05 / 05 / 2024

inşaatta kdv oranları

inşaatta kdv oranları

Arsa karşılığı inşaatlarda teslimde KDV'nin hangi durumlarda hangi oranda ödenmesi gerektiğine açıklık getirildi. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'

İMKON Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal, inşaatta çalışacak işçi eksikliğine dikkat çekerek ithal usta önerisinde bulundu. 

İnşaat sektörünün gözü düşük faizli kredide! Kredi muslukları açılırsa sektör canlanacak!

Konut satışlarının geçtiğimiz seneye göre yüzde 50 düştüğünü dile getiren Sirius Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, sektörün hareketlenmesi için uygun faizli kredi imkanı sunulması ve KDV oranlarında düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

İnşaatta öncelikli 5 gündem tek tek açıklandı! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanmasının ardından gözler yeni dönemde atılacak olan adımlara çevrildi. İşte inşaatta öncelikli 5 gündem maddesi...

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

İnşaatta KDV müjdesi! Arsa KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mart tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından inşaat sektörünü de kapsayan yeni KDV düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, arsa KDV oranı kaç oldu?

KDV düşüyor! Vatandaşın cebine yansıyacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın KDV oranlarının aşağı çekilmesi için yürüttüğü çalışmanın sonuna gelindi. KDV indirimi doğrudan vatandaşın cebine yansırken, üretici, ticaret yapanların da rahat nefes almasını sağlayacak. İşte detaylar...

İnşaatta fiyat artışı durdurulmalı!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, artan inşaat malzemeleriyle ilgili basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Kaya, inşaatta fiyat artışının durdurulmasını talep etti.

İnşaat sektöründeki KDV neleri kapsıyor?

Büyük ölçekli yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle yüklenilen KDV’nin KDV Kanunu’nun Geçici 30.ncu maddesi hükümleri kapsamında, iadesi nasıl oluyor? İşte inşaatlarda KDV iadesinin ayrıntıları...

Konutta KDV oranları yükselecek!

Takdir edilen değerler yalnızca emlak vergisini etkilemekle kalmıyor, tapu harçlarını da etkiliyor. Hatta bu değerler bazı konut projelerindeki KDV oranlarını da etkiliyor.

Sakarya'da kışladaki inşaatta göçük! 2 işçi toprak altında kaldı!

Sakarya Adapazarı'nda yer alan askeri kışladaki bir inşaatta yaşanan göçük sebebiyle 2 işçi toprak altında kaldı.

inşaatta kdv oranları Haberi

inşaatta kdv oranları

Arsa karşılığı inşaat işlerinde KDV düzenlemesi yapıldı. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

Tebliğe göre, arsa karşılığı inşaat işlerine ilişkin matrahın tespitinde, 3065 sayılı Kanunun 27 nci maddesinin 6 ncı fıkrası dikkate alınacak.

Arsa karşılığı inşaat işleri

Arsa karşılığı inşaat işinde iki ayrı teslim söz konusu olup, bunlardan ilki arsa sahibi tarafından konut veya işyerine karşılık müteahhide arsa payı teslimi, ikincisi ise müteahhit tarafından arsa payına karşılık arsa sahibine yapılan konut veya işyeri teslimi oluyor.

Karşılıklı olarak gerçekleşen bu teslimlerin her birinin KDV karşısındaki durumu tebliğ kapsamında şu şekilde açıklandı:

Arsa sahibi tarafından müteahhide arsa payı tesliminde KDV

Arsanın bir iktisadi işletmeye dahil olması veya arsa sahibinin arsa alım satımını mutat ve sürekli bir faaliyet...