19 / 05 / 2024

inşaatta arsa yükü

inşaatta arsa yükü

İnşaat sektörünün yakındığı arsa yükünün hafifletilmesi için çarpıcı bir öneri geldi. Sektör yetkilileri, Maliye Bakanlığı’ndan inşaat işlerinde arsa sahibi adına emlak vergisi, harçlar, su ve elektrik gibi harcamalarının inşaatı yapan şirket tarafından gideri olarak gösterilmesi teklifinde bulundu

Sarıyer'deki 27 katlı hayalet rezidans yıkılıyor! 34 yıldır inşaat halindeydi!

Sarıyer Belediyesi, bu sabah saatlerinde “tabut” şeklinde nitelendirilen 27 katlı dev rezidans inşaatında yıkım çalışmalarına başladı. 34 senedir kaba inşaat halinde olan ve 400 konut, 50 ticari alanlık rezidansa dönüştürülmek istenen yapının depreme dayanıksız olduğu belirtilmişti.

1942 yılında Emlak Bankası Küçük Çamlıca'da büyük arsa satıyormuş!

1942 yılında Emlak ve Eytan Bankası ''Bulunmaz büyük fırsat'' başlığı altında Küçük Çamlıca'da açık artma ve peşin fiyatla büyük arsa satış ilanı vermiş.

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

Çin’de büyük sıkıntı yaşayan teknoloji devi Apple hangi ülkeyi seçti?

Dünya teknoloji devi Apple, Çin’de 3 yıldır yaşanan sıkıntılardan dolayı başka bir ülkeye odaklandı. Uzun yıllardır üretimini Çin’de yapan dünya devi Apple, Covid-19 nedeniyle yaklaşık 3 yıldır sıkıntı yaşadığı Çin’den bakın hangi ülkeyi hedefine aldı?

Forum Göztepe geliyor! İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesine Belediye Başkanı Selvitopu’dan destek

Turkmall eli ile Esentepe'de uygulanacak ve İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesi unvanını alacak olan Forum Göztepe'ye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu desteklerini iletti. İşte detaylar…

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

Avcılar sahildeki Hayrola Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı!

İBB'nin yetkisindeki alanda, Avcılar sahilde konumlanan Hayrola Lunapark’ın dört senedir işgal edilerek işletildiği belirlendi. Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı.

Bitcoin'in en büyük gizemi çözülüyor!

Kripto para piyasasının en büyük birimi olan Bitcoin'in kim tarafından geliştirildiği merak konusu olmuştu. ABD'de görülen oldukça sıradan bir dava en büyük gizemi çözmek üzere. 

Ankara Büyükşehir, kullanılmayan bina için 2 milyon 250 bin TL ödeme mi yaptı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kullanılmayan bir bina için, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden "kira" adı altında toplamda 2 milyon 250 bin TL ödeme yaptığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in tahliye ve yıkım kararlarına tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, İsrail'in Filistinlilere yönelik aldığı tahliye, yıkım ve müsadere kararlarına tepki gösterdi. 

Dünyanın en büyük 'kasasız' mağazası Çin'de hizmete açıldı!

Yazılım şirketi AiFi, Çin’in en büyük kentlerinden Şanghay'da dünyanın en büyük 'kasasız' mağazasını hizmete açtı. Mağazada müşterilerin aldığı ürünler, kameralar tarafından otomatik şekilde tanımlanıyor ve akıllı sepet oluşturuyor

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Batman'da kaçak inşaat yıkılıyor!

Batman Belediyesi, kaçak olduğu sebebiyle bir inşaatın yıkımına başladı. 

inşaatta arsa yükü Haberi

inşaatta arsa yükü

Gayrimenkul sektörü, Maliye Bakanlığı’nda sıklıkla düzenlenen ‘özelge’ uygulamalarının sektörde kafa karışıklığına yol açmasından yakınıyor. Kat/hasılat payı inşaat işlerinde özelge değişiklikleri nedeniyle bunaldıklarını belirten sektör yetkilileri, arsa yükünün hafifletilmesi için önemli bir öneride bulundu. Maliye Bakanlığı’ndan inşaat işlerinde arsa sahibi adına emlak vergisi, ruhsat, harç, belediye, su, elektrik şirketlerine yaptıkları ödemelerin Vergi Usul Kanununun (VUK) 3/B maddesi kapsamında inşaatı yapan şirketin harcamaları arasında gösterilmesine imkan tanınmasını istiyor.


BU TALEP YENİ DEĞİL GEÇMİŞTE YAPILDI


Bu talep yeni bir teklif olarak görülse de aslında geçmişte bunun başarılı bir şekilde uygulandığına da dikkat çekiliyor. Maliye; arsa sahipleri adına yapılan ödemelerin sözleşme hükmünde bulunması ve belgelendirilmesi halinde müteahhitlik şirketinin gideri olarak kabul etti ve KDV’sinin de indirim konusu yapılmasına imkan tanıdı. Ancak vergi mevzuatlarında bir değişiklik...