04 / 05 / 2024

İnşaatta istihdam azaldı mı

İnşaatta istihdam azaldı mı

Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre 109 bin kişi artarak 27 milyon 266 bin kişiye yükselirken, istihdam oranı 0,5 puanlık azalışla yüzde 44 olarak kayıtlara geçti.

Konut satışlarının en çok azaldığı 10 şehir!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışları 2023 Aralık ayına göre yüzde 42,04 azalarak 80 bin 308 oldu. Düşüşler 2 kata ulaştı. İşte konut satışlarının en çok azaldığı 10 şehir...

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

İstanbul Finans Merkezi Ziraat tescillendi! 'İnşaatta Mükemmeliyet ödülüne hak kazandı!

Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından “İnşaatta Mükemmeliyet” ödülüne hak kazandı.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

5 yılda memur maaşının alım gücü 6 adet, asgari ücretlinin alım gücü 2.4 adet çeyrek altın tutarında azaldı! 

Sağlık çalışanları başta olacak şekilde memurların aldığı maaşlar ile asgari ücretin son 5 senede altın, dolar ve Euro karşısında eridi. Buna göre, memur maaşının alım gücü 6 adet, asgari ücretlinin alım gücü 2.4 adet çeyrek altın tutarında azaldı. İşte ayrıntılar...

İTO Başkanı Avdagiç: Ekonomi yönetimi iş dünyasının önceliklerine odaklanmalı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ekonomi yönetiminin uygulayacağı para ve maliye politikasının, iş dünyasının üretim-istihdam-ihracat öncelikleriyle uyumlu götürülmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eylül Helin Gül, İstanbul'daki konut satışlarını mercek altına aldı ve satışların en çok azaldığı ilçelerin Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Depremzedelere istihdam desteği! İşte depremzedelere iş imkanı sunan şirketler!

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 10 ilimizde büyük kayıplar yaşanırken, bir yandan da yaralar sarılıyor. İş dünyası ise depremzede vatandaşların öncelikli istihdamı için kolları sıvadı.

Konutlarda geri dönüş süreleri azaldı!

Kiralardaki artış, satılık konut fiyat artışını geçince, konut yatırımının geri dönüş süreleri de düştü. Kiraya bağlı geri dönüş süresi Türkiye'de ortalama 20 sene olarak belirlenirken, bu süre bazı yerlerde 13 seneye kadar düştü.

RE/MAX Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 50’ye yaklaştı!

Önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan RE/MAX Türkiye, kadın çalışan sayısını 1.900'ün üzerine çıkardı ve kadın çalışa sayısını toplam istihdamın yüzde 50’sine ulaştırdı.

ABD Merkez Bankası Başkanı açıkladı! Ekonomi dönüm noktasında!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Amerikan ekonomisinin çok daha hızlı büyümeye başlayacağını ve istihdamın hızlanacağını belirterek, ekonominin "dönüm noktasında" olduğunu ifade etti.

İnşaatta istihdam yüzde 15,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı 4. Çeyrek Ekim-Aralık dönemine) ait “İşgücü Girdi Endeksleri” açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; inşaat sektöründe istihdam yüzde 15,5 artış kaydetti.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaatında son durum!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin inşaatında 7 ay geride kaldı. Peki projenin inşaatında son durum ne? İnşaatta ilerleme hangi noktaya geldi? İşte detaylar...

İnşaatta istihdam azaldı mı Haberi

İnşaatta istihdam azaldı mı

Türkiye İstatistik Kurumu, ocak ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini yayınladı. Verilere göre, istihdam edilenlerin sayısı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre 109 bin kişi arttı ve 27 milyon 266 bin kişiye ulaştı. İstihdam oranı da 0,5 puan azalarak yüzde 44 olarak gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu dönemde, istihdam edilenlerin sayısı tarım sektöründe 242 bin, inşaat sektöründe 68 bin kişi azalırken, sanayi sektöründe 257 bin, hizmet sektöründe ise 161 bin kişi arttı. İstihdam edilenlerin yüzde 16'sı tarım, yüzde 20,7'si sanayi, yüzde 5,2'si inşaat, yüzde 58,1'i ise hizmet sektöründe yer aldı.