06 / 05 / 2024

ipekböceği bursa test sürüşü

ipekböceği bursa test sürüşü

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatman koltuğuna geçip, Atatürk Caddesi ’ne kadar çıkardığı Türkiye’nin ilk yerli tramvayı İpekböceği'nin 1 ay sonra yolculu seferlere başlayacağını söyledi...

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeler 10 yıllığına kiralanıyor!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeleri 10 yıllığına kiraya verecek.

Milli Emlak'tan Bursa'da KDV ve harçtan muaf arsa fırsatı!

İnegöl Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Bursa İnegöl'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa KDV ve harçtan da muaf.

YouTube 2 yeni özelliği test ediyor!

YouTube yeni özelliği olan sabit ses ve 2x hız özellikleri için test süreci başladı. Peki, sabit ses ve 2x hız nedir ne işe yarar? İşte detaylar...

O ilde yüzde 20 indirim fırsatıyla 12 adet arazi satılıyor! Milli Emlak'tan büyük fırsat! 

Bursa Keles Milli Emlak Şefliği, Bursa ili, Keles ilçesinde yer alan 12 adet araziyi yüzde 20 indirim ve taksit fırsatıyla satıyor. Peki Bursa Keles'te yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? 

OnePlus Nord CE için OxygenOS 13 güncellemesi yayında!

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen OnePlus Nord CE, Android 13 tabanlı OxygenOS 13 arayüzü aldı. Detaylar için buraya tıklayın!

Euro/dolar paritesi yeniden 1 seviyesini test etti!

Euro/dolar yaklaşık bir ayda 1.0000'i yeniden test ederken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Eylül toplantısında faiz oranlarını 75 baz puan artıracağı yönünde artan beklentiler bu süreçte etkili oluyor.

Yerli üretim elektrikli TOGG'un ilk yola çıkacağı tarih belli oldu! Fiyatı da açıklandı

Türkiye'nin ilk yüzde yüz elektrikli otomobil girişimi TOGG'un üretim süreci devam ediyor. Bu arada otomobilin üretileceği Bursa'nın Gemlik ilçesindeki fabrikanın 29 Ekim'de açılacağı öğrenildi.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattının ilk etabı için test sürüşleri bugün itibariyle başlıyor. 

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde depreme dayanıksız yapılar yıkıldı.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı Mayıs ayı sonunda açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun, Ataköy-İkitelli Metro Hattı için test sürüşlerinin bugün başlayacağını dile getirdi. Metro hattı Mayıs ayı sonunda hizmete açılacak. 

Alinur Aktaş: Bursa'da 70 bin konut riskli!

Deprem kuşağında olmasına rağmen her yıl 50 bin adet yeni kaçak binanın eklendiği Bursa'nın, depreme hazırlıklı olmaması nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden gündeme alındı. Uzmanlar, çalışmalara ilişkin konuştu.

ipekböceği bursa test sürüşü Haberi

ipekböceği bursa test sürüşü


Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında üretilen ve Heykel Garaj T1 hattında kullanılacak olan Türkiye’nin ilk yerli tramvayı ‘İpekböceği’ boş test sürüşlerini başarı ile geçerken, 19 bin 740 kilo ağırlığındaki kum torbalarıyla 1 ay boyunca test edilecek. 


Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında Durmazlar Firması tarafından üretilen ve test sürüşlerine iki gün önce başlanan Türkiye’nin ilk yerli tramvayı ‘İpekböceği’ yaklaşık 38 tonluk boş ağırlığı ile testlerden başarı ile geçti. Hat üzerinde yaşanabilecek aksaklıkların görülmesi amacıyla yapılan testler sırasında bazı bölgelerde rayların 2-3 milimetre kalınlığında ziftlerle kaplandığı ve bu tabakanın izolasyon görevi görüp, akım döngüsünü engellemesi nedeniyle aracın güçten düştüğü gözlendi. Bunun üzerine çalışmaları başlatan ekipler, ziftle kaplanan rayları temizledi. Yaklaşık 6,5 kilometrelik hattın temizlenmesinin ardından tramvay kesintisiz 5 turu sorunsuz bir şekilde tamamladı.


Yolculu seferler bir...