21 / 05 / 2024

İntegral Araş. Direktörü Tuncay Turşucu

İntegral Araş. Direktörü Tuncay Turşucu

AK Parti’nin seçim sloganı olan ‘Tek başına, işbaşına’ söyleminin kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen patronlar “Bu dönem, büyük yatırımlar-yeni fırsatlar dönemi olacak” görüşündeler…

Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis'te reddedildi!

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da yeni bir fay hattı olduğu gündeme gelmişti. Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis gündemine geldi ancak kabul edilmedi. 

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Miras paylaşımları nasıl yapılır? Amcadan yeğene miras kalırsa süreç nasıl işler?

Günümüzde miras konusu vatandaşlar arasında merak edilen ve sıkça araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bir miras paylaşımına dair belirtilen ayrıntılar merak konusu olurken amcadan yeğene hangi durumlarda direkt olarak miras kalır. İşte haberin ayrıntıları...

Prof. Dr. Selva Demiralp'ten Hafize Gaye Erkan yorumu: Merkez bankasına faydadan çok zarar verecek bir röportaj olmuş!

Koç Üniversitesi'nde Ekonomi Profesörü ve Koç Üniversitesi-TÜSİAD Ekonomik Araştırmalar Forumu Direktörü olarak görev yapan Selva Demiralp'ten Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet’e verdiği özel röportaj için flaş bir değerlendirme geldi. İşte o paylaşım...

‘Kelepir arsa’ umuduyla dolandırılan Teknik Direktör Uygun’a yönelik şok iddia! ‘Mafya aracılığıyla konutlarımı aldı!’

Teknik direktör Bülent Uygun ile arkadaşlarını "kelepir arsa" vaadiyle dolandırıp milyonlarca TL’lik vurgun yaparak kayıplara karışan Ulaş Birihan'ın yargılandığı davada eşi Derya Birihan ifade verdi. Birihan, “Uygun’a evimizi devrettim. Fakat, kapıma mafya gönderdi” dedi.

Stellantis Türkiye, ticari araç kapsamında ürettiği 12 adet ticari aracını görücüye çıkardı

Stellantis, ‘Pro One’ hamlesiyle ticari araç sektöründe liderliği amaçlıyor. Stellantis Ticari Araçlar İş Birimi’nin "Pro One" stratejik atağı kapsamında Citroen, FIAT Professional, Opel, Peugeot ve Vauxhall markalarından toplam 12 aracını görücüye çıkardı.

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

CHP'li Mühit Kanko, Borsa İstanbul’daki spekülatif hareketlerin araştırmasına yönelik TBMM’ne bir araştırma önergesi verdi. Kanko, önergesinde, küçük yatırımcıların korunması için borsada ‘tahtacı’ olarak tabir edilen spekülatif hareketlerin araştırılmasını istedi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

İzmir'deki o fayın deprem potansiyeli araştırılıyor: 24 kilometre uzunluğundaki fay 7'ye varan deprem üretebilir! 

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, eski deprem izi ve sarsıntı potansiyelini araştırmak için hendek kazdıkları İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki fayın 7 büyüklüğüne varan deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Herkes İOS 17'yi beklerken ara sürüm geliyor

Teknoloji devi Apple'ın kendi tasarladığı İOS işletim sisteminin en yeni güncel versiyonu 17'ci sürümü beklenirken, Apple beklentilerin aksine hareket ederek ''16.5.1'' olarak ara bir sürüm piyasaya süreceği öğrenildi.

Araba alacaklar dikkat! İşte 600 bin TL altındaki sıfır araçlar

İnternetten en sık araştırılan konulardan biri de sıfır araba fiyatları oldu. Haziran 2023'ten itibaren 600 bin TL altında fiyat-performans bakımından en iyi otomobilleri sizin için liste halinde yayınladık. Ayrıntılar haberimizde.

İş Bankası araç sürücülerinin hesabına tam bu kadar para yatıracak!

Kampanya denildiği zaman akla ilk gelen bankalardan olan Türkiye İş Bankası, araç sürücülerine özel yeni bir kampanya daha düzenledi. Kampanya kapsamında müşterilerinin hesabına 100 TL yatıracağını paylaşan İş Bankası, kampanyanın detaylarını ve katılım koşullarını paylaştı.

Sıfır araç almak isteyenlere müjde! Fiat'ın bu fırsatını kaçırmayın

Mayıs ayının bitimine bir gün kala Fiat’tan son uyarılar yapıldı. "Yarısını 1 sene sonra öde" kampanyası ile tüm vatandaşları mutlu eden Fiat, sadece 235.000 TL vererek sıfır araç sahibi olma avantajı sunuyor. Kampanya için son bir gün çağrısı yapılırken ayrıntılarda araştırılmaya devam ediyor.

İntegral Araş. Direktörü Tuncay Turşucu Haberi

İntegral Araş. Direktörü Tuncay Turşucu

İş dünyası ne dedi?

Tek partiyi gören dolar 2.80 uzandı! 

AK Parti'nin güçlü bir şekilde tek başına iktidara gelişine ilk ve en somut tepki dolardan geldi. Sonuçların kesinleşmesinin ardından bankalararası piyasada dolar 2.80 TL seviyesine kadar geriledi. İstikrar algısına vurgu yapan analistler, borsada da sert yükseliş bekliyor.


Piyasalarda ralli beklentisi 

Denizbank Menkul Değerler Yetkilisi Erhan Aykut: Bu sonuçla borsada güçlü bir ralli bekliyorum. Endekste yüzde 6’lık bir yükseliş yaşanabilir. Piyasa için sürpriz oldu. Bu nedenle artış sıra dışı olabilir. Dolar/TL 2.78 seviyesine düşebilir. Yurtdışı raporlarda koalisyon kurulabilme ihtimalinin bile ‘Türkiye’ye ralli yaptıracağı’ belirtiliyordu. Tek başına iktidarın etkisi çok daha olumlu olacaktır.


Yabancı yatırımcı için ‘ideal’ tablo 

İntegral Araş. Direktörü Tuncay Turşucu: "Hükümet kurulmasına yönelik olumsuzluk bitti. Borsada ilk etapta 82 bine çıktıktan sonra yeniden izleyeceğiz....