03 / 05 / 2024

inşaatta ihracat

inşaatta ihracat

Mart ayında inşaat malzemeleri sanayisinde cirolar ve ihracat arttı. Sektörün alacakları tahsil etme hızındaki yavaşlama azalırken, cirolardaki artış firmaları rahatlattı.

Trafo, jeneratör ve şalt malzeme ihracatında 2023 hedefi 5,5 milyar dolar!

Elektrik Üretim ve Dağıtım Ekipmanlarının ihracat performansı ile öne çıkan trafo, jeneratör ve şalt malzemeleri alt ürün sektörü, sürdürülebilir ihracat artış hedefiyle bir araya geldi.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'

İMKON Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal, inşaatta çalışacak işçi eksikliğine dikkat çekerek ithal usta önerisinde bulundu. 

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

İnşaatta öncelikli 5 gündem tek tek açıklandı! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanmasının ardından gözler yeni dönemde atılacak olan adımlara çevrildi. İşte inşaatta öncelikli 5 gündem maddesi...

İnşaatta şok eden rakam! Tam 35 milyar dolar olarak açıklandı

Türkiye'nin öne çıktığı sektörler arasında yer alan inşaat sektörü hakkında dikkat çeken bir rakam verildi. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemelerinde 2022 ihracatının 35 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Çin’den ihracat zirvesi! Çin'in ağustos ihracatı yüzde 7,1 arttı

Çin'de ihracat, ağustos ayında geçen senenin aynı dönemine göre % 7, 1, ithalat ise % 0, 3 artış kaydetti. İşte detaylar…

İnşaatta fiyat artışı durdurulmalı!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, artan inşaat malzemeleriyle ilgili basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Kaya, inşaatta fiyat artışının durdurulmasını talep etti.

İnşaat sektörü için ihracat kapısı 15-16 Eylül’de açılıyor!

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. 5. Afrika Forumu’nda inşaat sektörü için yeni ihracat kapıları aralanacak.

Sakarya'da kışladaki inşaatta göçük! 2 işçi toprak altında kaldı!

Sakarya Adapazarı'nda yer alan askeri kışladaki bir inşaatta yaşanan göçük sebebiyle 2 işçi toprak altında kaldı.

Ankara'da inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara'da Yeni Sanayi Bölgesi'nde yer alan bir inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi...

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi kaçınılmaz oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren inşaat sektörü ile ilgili yaptığı açıklamada, inşaatta fiyat farkı düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Ataşehir'de bir inşaatta imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin ilçedeki inşaatta imar yolsuzluğuna izin vermesi yönündeki iddialar nedeniyle İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. 

İnşaatta elektrik akımına kapılan müteahhit hayatını kaybetti!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir inşaatta beton dökülmesi esnasında kopan elektrik kablosu sebebiyle elektrik akımına kapılan müteahhit yaşamını yitirdi. 

inşaatta ihracat Haberi

inşaatta ihracat

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) nisan ayı "İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri"ni açıkladı.  


Verilerde, sektör paydaşlarının sektördeki mart ayı gerçekleşmeleri ve sonraki döneme ilişkin beklentileri paylaşıldı. Buna göre, İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi mart ayında 1,3 puan artarak 102,5 puan olarak gerçekleşti. Böylece 2015 yılının ilk iki ayındaki gerileme yerini mart ayında artışa bıraktı. Endeks geçen yılın aralık ayı kapanış seviyesini de aştı. Bileşik endeksteki artışta, faaliyetlerde görülen hissedilir artışlar ile beklentilerdeki iyileşme etkili oldu. 


Faaliyetler seviyesi, mevsimsellik ve beklentilerdeki iyileşme ile mart ayında bir önceki aya göre önemli bir artış gösterdi. Beklenti endeksinde ise yeniden artış yaşandı. Artış daha çok yurt içi ve yurt dışı siparişlerdeki artışlardan kaynaklandı.  


Ekonomiye ve inşaat sektörüne ilişkin güven kaybı ise mart ayında...