18 / 05 / 2024

inşaatlarda sertifikalı işçi zorunluluğu

inşaatlarda sertifikalı işçi zorunluluğu

2015'ten itibaren inşaat, madencilik gibi riskli iş kolları başta olmak üzere çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) alması zorunlu. Bu belgeye sahip olmayan işçi çalıştıran işverene de para cezası geliyor...

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

İnşaat malzemeleri iç pazarında 18.5 milyar dolarlık kayıp!

Sadece 1 yılda turizm sektörü 22 milyar 500 milyon dolarlık gelir kaybına uğrarken, inşaat malzemelerinde iç pazardaki kayıp 18 milyar 500 milyon dolar oldu.  Tüm bunlara rağmen 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü.

TOKİ Hatay'da inşa ettiği 7 bin 695 konutun teslimini gerçekleştirdi! 

Ülke genelinde yatay mimari anlayışı ile vatandaşlar ev sahibi yapan TOKİ, Hatay'da inşa ettiği 7 bin 842 konutun 7 bin 695'nin teslimini gerçekleştirdi. 

TOKİ, Gaziantep'te inşa ettiği konutlardan 20 bin 813'ünü teslim etti!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Gaziantep'te inşa ettiği konutlardan 20 bin 813'ünü hak sahiplerine teslim etti...

Türkiye’nin Arnavutluk'ta inşa ettiği konutlar Ağutos'ta tamamlanacak!

Türkiye’nin Arnavutluk'ta inşa ettiği konutların kaba inşaatı Mayıs ayında projenin bütünü ise Ağustos'ta tamamlanacak.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler için kura çekilişi yapıldı!

KİPTAŞ'ın İstanbul dışındaki ilk projesi olan Çınar Evler için kura çekilişi bugün yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOKİ'nin Arnavutluk'ta inşa edeceği konutlarla ilgili açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ'nin Arnavutluk'ta inşa edeceği konutlarla ilgili açıklama yaptı.

TİKA'nın Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı.

İnşaatlarda denetim artırılacak!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile inşaatlarda denetimlerin artırılması amaçlanıyor.

Esnafa müjde! Kira ödemeleri için hibe desteği geliyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ekonomik olarak zor zaman geçiren esnafa fatura ve kira ödemeleri için hibe desteği sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

ATO'dan hizmet sektöründeki işletmeler için kira desteği talebi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ekonomik alanda ortaya çıkan tüm komplikasyonların kamu ve reel sektörün iş birliği ile aşılacağına inandıklarını dile getirerek hizmet sektöründeki işletmeler için kira desteği talebinde bulundu.

inşaatlarda sertifikalı işçi zorunluluğu Haberi

inşaatlarda sertifikalı işçi zorunluluğu

2015'ten itibaren inşaat, madencilik gibi riskli iş kolları başta olmak üzere çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) alması zorunlu. Bu belgeye sahip olmayan işçi çalıştıran işverene de para cezası geliyor.


Nitelikli iş gücünün artırılması için 2015 yılı Ocak ayından itibaren Mesleki Yeterlilik Belgesi uygulaması zorunlu hale getiriliyor. Ön lisans ve lisans mezunları dışındaki pek çok sektör çalışanı gelecek yıldan itibaren MYB belgesi sahibi olmadan işe giremeyecek. Madenciden inşaat işçisine, araba tamircisinden masörlere pek çok sektör çalışanı iş bulmakta sıkıntı çekmemek için 2015’e kadar bu belgeyi almak zorunda. Yeterlilik Belgesi olmayan işçi çalıştıran işveren de para cezalarıyla karşı karşıya kalacak. Çalışanlar, Türk Akreditasyon Kurumu’ndan Akreditasyon Sertifikası’nı almış ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan belirli bir süre eğitim alıp, eğitim sonunda yapılan...