27 / 05 / 2024

inşaattaki kayıp işsizliği etkiliyor mu

inşaattaki kayıp işsizliği etkiliyor mu

İşsizlik artışı sanayi ve inşaattaki kayıplardan kaynaklanıyor İşsizlik oranındaki yükselme, istihdamda sanayideki sınırlı artış ve inşaatta yaşanan kayıplardan kaynaklandı.

Borsada kayıp yüzde 20’ye yaklaştı! BIST 100 endeksinde düşüş daha ne kadar sürer? İşte, borsada kritik seviye!

Borsa İstanbul bu yıl yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Yurt dışı piyasaların yanı sıra yurt içindeki seçim belirsizliğinin de etkisiyle endeksteki kayıp yüzde 20’ye yaklaşırken, hisse bazında kayıplar daha yüksek oranlarda. Peki, düşüş trendi daha ne kadar devam eder? İşte yanıtı…

Borsada kayıp yüzde 2’yi aştı! Hangi hisseler değer kazandı, hangileri geriledi? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsa İstanbul'da kayıp yüzde 2’yi aşarken, BIST 100 endeksi 4 bin 506 puana geriledi. Uzmanlar, seçim ortamının getirdiği belirsizlik nedeniyle yatırımcıların hisse yatırımı konusunda temkinli davrandığını belirtirken, işlem hacmindeki gerileme de dikkat çekiyor.

Bitcioin’de kayıp yüzde 70’i gördü Bitcoin’de neler olacak?

Bitcoin piyasası büyük kayıp vermeye devam ediyor. ABD’de 41 yılın zirvesine çıkan enflasyon rakamları dünya piyasalarını altüst ederken Bitcoin, 18 bin doların altını görerek yüzde 70’in üzerinde geri çekilme yaşadı. Alt coinlerde ise kayıp daha da büyük.

Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar?

Tapusunu kaybeden veya kullanılmayacak hale gelen kişiler yeni tapuyu nasıl çıkaracakları ve ne kadar yenileme ücreti ödeyeceklerini merak ediyorlar. Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar? İşte tüm bu soruları sizler için yanıtladık...

Kayseri'de 37.7 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Kayseri İli Pınarbaşı Belediye Başkanlığı, Kayseri Yeni Ocak Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi düzenliyor. İhale 25 Ekim 2021 tarihinde yapılacak.

İnşaat malzemeleri iç pazarında 18.5 milyar dolarlık kayıp!

Sadece 1 yılda turizm sektörü 22 milyar 500 milyon dolarlık gelir kaybına uğrarken, inşaat malzemelerinde iç pazardaki kayıp 18 milyar 500 milyon dolar oldu.  Tüm bunlara rağmen 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü.

Beyoğlu'nda inşaattan düşen işçi yaralandı!

Beyoğlu'nda işe başlığı ilk günde üçüncü kattan inşaattaki çukura düşen 56 yaşındaki Hayrettin Şahin, hayatını kaybetti.

İnşaat Mühedisliği bölümünde 3 bin 290 kişilik kontenjan boş kaldı!

İzmir depreminden sonra dikkatler jeoloji, jeofizik ve inşaat mühendisliği bölümlerinde verilen eğitime çevrildi. Durum içler acısı. Mühendislerin yüzde 62.9’u diplomasına uygun iş bulamayıp asgari ücretle çalışıyor. Bu bölümlerden mezun mühendislerin yüzde 98’i yoksulluğa doğru gidiyor.

Hakan Bucak: Suudi Arabistan ambargosu, sektörümüz için bir kayıp değil!

Suudi Arabistan’ın Türkiye’de konut alan vatandaşlarına baskı uygulamaya başladığını söyleyenMars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, “Ambargo, Türk ürünleriyle başladı. Suudi Arabistan ekonomik olarak domine ettiği bazı ülkeleri de Türkiye’ye karşı etkilemeye çalışıyor" dedi.

İnşaattaki güvenlik filesi işçinin hayatını kurtardı!

Niğde Merkez Aşağı Kayabaşı Mahallesi 75. Yıl Bulvarı'nda bir inşaatın 13. katından düşen işçi, inşaattaki güvenlik filesi sayesinde hayatta kaldı.

İBB her ilçe için 'olası deprem kayıp tahmini' kitapçığı hazırladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mega kent İstanbul’un 39 ilçesi için 'İlçe Olası Deprem Kayıp Tahmini Kitapçıkları' hazırladı.

Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki villası için yıkım kararı!

Bitez’deki villasının ruhsata aykırı olduğu öğrenilen Yılmaz Özdil’e ait villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi. Özdil’in 142 metrekareden 310 metrekareye çıkardığı kaçak villa için 3 gün içinde yıkım kararı verildi...

Hakan Bahadır: Sadece maddi kayıp var!

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm için boşaltılan bina çöktü. Çöken bina aile ilgili Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır;" Yaralı ve ölüm vakamız yok, sadece maddi kayıp var" dedi...

inşaattaki kayıp işsizliği etkiliyor mu Haberi

inşaattaki kayıp işsizliği etkiliyor mu

 Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (Betam) Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel ile Yrd. Doç. Dr. Gokce Uysal ve Araştırma Görevlisi Melike Kökkızıl'ın yaptığı değerlendirmede, Şubat döneminde tarım dışı işgücü 58 bin artarken istihdamın 75 bin arttığına işaret edildi ve şöyle denildi:

"Tarım dışı istihdam artışı esas olarak hizmetler istihdamındaki aylık 118 binlik artışa dayanmaktadır. Bu dönemde sanayi istihdamındaki artış 2 bin ile sınırlı kalmış, inşaatta ise 45 binlik istihdam kaybı yaşandı."

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye genelinde işsizlik oranı Ocak-Şubat-Mart aylarını kapsayan Şubat döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre 1.0 puan artışla yüzde 11.2 düzeyine yükseldi. Aynı dönemde işsiz sayısı da, geçen yılın aynı dönemine göre 401 bin kişi artarak 3 milyon 226 bin kişiye tırmandı.

Betam'ın notunda, Şubat...