşaatlara mesafe uyarısı!

Dicle Elektrik,Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçelerindeki inşaatlardaki yanlış uygulamalara dikkat çekti...

Büyük inşaatlar sokağa çıkma yasağında çalışacak!

İçişleri Bakanlığı tarafından 29 Mayıs saat 24.00 ile 31 Mayıs saat 24.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması genelgesi yayınlandı. Genelgeye göre, büyük inşaatlara çalışma izni verildi...

Kolombiya'da inşaat ve imalat sektörlerinin açılmasına şartlı izin verilecek!

eni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 189 kişinin yaşamını yitirdiği Kolombiya'da inşaat ve imalat sektörlerinin açılmasına şartlı izin verilecek.

inşaatlara şartlı aboen uygulaması Haberi

inşaatlara şartlı aboen uygulaması

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Kurulu'nda inşaat ruhsatı bulunmayan yerlerde ''şartlı abone'' yapılabileceği kararı alındı. Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Kurul Toplantısı'nda gündeme alınan önergeler karara bağlandı. Yazılı olarak verilen önergelerden biri de inşaat ruhsatı bulunmayan yerlere ''şartlı abonelik'' konusu oldu. Meclis bu konuyu detaylı olarak ele alıp görüşmelere başladı. Yapılan tartışmalar sonrası inşaat ruhsatı bulunmayan yerlere bazı şartları yerine getirilmesi dahilinde ''şartlı su aboneliği'' verilmesi kararı kabul edildi. Önerge doğrultusunda kabul edilen şartlı aboneye göre mevcut su tarifesinin yüzde 15 fazlasıyla ücretlendirme, idare uygun gördüğünde aboneliğin feshedebileceği gibi şartların da uygulanması önergede kabul edildi.


Erzurum Pusula...