09 / 05 / 2024

insani geçim ücreti

insani geçim ücreti

İGİAD’ın gerçekleştirdiği araştırmaya göre, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin 2022’de insani şartlarda aylık geçimini sağlayabilmesi için gereken İnsani Geçim Ücreti (İGÜ), 5.303 lira olarak belirlendi.

PTT’den emeklilere 100 bin TL müjdesi! Başvuran hemen alıyor!

En düşük emekli maaşının 10 bin TL'den kalmasından sonra geçim zorluğu yaşayan emeklilere PTT’den tam 100 bin TL’ye kadar kredi desteği geldi. Peki söz konusu kredi için başvuru şartları neler, faiz oranı yüzde kaç? 

Kredi kartı kullananlar ters köşe olacak! Kota geliyor! 1 Nisan'dan itibaren resmen değişiyor! 

Enflasyon ile baş edemeyen ve geçim  derdinde olan vatandaşlar kredi kartı kullanıyor. Kredi kartı kullanımları her geçen gün artmaya başladı. Hal böyle olunca bankalardan hamle geldi. 1 Nisan'dan itibaren resmen değişiyor...

Her 3 kişiden 2'si kirasını zor ödüyor! 

NG Araştırma'nın 2024 Mart ayında yaptığı araştırma kapsamında, Türkiye'de geçim şartları her geçen gün maalesef giderek zorlaşıyor. Emekliler, asgari ücretliler ve kiracılar ve yükselen fiyatlar karşısında çaresiz kalıyorlar.

37 milyon vatandaşın 1.2 trilyon borcu var!

Her gün giderek zorlaşan geçim şartları vatandaşları da kredi kartlarına takla attırmaya mecbur bırakıyor. Açıklanan rakamlara göre 37 milyon vatandaşın borcu 1.2 trilyona ulaştı. 

300 bin liranın faiz getirisi rekor kırdı! 300 bin TL 3 ayda ne kadar getiri sağlıyor!

Vatandaşlar sürekli yatırım konusunda, mevduat mı? altın mı? döviz mİ? taşınmaz mı? nereye yatırım yapmalıyım diye araştırıyor. Enflasyon, geçim sıkıntısının yaşandığı son yıllarda elinde bir miktar parası olan vatandaşlar faiz getirisi olan mevduata yönlendiriyorlar.

Ocak 2024'te İstanbul'da en çok köprü geçiş ücreti arttı!

İTO tarafından açıklanan rakamlara göre, İstanbul’da Ocak 2024'te fiyatı en çok artan köprü geçiş ücreti oldu. Ocak'ta  giyim harcamaları erkek giyim alt grubunda yer alan gömlek fiyatı yüzde 13,92 düşüş göstererek fiyatı en çok gerileyen ürün oldu. İşte o rakamlar...

Köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldı...

2024'ün ilk saatlerinde köprü geçiş ücretlerini belirledi. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyollarda otomobil için en düşük geçiş rakamı 9 TL, en fazla geçiş ücreti ise 84 TL olduğu açıklandı. Buna göre, hangi araç sahibi ne kadar geçiş ücreti ödeyecek?

Memur emeklilerinden maaş isyanı: Aylıklarımız kiraya yetmiyor!

Ankara'da Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) bünyesinde faaliyet gösteren Emekli Memur-Sen üyeleri, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekmek için Ulus'ta basın açıklaması gerçekleştirdi.

Geçim derdi vatandaşı kredi kartına mahkum etti! Kredi kartı borçları asgari ücretin 2.5 katına ulaştı!

Milyonlarca vatandaş ihtiyaçlarını giderebilmek için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. Artan kredi kartı borçları ise asgari ücretin ortalama 2.5 katına ulaştı. 

Binlerce öğretmen kira nedeniyle İstanbul’dan küçük şehirlere gidiyor!

24 Kasım Öğretmen Günü’nde konuşan öğretmenler geçim sıkıntısından ve kira fiyatlarından dert yandı. Öğretmenlerin fahiş kira fiyatları nedeniyle İstanbul’dan küçük kentlere gittiği belirtildi.

Vatandaşlar kredi kartına yükleniyor! Kredi kartı borcu 1 trilyon TL’ye dayandı!

Geçim derdine düşenler kredi kartlarına yüklenmeye devam ederken, kredi kartı borçları 1 trilyon TL sınırına dayandı. Kredi kartı faizlerinin artırılması da harcamaların hızının düşmesi için yeterli olmadı.

Para, gıda, eğitim ve yakacak yardımları nereden alınır?

Türkiye'de ekonomik zorluklar yaşayan ve yardıma muhtaç bireyler için çeşitli kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, vakıflar ve iş insanları finansal ve sosyal destek sağlıyor. Bu tür yardımlar, özellikle geçim sıkıntısı çeken ya da işsiz kalan kişilere destek sunuyor. 

2 ayda 350 bin lira para kazandıran iş! Öğrenenler hücum ediyor

Asgari ücretli vatandaşlar artık ek geçim yolları arıyor. İşte sizin için bir fikir daha. 2 ayda 350 bin TL kazandıran bu işi duyanlar hemen araştırmaya başlıyor.

insani geçim ücreti Haberi

insani geçim ücreti

İGİAD'ın yaptığı araştırmaya göre, İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin 2022 yılında insani koşullarda geçimini sağlaması için gereken İnsani Yaşam Ücreti (İGÜ) 5 bin 303 lira olarak belirlendi. Dernekten yapılan açıklamada, asgari ücret anlayışı yerine bu ücretin kabul edilmesi gerektiği vurgulandı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Türkiye İktisadi Teşebbüs ve İş Ahlakı Derneği'nin (İGİAD) İnsancıl Geçim Ücreti Tespit Komisyonu tarafından yapılan araştırma sonucunda, İstanbul'da orta gelirli bir ailenin 2022 yılı İnsani Geçim Ücreti (İGÜ) 5.303 lira olarak belirlendi. .

Dünya genelindeki ekonomik dalgalanmaların, 2021 yılında hem sağlık hem de ekonomik gelişmeler açısından işveren ve çalışanların tüm sektörlerini derinden etkilediğine ilişkin bilgilerin yer aldığı açıklamada, bu araştırma aileleri alarak 2004 yılından bu yana her yıl Aralık ayında gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin 12 farklı bölgesinden örnek...