06 / 05 / 2024

inşaatta kadın çalışanlar

inşaatta kadın çalışanlar

İnşaat sektöründe çalışan kadın sayısı gün geçtikçe artıyor. İnşaat sektöründe görev yapaan kadın sayısı her geçen gün artmaya devam ederken özellikle de üst düzey yönetimde görev alan kadınlar büyük başarılara imza atıyorlar. 

İŞKUR açıkladı! Kadın işçi çalıştırana 25 bin lira destek verilecek!

İŞKUR'un kadın istihdamını artırmak için yeni bir projesi başlattığını duyurdu. Buna göre, proje kadın çalışan istihdam eden iş yerlerine 25 bin lira destek sağlanacağı kaydedildi.

Altın almak isteyenler dikkat! Yatırım için hangi altın alınmalı? Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın alıp satmak isteyen yatırımcılar bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Yatırım için hangi altın alınmalı? 

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Kamu kuruluşuna, kadın erkek sözleşmeli personel alımı yapılacak...

Kamu kurumunda çalışmak isteyenler adaylar için  yeni bir personel alım duyurusu daha yapıldı. Buna göre kadın ve erkek personel alımı yapılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 46’ya geriledi! 

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa, konut fiyatları, hane halkı geliri, kredi faiz oranları ve kredi taksit tutarlarını göz önüne alarak hazırladığı ve merakla beklenen Türkiye geneli için konut satın alınabilirlik endeksini yayınladı. 

Ev kadını ve anneler müjde! Yeni emeklilik sistemi yüz güldürecek, çalışan çalışmayan her kadın faydalanacak...

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından sonra ev hanımlarının sosyal güvencesi ve erken emekliliğini sağlayacak sistem için çalışmalar hızlandırılacak. Bu kapsamda milyonlarca ev kadını ve anne emekliliğe kavuşacak.

Kadın modasına yön verecek yeni nesil bir alışveriş merkezi doğuyor: Sentez Mermer AVM Merter’de açılacak!

İstanbul Merter’de tekstil ve hazır giyim alanında hizmet verecek yeni bir alışveriş merkezi faaliyete geçecek. Mimar Şükrü Gürsoy tarafından tasarlanan ‘Sentez Mermer’ AVM, 24 bin metrekarelik büyüklüğü ile en kapsamlı yeni nesil kadın alışveriş merkezi olacağı belirtiliyor.

Emeklilikte kadın ve erkek yaş tablosu baştan aşağı değişti! İşte yeni tablo!

EYT yasasın faydalanamayan çalışanlar için başka seçeneklerde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni emeklilik sistemi konusunda birtakım önemli açıklamalarda bulundu. Kadınlara yeni sistemde birçok avantaj sağlanacak. İşte yeni emekliliğe ilişkin bilgiler...

İşte Ramazan Bayramı’nda çalışanların hakları! Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışan fazla mesai alacak mı?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalırken, çalışanlar da üç günlük bayram tatilini iple çekiyor. Bayramda çalışmak zorunda olanlar ise haklarını merak ediyor. Peki, köprü izni nedir? Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışanlar da fazla mesai ücreti alacak mı? Detaylar haberimizde….

Deprem sonrası çalışanların yüzde 30’u fabrikalara döndü! Toparlanma 2 yıl sürebilir!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler, 11 kentte özellikle tekstil sanayisi üzerinde de yıkıcı etkiler yarattı. Çalışanların dönmeye başladığı sektör, iki seneyi bulacak toparlanma için kredi desteği istiyor.

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 50’den fazlasının kadın olduğunu ve sektörde kadın yönetici oranının da arttığını söyledi.

Çalışanlar dikkat! Bunu yaparsanız maaşlarınız misliyle geri alınacak! Emeklilik hayali kabusa dönüyor!

Milyonlarca çalışanın hayali emekli olmak. Emekli hayali kuran çalışanların dikkat etmesi gereken şartlar bulunmakta. Bir hata sonucu emeklilik hayaliniz suya düşebilir. Hata yüzünden prim günleri iptal edilebilir hatta dolandırıcılık işin içine girerse sigortanız iptal edilebilir. İşte ayrıntılar.

inşaatta kadın çalışanlar Haberi

inşaatta kadın çalışanlar

Kadın eli değen projelerde özellikle satış ve pazarlama noktasında kadınların daha başarılı bir grafik çizdiği belirtiliyor. Hem yönetim hem de sahada görev alan kadın sayısındaki artışın yanı sıra proje sahipleri satış ve pazarlama noktasında da kadın çalışanlardan destek alıyorlar. İşte, inşaat sektöründe başarılı olan 5 kadın yönetici.. 


1-)  Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer

Türkiye’nin konut sektöründeki ilk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olan Sinpaş GYO’da Genel Müdür olarak faaliyetlerini sürdüren Seba Gacemer, inşaat sektöründeki az sayıdaki kadın yöneticiden ve en tecrübeli isimlerden biri.

Seba Gacemer kimdir?
Türkiye’nin lider gayrimenkul yatırım ortaklığı Sinpaş GYO’da Genel Müdürlük görevine gelen Seba Gacemer, 1970 İstanbul doğumlu. 

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü’nden mezun olan ve bir dönem bilişim sektöründe satış ve pazarlama yöneticiliği yapan Gacemer,...