28 / 04 / 2024

İnşaatta büyümeye devam

İnşaatta büyümeye devam

Türk inşaat ve müteahhitlik sektörü dünyada marka haline geldi. Sektör, küresel boyutta yaşanan ekonomik krizin yanışını Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da meydana gelen siyasi krizlere rağmen başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.

Konya'nın en büyük AVM'si olacaktı! Çürümeye terk edildi! İşte nedeni...

2016 yılında Yeni İstanbul Yolu Caddesi üzerinde “Konya'nın en büyüğü olacak” iddiasıyla temeli atılan ve hemen çalışmalara başlanılan AVM projesinde 7 yıldır dal kıpırdamıyor. 

Aile Bakanlığı'nın en büyük müjdesi bu olacak. Zam geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlara her alanda destek ödemesi yapılmaya devam ediyor. Temmuz ayından sonra destek ödemelerine de zam gelmesi bekleniyor. Aile Bakanlığı'nın en büyük müjdesinin bu olması bekleniyor.

MÜSİAD'dan ekonomi açıklaması! Büyümeye devam edeceğiz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Dünya Korona şokuyla sarsılıp yüzde 3 küçülürken, yüzde 1,9 büyüyen, 2021 yılında yüzde 11,4'lük büyüme performansıyla, 2022 yılında da güçlü büyüme eğilimini sürdürmüş ve 3 yılın yıldızı olmuştur. dedi.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor..

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, sahip olduğu potansiyeli dikkate alarak Türkiye'deki faaliyet ve yatırımlarını artırmayı hedefliyor. Ülkemizde blok zincir ekosistemini daha iyi anlatabilmek için gayret ettiklerini bildiren Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor. İşte haberin devamı…

Karsan BMW bataryasına sahip Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosunu teslim etti

Karsan, yüksek teknolojili mobilite çözümlerini ihracat pazarlarına sunmaya devam ediyor. Yurt dışı atağını 2022’de de sürdüren elektrikli mobilitenin öncüsü Karsan, e-ATAK modeli ile Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosunun satışına imzasını attı.

Marketlerdeki fiyatlar ne zamana kadar yükselecek? Dünyanın en büyük tedarik devi kötü haberi verdi

Dünyanın en büyük konteyner taşıyıcılarından biri olarak bilinen AP Moller-Maersk A/S, pazartesi yaptığı açıklamada yerel limanlara hizmet veren depolarının bazılarını kapattığını duyurdu. Bu da tedarik sorununun devamı ve fiyatların yükselmeye devam etmesi anlamına geliyor.

Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor! 2021'de yüzde 11 büyüme kaydetti!

Türkiye, 2021 yılının son çeyreğinde yakaladığı yüzde 9,1 oranındaki büyüme ile, verisi belli olan G20 ülkeleri arasında birinci, OECD'de ise üçüncü sırada yer aldı.

Bitcoin yatırımcılarını bekleyen büyük tehlike!

Dünyanın en büyük kripto para birimi olarak bilinen Bitcoin dalgalı seyrine devam ediyor. 42 bin dolara kadar Bitcoin son zamanlarda yatırımcısını bir hayli endişelendiriyor. 

Hollanda'da konut krizi büyüyor!

Hollanda'nın Amsterdam kentinde konut krizi büyümeye devam ediyor. Kentte 15 binden fazla kişi konut sorunları için protesto düzenledi. 

İnşaat sektörü büyümeye devam edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında iyi bir performans ortaya koyan inşaat sektörü, 2021 ve sonraki yıllarda da büyümeyi sürdürecek.

Mehmet Muş açıkladı: Türkiye ihracatla büyümeye devam ediyor!

Büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş "Türkiye ihracatla büyümeye devam ediyor. 2.çeyrekte yüzde 21,7 ile rekor bir büyüme kaydedildi. Mal ve hizmet ihracatımızın büyümeye katkısı 10,8 puan oldu." dedi.

İnşaat sanayisi pandemiye rağmen büyüdü!

Koronavirüs salgınına rağmen inşaat sektörü pazarında daralma yaşanırken bu dönemde inşaat malzemeleri sanayisinde büyüme devam etti. Pandemi döneminde ihracatını değer olarak 21 milyar dolar seviyesinde koruyan sektör, yurt içinde ise ‘yenileme’ talebiyle büyümeye devam etti. 

Zehra Zümrüt Selçuk: İnşaat sektörü büyümeye önemli katkı sağlıyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İnşaat sektörü önemli çünkü ekonomide lokomotif sektörlerden birisi. İnşaat sektörünün büyümeye önemli katkı sağladığını görüyoruz" dedi.

İnşaatta büyümeye devam Haberi

İnşaatta büyümeye devam

Türk inşaat ve müteahhitlik sektörü dünyada marka haline geldi. Sektör, küresel boyutta yaşanan ekonomik krizin yanışını Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da meydana gelen siyasi krizlere rağmen başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. 


Türk inşaat firmaları da elde ettikleri bu başarılardan aldıkları güç ve prestij ile dünyadaki pazar paylarını artırmayı hedefliyor. Sektörün bu başarısında Ankaralı firmaların büyük rolü olduğunun altı çiziliyor. İç pazarda ise kentsel dönüşüm projelerinin sektör açısından önemli bir atılım olduğu da dikkat çekiyor. Önümüzdeki yılın Türkiye ekonomisi, inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayi açısından ılımlı büyümenin olacağı bir dönem olarak tahmin ediliyor. 2015 yılında mevcut siyasi ve dış politik riskler çerçevesinde inşaat sektöründe yüzde 4-5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında ise yüzde 10-12 arası büyüme bekleniyor. 


Yurtdışında büyük başarı 

Yurtdışı müteahhitlik...