17 / 05 / 2024

inşaatlara standart

inşaatlara standart

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, dış cephe iş iskelelerine dair tebliğin 1 Temmuz'da yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar duyurdu: İnşaatlara sınırlama getirilebilir!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail vatandaşlarının edindikleri gayrimenkullerin hukuki dayanağının bulunmadığını söyleyerek, Girne sahillerinde inşaat yoğunluğuna bağlı olarak sınırlamalar getirilebileceğini aktardı.

Kahramanmaraş'ın Trabzon ve Azerbaycan caddelerinin yeni yüzü tasarlandı! 2 bin 100 konut ve iş yeri yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde yıkılan veya hasarlı yapılar için hayata geçirdiği ‘yerinde dönüşüm’ kapsamında inşaatlara başlıyor.

Yarım inşaatlara OVP'den sigorta formülü: Riskli projelere sigorta yapılmayacak, ek teminat alınacak! 

Son zamanlarda inşaatların tamamlanamama sorunları büyümeye başladı. Vatandaşların mağdur olmaması adına bina tamamlama sigortalarının yaygınlaştırılması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

FİFA 23 için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Steampowered’dan Ultimate sürüm alın 3 gün erken oynayın. İşte fiyatlar!

FİFA 23 için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Steampowered’dan Ultimate sürüm alanlar 3 gün erken oynayabilecek. İşte FİFA 23’ün 8 Eylül 2022 tarihli ultimate ve standart sürüm fiyatları!

İnşaat maliyetlerindeki artış sektörü zorluyor: Yeni inşaatlar için yükselişler durdurulmalı!

İnşaat maliyetlerinde artış durmuyor. Sektöre göre inşaat maliyetlerindeki gerçek artış yüzde 250'ler seviyesinde. Firmalar önlerini görebilmek ve yeni inşaatlara başlamak için maliyet artışlarının durdurulmasını istiyor.

5 bin metrekareden büyük inşaatlara şok düzenleme!

Gelecek seneden itibaren bir parseldeki toplam inşaat alanı 5 bin metrekareyi aşan yapıların, kullandığı enerjinin en az yüzde 5'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılaması zorunlu sayılacak. 

Yarım kalan inşaatlara sigorta çözümü!

Özellikle kentsel dönüşüm ile ortaya çıkan bina tamamlama sorunu konut sahiplerini mağdur ediyor. Sigorta firmaları bina tamamlama sigortası ile bu sorunu ortadan kaldırıyor. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde ışık göründü!

Kadıköy Fikirtepe'de 14 senedir süren kentsel dönüşümde 61 proje adasında ışık göründü. Bölgede bir an önce inşaatlara başlanması planlanırken, Ocak'ta bölgenin şantiye alanına dönmesi öngörülüyor.

Gaziantep'te ruhsatsız inşaatlara beton satılmayacak!

Gaziantep Valisi Davut Gül, şehirde ruhsatsız inşaatlara beton satışının yapılmayacağını dile getirdi.

Standart Yatırım Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Standart Yatırım Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Onur Değirmenci tarafından kuruldu.

Şanlıurfa'daki inşaatlara mesafe uyarısı!

Dicle Elektrik,Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçelerindeki inşaatlardaki yanlış uygulamalara dikkat çekti...

Büyük inşaatlar sokağa çıkma yasağında çalışacak!

İçişleri Bakanlığı tarafından 29 Mayıs saat 24.00 ile 31 Mayıs saat 24.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması genelgesi yayınlandı. Genelgeye göre, büyük inşaatlara çalışma izni verildi...

İzmir'de tüm yapı izinlerine standart getirildi!

Yapı denetim mevzuatı ve yapı izinlendirme işlemleri için ilçe belediyelerinden istenen belgelere standart getirildi. İzmir’de artık yurttaşlar her ilçe belediyesinde aynı belgelerle işlem yapabilecek.

inşaatlara standart Haberi

inşaatlara standart

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, dış cephe iş iskelelerine dair tebliğin 1 Temmuz'da yürürlüğe girdiğini açıkladı. Oğuz, "Ülkemizde ardı ardına yaşanan ölümlü iş kazalarından sonra ilk kez inşaat sektöründe kullanılan dış cephe iskelelerinde uyulması gereken zorunlu kurallar getirildi" dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, inşaat sektöründe çalışanların iş sırasında maruz kaldıkları riskleri azaltmak amacıyla hazırladığı 'Ahşap ve Ön Yapımlı Çelik ile Alüminyum Alaşımlı Bileşenlerden Oluşan Dış Cephe İş İskelelerine Dair Tebliği', 1 Temmuz tarihinde yürürlüğe girdi.

İMO Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, bugüne kadar iskelelere dair herhangi bir kural olmadığını belirterek, bu nedenle binlerce işçinin iskeleden düşme, iskele çökmesi sonucu ya yaşamını kaybettiğini, ya da sakat kaldığını söyledi. Ağır ve tehlikeli iş grubunda yer alan inşaat işkolunda iş...