08 / 07 / 2024

internetten verilen vergi beyannameleri

internetten verilen vergi beyannameleri

Vergi beyanname ve bildirimleri, vergi dairesine gidilerek veriliyor. Ancak, bazı vergilerin beyannameleri internet üzerinden de verilebiliyor. Peki hangi beyannameler internetten verilir? İşte internetten verilebilen vergi beyannameleri...

Yeni Torba Kanununun detayları sızdı! Gelire göre vergi ve fatura geliyor!

AK Parti ‘Yeni Torba Kanun’ için hazırlıklara başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre vergiden enerjiye kadar yeni düzenlemelerin torbaya konulacağı kaydedilirken ayrıca çok kazanandan çok vergi alınması gündemde. 

Vergi kaydı silinmiş emekli esnaflara da 5 bin TL ikramiye! Çiftçiler de talep etmişti! TESK'ten son dakika açıklaması!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) emeklilere verilen 5 bin TL'lik ikramiyeden vergi kaydı silinmiş emekli esnafın da yararlanması talebini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar... 

e-Ticarette yeni dönem başlıyor. Artık internetten alışveriş daha güvenli hale gelecek!

Ticaret Bakanlığı, internetten sipariş verilen ürünlere yönelik etkin piyasa ve gözetim mekanizması için yeni bir sistem kuracak. e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi de devreye alınacak.

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği karar alındı. Verilen cezaları ödeyen vatandaşlar için mutlu edici haber ilan edildi. Borç affı ile alakalı karar nedir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Yemeksepeti Market ürünlerinde yüzde 50’ye varan indirim fırsatı!

Uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modelleri ile birlikte internetten verilen yemek siparişleri de arttı. Çalışanlar veya evde yemek yapmaya vakit olmayanlar kampanyaları kaçırmıyor. Yemeksepeti Market’in son kampanyaları da oldukça cazip görünüyor.

İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?

Vergi borcu olan vatandaşlar, “İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?” şeklinde sorulan sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!

Vergi borcu olanların akılları karışık! Vergi borcu nasıl ödenir? İnternetten vergi borcu nasıl ödenir?

Vergi borcu olan vatandaşların akıllarına takılan birtakım sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de vergi borcunun nasıl ödendiğidir. İşte bu konuya dair diğer detaylar!

Kira stopaj vergisinden kimler muaftır?

Ön kesinti anlamını taşıyan stopaj, ticari gayrimenkullerde kiralanan taşınmaz için ödenen vergi anlamına geliyor. Kira geliri mülk sahibine ulaşmadan önce stopaj adı verilen vergi kesintisi gerçekleşmiş oluyor. Peki, kira stopaj vergisinden kimler muaftır? İşte tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı! Süre 6 ay daha uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi başlayınca müşteri kaybına uğrayan sinema sektörüne verilen vergi desteğinin süresini uzattı. 2 yıl önce başlatılan destek son olarak 31 Mayıs 2022’ye kadar uzatılmıştı.

Ünlü iş insanından şaşırtan çıkış: Bizden daha çok vergi alınsın en makul olanı bu

Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Kovid-19 salgını nedeniyle verilen 2 yıl aranın ardından İsviçre'nin Davos kasabasında başladı. Zirvede konuşan iş insanı dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle "Zenginlerden daha fazla vergi" alınsın önerisi getirdi

ENKA İnşaat'ın 2020 4. dönem geçici vergi beyanı yayınlandı!

ENKA İnşaat'ın geçici vergi beyannamesi ile verilen, 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu yayınlandı. 

Akmerkez GYO'nun 2020 4. dönem geçici vergi beyanı yayınlandı!

Akmerkez GYO'nun Geçici Vergi Beyannamesi ekinde verilen 01 Ocak 2020-31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu yayınlandı.  

internetten verilen vergi beyannameleri Haberi

internetten verilen vergi beyannameleri

İnternetten verilebilen vergi beyannameleri!

Vergi hukuku kapsamında ödenecek kimi vergiler için öncelikle beyannamenin verilmesi gerekiyor. Vergi beyanname ve bildirimleri, vergi dairesine gidilerek veriliyor. Ancak, bazı vergilerin beyannameleri internet üzerinden de verilebiliyor. İnternetten verilebilen vergi beyannameleri şu şekilde sıralanıyor:


İnternetten gönderilebilen vergi beyannameleri:

- Yıllık Gelir Vergisi 

- Kurumlar Vergisi 

- Geçici Vergi 

- Katma Değer Vergisi 

- Özel Tüketim Vergisi ( 2a beyannamesi hariç ) 

- Muhtasar 

- Noter Harçları Vergisi (NOTER) 

- Banka Muameleleri Vergisi 

- Sigorta Muameleleri Vergisi 

- Damga Vergisi 

- Özel İletişim Vergisi 

- Şans Oyunları Vergisi 

- Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu Kesintisi (KKDF) 

- BA Formu (FORMBA), 

- BS Formu (FORMBS), 

- Araçları Muayene Yetkisi Verilen Gerçek ve Tüzel Kişilerce Ödenmesi Gereken 

Hazine Payına İlişkin Bildirim 


Mükelleflerin, kanuni süresinden sonra ancak vergi incelemesine başlanılmasından veya takdir komisyonuna sevk edilmesinden önce beyannamelerini vermeleri halinde adlarına...