19 / 05 / 2024

ipoteğin fekki görevli mahkeme

ipoteğin fekki görevli mahkeme

Konut üzerinde bulunan borcun tamamının ödenmesi durumunda, tapu sicilinden ipotek kaydının silinmesi gerekiyor. Peki, ipotek fekki davasına hangi mahkeme bakar? İşte, ipotek fekki görevli mahkeme!

2023 sandık görevli ücreti 867 TL mi oldu? Sandık görevli ücreti hangi gün hesaplara yatırılacak?

Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandığa gitti. Sandıkta görev alanlar sandık ücretlerinin ne zaman yapılacağını sorguluyor. İşte 2023 sandık görevli ücretleri...

Sitelerde görevli dairelerinin tahliyesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Sitelerde görevli dairelerinin tahliyesi" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerdeki uyuşmazlıklarda görevli mahkeme!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Sitelerdeki uyuşmazlıklarda görevli mahkeme" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

İnşaat teminat ipoteği fekki!

İnşaat teminat ipoteği, arsa payı karşılığı olarak yapılan inşaatlarda müteahhitin payına düşen bağımsız bölümlerin üzerine konuluyor. Peki, inşaat teminat ipoteği fekki nasıl olur?

İpoteğin kaldırılması davası nerede açılır?

Bir taşınmazın tapusu üzerine ipotek konularak, alacaklı borcunu güvence altına almış oluyor. Borç ödendikten sonra bu ipotek tapudan kaldırılabiliyor. Peki, ipoteğin kaldırılması davası nerede açılır? İşte yanıtı..

Kamulaştırmasız el atma görevli mahkeme!

Kamulaştırmasız el atma ile taşınmazına el konulan malikler bedel tazminatı davacı açabiliyor. Kamulaştırmasız el atma davaları için herhangi bir yasal sınırlama bulunmuyor. Peki, kamulaştırmasız el atma görevli mahkeme hangi mahkemedir?

İpoteğin kaldırılması davası görevli mahkeme!

Borcunu ödendiği halde tapu belgesini alamayanlar ipotek fekki için dava açabiliyor. Peki, ipoteğin kaldırılması davası görevli mahkeme hangisidir? İpoteğin kaldırılması davası nasıl açılır?

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde görevli mühendis öldürüldü!

Cimtaş İnşaat firmasında mühendis olan ve İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında görevli 32 yaşındaki mühendis Murat Usluoğlu, evinin önünde bıçaklanarak öldürüldü.

Seyran Şehir'de avantajlı fiyatlar için son gün 31 Aralık!

Seyran Şehir'de avantajlı fiyatlar için son gün 31 Aralık 2015. Atatürk Havalimanı’na 15 kilometre mesafede bulunan projede 2+1'den 5+1'e kadar farklı daire seçenekleri yer alıyor.

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son gün bugün!

2015 yılı vergi takvimine göre 2015 yılı veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son gün bugün olup; mükelleflerin gün içinde mesai bitimine kadar ödeme yapmaları gerekiyor..

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son gün bugün!

2015 yılı vergi takvimine göre, 1-30 Kasım tarihleri arasında çevre temizlik vergisi mükelleflerinin ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Buna göre çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son gün bugün..

Emlak vergisi 2. taksiti için son gün bugün!

1-30 Kasım tarihleri arasında ödenmesi gereken emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün itibariyle sona eriyor. Buna göre hala ödeme yapmamış mükelleflerin emlak vergisi 2. taksiti için son gün bugün...

Vadiyaka'da Ekim ayı fırsatları için son gün!

Şehir Hastanesi’ne 1 dakika uzaklıkta bulunen projede satışlar devam ediyor. Başakşehir'in en iyi lokasyonuna sahip Fuzul Yapı imzası taşıyan Vadiyaka'da fırsatlar için son gün.

ipoteğin fekki görevli mahkeme Haberi

ipoteğin fekki görevli mahkeme

İpotek fekki görevli mahkeme!

Gayrimenkuller üzerinde bulunan borcun tamamen ödenmesi durumunda ipotek kaydının artık tapu sicilinden silinmesi gerekiyor. Bunun için alacağını tamamen karşılayan ipotek alacaklısının resmi bir yazı vermesi ve bunun da tapuya sunulması gerekiyor. Bu yazıya fek yazısı deniypr. 


Fek yazısı içeriğinde, taşınmazın özellikleri, alacaklı ve borçlu belirtiliyor ve alacağın karşılandığı, ipoteğin kaldırılmasına sakınca olmadığı tapu sicil müdürlüğüne bildiriliyor. 


Buna göre, tapu sicil müdürlüğü yetkilileri tarafından gerekli ipotek kaldırma işlemleri yapılıyor. İpoteğin silinmesinin ardından, taşınmazın tapu kaydı normal bir hale geliyor ve taşınmaz kolayca satılabiliyor.


İpoteğe konu olan borcun ödenmesi halinde İpotek fekki davası belge ile birlikte Sulh Hukuk Mahkemesinde açılabiliyor.


İpotek fekki dava örneği!


T.C. YARGITAY

12.Hukuk Dairesi

Esas: 2006/18963

Karar: 2006/21722

Karar Tarihi: 21.11.2006


ÖZET: İcra İflas Kanunu'nun 153. maddesindeki koşulların oluşması halinde ipotek borçlusu ipoteğin çözülmesi...