05 / 05 / 2024

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren inşaat sektörü ile ilgili yaptığı açıklamada, inşaatta fiyat farkı düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

100 ilaçtan 38'inde ödenen fiyat farkı vatandaşı zor durumda bırakacak

SGK tarafından bedeli ödenen 8 bin 827 kalem ilacın 3 bin 393 tanesinde, hastanın ilacını alabilmesi için fiyat farkı ödemesi gerektiği açıklandı. 2024 senesinde katılım payı haricinde yaklaşık 18 milyar TL vatandaşın cebinden çıkacağı belirtildi.

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

TZOB Başkanı Bayraktar: Üreticide 2 lira olan ürün markette 16 liraya satılıyor! Yüzde 683'lük fiyat farkı...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ekim ayında üretici ve market arasındaki en çok fiyat farkının göründüğü ürünleri sıraladı. Bayraktar, en fazla farkın yüzde 683 ile limonda görüldüğünü belirtti.

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

Haziran'da üreticide 5 TL olan elma markette 21.92 TL'ye satıldı! Üretici ve marketin fiyat farkı yüzde 338!

TZOB verilerine göre, haziranda üreticide 5 TL olan elma markette 21 lira 92 kuruşa tüketicilere satıldı. Elmanın üretici ve marketteki fiyat farkı yüzde 338,4 olarak belirlendi. 

Üreticiyle market arasındaki fiyat farkı ağızları açık bıraktı! Limon üreticide 2,50 TL, markette 16,84 TL’ye satılıyor!

Nisanda üretici ile market arasındaki en fazla fiyat farkının yaşandığı sebze yüzde 573,6 ile limon oldu. Edinilen bilgiye göre, limondaki fiyat artışını yüzde 261,2 oranıyla elma, yüzde 209,8 oranıyla kuru üzüm, yüzde 181 oranıyla kuru incir izledi.

İşte üretici ile market arasında en fazla fiyat farkı olan ürünler! TZOB Başkanı Bayraktar açıkladı!

Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, şubatta üretici ile market arasında en fazla fiyat farkının yüzde 251,6 ile elmada görüldüğünü söyledi. Bayraktar, markette 41 ürünün 31’inde fiyat artışı, 10’unda ise azalış olduğunu belirtti.

Ürünlerdeki Yüzde 248’lik fiyat farkı vatandaşları sinirden küplere bindirdi! Sonunda bunu da gördük!

Marketlerde 42 ürünün 36'sında fiyat artışı, 6'sında ise fiyat düşüşü oldu. Üretici ile market arasındaki en fazla fiyat farkı ise yüzde 248,4 oranıyla elmada görüldü. İşte detaylar...

Brent petrolün varil fiyatı 80 doların altına indi!

Brent petrolün varil fiyatı, talep endişelerinin güçlenmesiyle uluslararası piyasalarda 80 doların altına düştü.

Son zamanların trendi çeyrekli altın bileklik fiyatı ne kadar? Elizi 5 Aralık 2022 fiyat listesi

Son zamanlarda hemen hemen her kadının kolunda sıkça görmeye alıştığımız çeyrekli altın bilekliklerin fiyatları merak ediliyor. Peki son zamanların trendi çeyrekli altın bileklik fiyatı ne kadar? Elizi 5 Aralık 2022 fiyat listesi.

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi Haberi

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütleri arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarını masaya yatırdı.

2020 yılının 4. çeyreğinde inşaat sektörünün yüzde 12.5 daraldığını dile getirenTMB Başkanı Erdal Eren, şunları dile getirdi: “Türkiye ekonomisinin beklentilerin üstüne çıkarak yüzde 7 büyümesi tüm iş dünyası için memnuniyet vericidir. Bununla birlikte ekonomimizin lokomotifi olan inşaat sektörümüz bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 2.8’lik büyüme kaydetmiştir. Aşı sürecinin etkin olarak sürdürülmesi ile pandeminin etkisinin zayıflaması büyümenin de sürdürülmesini sağlayacaktır. Bu süreçte konut alanında ertelenmiş olan talep sektörümüzü daha da canlandıracaktır. Çarkların daha hızlanması için yatırımlar artmalı, ödenekler açılmalıdır. Bunun yanında girdi maliyetlerindeki öngörülemez artışların önüne geçilmesi büyük önem arz etmektedir. Kamu projelerindeki...