04 / 10 / 2024

İnşaatta vergi payı nedir?

İnşaatta vergi payı nedir?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2014’te dar gelirlinin ev sahibi olmasının önünü açacaklarını söyledi. KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik uygulamanın hayata geçebilmesi için yapılması gereken düzenlemeleri anlattı.

Konutta vergi oyunu! Emlakçılar; gayrimenkul, emlak ve arsa işlerinden zengin olmanın yolunu böyle buluyor...

Kredi ile emlak, gayrimenkul ve arsa almak isteyenlere emlakçıların yaptığı vergi oyunu ortaya çıktı.. Bazı emlakçılar, vergiden dolayı, gayrimenkullerin fiyatlarını yükseltiyor ya da kredi ile çekilecek tutarın miktarını azaltıyor. İşte detaylar..

Konut satışları gerçek bedel üzerinden yapılsın! Devasa vergi gelirinden neden faydalanılmıyor?

Emlak alım-satımlarındaki tapu harcını az ödemek için sıkça uygulanan düşük bedelli işlemlerin vergi kaybına neden olduğunu söyleyen Altcoin Trader Kurucusu Emre Torlak, “Devasa vergi gelirinden neden faydalanılmıyor” diye sordu.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

Müjde! Sandıktan ne çıkarsa çıksın: Telefonlarda vergi kalkıyor! Gençlerin yüzü gülecek! İşte Vergisiz iPhone Fiyatları

Vergisiz iPhone fiyatlarıyla gençlerin yüzü gülecek! Telefonlardan vergi kalkıyor, sandıktan ne çıkarsa çıksın, vaat yerine getirilecek! Muhalefet ve iktidar ortak paydada buluştu, kazanan geçler olacak. İşte ayrıntılar...

Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Devletin tahsil edemediği 2 trilyon liraya yakın alacağı için vergi affı geliyor. Son 6 yılda 5 vergi affı çıktığını ve toplamda 210 milyar lira tahsilat yapıldığını kaydeden Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, son af ile 250 milyar lira tahsilat yapılabileceğini kaydetti.

Kentsel dönüşümde arsa payı düzenlemesi nasıl yapılır? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kentsel dönüşüm ile ortaya çıkan arsa payı düzenlemelerine yönelik davaları kaleme aldı. 

Kentsel dönüşümde arsa payı değiştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kentsel dönüşüme giren binalarda arsa payı değişikliğini kaleme aldı.

Çocukların mirastaki saklı payı neye göre belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocukların mirastaki saklı payının nasıl belirlendiğini ve hangi şartlarda mirastan faydalanabileceklerini kaleme aldı. 

Torunların mirasta saklı payı var mıdır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde torunların mirastaki saklı payını yazdı.

Doların Rusya’nın ihracatındaki payı yüzde 50’nin altında!

Bloomberg, doların Rusya’nın ihracat gelirlerindeki payının 2020 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 50’inin altına indiğini aktardı.

Hükümet düğmeye bastı! Vatandaşın üzerindeki vergi yükü hafifletiliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi sisteminde vatandaş odaklı reform adımları için kolları sıvadı. "Ödeme gücüne göre artan oranda vergilendirmeyi" esas alan hükümet, 2002'den bu yana KDV, ÖTV, damga vergisi ve iletişim vergisi başta olmak üzere dolaylı vergi yükünü de hafifletmeye devam ediyor...

Kentsel dönüşümde 'arsa payı'nın önemi!

Kentsel dönüşüm sürecinde olan bir bölgeden ev almak isteyenlerin, arsa paylarını göz ardı etmemesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde 'arsa payı'nın önemi...

Vergi beyanlarının ertelenmesi önerisi meclis gündeminde!

Koronavirüs salgını nedeniyle vergi beyanlarının ertelenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaatta vergi payı nedir? Haberi

İnşaatta vergi payı nedir?

Gayrimenkul sektörü hızla büyüyor ancak talebin yüzde 60’ı için gerekli olan konut üretilemiyor. Alt ve orta gelir grubu mevcut fiyatlara ulaşmakta zorluk geçerken, orta üst ve lüks üretimde arz fazlası yaşanıyor. Kısır döngü haline gelen devam eden bu süreçte ev sahibi olmayanların sayısı ve lüks konut sayısı hızla artıyor. Peki dar gelirli için ev hayal mi?  


Konut Geliştirici ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik’e göre Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları bu soruna çözüm müjdesini veriyor. İnşaat sektörünün arsa maliyetlerindeki artış ve yüzde 13’ü geçen dolaylı vergi yükü nedeniyle uygun fiyatlı konut geliştiremediğini belirten Çelik, “Eskiden yüzde 35 arsa, yüzde 35 inşaat maliyeti, yüzde 10 vergi hesabı yapılırdı. Şimdi arsa maliyeti yüzde 50’ye çıktı ve kâr marjı yüzde 5’e...