01 / 05 / 2024

inşaatta alınacak önlemler

inşaatta alınacak önlemler

İnşaatta alınması gereken güvenlik önlemleri, 23 Aralık 2003 tarihinde 25325 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte inşaat sektörü güvenlik önlemleri..

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'

İMKON Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal, inşaatta çalışacak işçi eksikliğine dikkat çekerek ithal usta önerisinde bulundu. 

İŞKUR duyurdu: 330 TYP işçi alımı yapacak! En az 11.500 TL maaşla temizlikçi alınacak

İş arayanlar ya da işçi arayan kurumlar İŞKUR'a başvuruyor. İŞKUR iş arayanlar için ilan yayımladı. 330 TYP işçi alımı yapacak. En az 11 bin 500 lira maaşla temizlikçi alınacak.

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

Maaşı duyan her şeyi bırakıyor, başvuru yapmaya gidiyor! 40 bin TL maaşla KPSS şartsız personel alınacak!

Maaşı duyan hemen her şeyi bırakıyor, bu iş ilanı için başvuru yapmaya gidiyor. Tam 40 bin TL maaşla KPSS şartsız personel alınacak. Hemen detaylara bakın...

Boşta duran telefonlar için kritik karar: IMEI havuzundan çıkartılarak siyah listeye alınacak!

resmi Gazete'nin bugünkü sayısında sinyal alınamayan telefonlar için kritik karar alındı. Bir yıl boyunca kesintisiz sinyal alınmayan boşta duran telefonlar IMEI havuzundan çıkartılıp siyah listeye alınacak. İşte detaylar...

Huzurevlerine KPSS şartsız personel alınacak! Aman kaçırmayın!

İŞKUR aracılığıyla huzurevlerine KPSS şartsız personel ve işçi alımları yapılacağı belirtildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu alımlar için başvurular internet üzerinden alınacak.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek? Tek tek belirlendi! 

EYT düzenlemesinin dışında kalanlar, staj ve çıraklık sigortası için beklentiye girmiş durumda. Peki staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek?

Bekçi olmak isteyenler aman dikkat! Başvurular sadece online alınacak! Sakın kaçırmayın!

Bekçi olmak isteyenler için resmen son dakika müjdesi geldi. Verilen detaylara göre, söz konusu bekçi alımı için başvurular sadece online alınacak... Sakın kaçırmayın...

Nisan 2023 bekçi alımında son dakika! Başvurular yalnızca online alınacak! Hemen tek tek açıklanan bu detaya bakın!

Nisan 2023 bekçi alımında son dakika müjdesi geldi. Bekçi alımı için başvurular yalnızca online alınacak... Hemen tek tek açıklanan bu detaya bakın...

İŞKUR duyurdu! 18 bin 130 memur alınacak! KPSS'den en az puan alanlar ve KPSS puanı olmayanlar hemen bakın!

İŞKUR iş ilanları milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. KPSS'den en az puan alanlar ve KPSS puanı olmayanlar için İŞKUR üzerinden memur alımları başladı. 18 bin 130 memur alınacak! Hemen bakın...

 Şehir Hastanesi personel alımı ne zaman? Kaç personel alınacak? Başvuru sartları nedir?

Türkerler İnşaat tarafından yapılan açıklamada, Etlik Şehir Hastanesi'nde yapılacak olan personel alımları için internet üzerinden başvuru yapılacağı belirtildi. Peki  Şehir Hastanesi personel alımı ne zaman? Kaç personel alınacak? Başvuru sartları nedir?

inşaatta alınacak önlemler Haberi

inşaatta alınacak önlemler

İnşaat sektörü güvenlik önlemleri!

İnşaatta alınması gereken önlemler, 3 Aralık 2003 tarihinde 25325 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği kapsamında "Açık Alanlardaki Çalışma Yerleri" başlığı altında yer alıyor.


Yönetmelikte Çatılarda yapılan çalışmalardan; İskele ve seyyar merpenlere kadar yapılan çalışmalarda alınması gereken önlemler bulunuyor.


Açık Alanlardaki Çalışma Yerleri

1. Sağlamlık ve dayanıklılık

1.1. Alçak veya yüksek seviyede olan hareketli veya sabit çalışma yerleri;

- çalışan işçi sayısı,

- üzerlerinde bulunabilecek maksimum ağırlık ve bu ağırlığın dağılımı,

- maruz kalabileceği dış etkiler,

göz önüne alınarak yeterli sağlamlık ve dayanıklılıkta olacaktır.

Bu çalışma yerlerinin taşıyıcı sistemleri ve diğer kısımları yapısı gereği yeterli sağlamlıkta değilse, çalışma yerinin tamamının veya bir kısmının zamansız veya kendiliğinden hareketini önlemek için, bunların dayanıklılığı uygun ve güvenilir sabitleme metotlarıyla sağlanacaktır.

1.2. Çalışma yerlerinin sağlamlığı ve...