04 / 05 / 2024

İpoteğin fekki talebi

İpoteğin fekki talebi

Bankadan kullandığınız konut kredisinin ödemesini bitirdiğinizde ipoteği kaldırma işlemine ipotek fekki deniyor. İşte, ipoteğin fekkinin şartları!

9 AVM için konkordato talebi verilmişti! AYD Başkanı açıkladı! AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

İçine düştükleri finansal krizi aşamayan 9 AVM için konkordato ilan edilmişti. Peki AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

Tüm otomobiller yüzde 80'lik ÖTV diliminde girdi, ucuz otomobil için matrah talebi geldi!

Otomobillere peş peşe gelen zamlarla beraber Türkiye'de satılan bütün modeller yüzde 80'lik ÖTV dilimine girdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

İnşaat sektöründen ucuz konut için destek talebi! Özel sektör de desteklenirse fiyat balonu patlar! 

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, sosyal konut projelerine katılamayan fakat  konut ihtiyacı olan vatandaşların ucuz konut sahibi olabilmesi için özel inşaat firmalarının desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Süt için zam talebi! 

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı sütteki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çallı bugünkü durumdan memnun olmadıklarını belirtti.

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

Yabancıya konut satışı için genelge talebi!

Vatandaşlık için gayrimenkul alımlarında ödemelerin dövizle yapma şartının yayınlandığı gün uygulamaya alınmasının, satış yapan firmalar kadar alıcıları da zorladığı ifade ediliyor. Firmalar konuyla ilgili detayların genelge ile hızlıca yayınlanmasını talep ediyor.

Birinci el konutlar için kampanya talebi!

Kamu bankalarının faiz kararı indirimi sonrasında konut sektöründe hareketlilik bekleniyor. Konut satışlarının artacağını düşünen temsilciler birinci el konutlar için kampanya yapılmasını talep ediyor.

Pote İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pote İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda   50 bin TL sermaye bedeli  ile  Ersin Uzuner tarafından kuruldu.

Thodex soruşturmasında yakalanan finans uzmanı için tutuklama talebi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Thodex soruşturmasında yakalanan finans uzmanı R.A. için tutuklama talebi...

Thodex soruşturmasında 9 şüpheli için tutuklama talebi!

Kripto para borsası Thodex tarafından yapılan vurgun gündeme damga vurmuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün ihraç talebi için SPK'ya başvuruldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 52 milyon 180 bin 855,64 olan çıkarılmış sermayesinin, 150 milyon TL'ye yükseltilmesi hususundaki ihraç talebi için SPK'ya başvuruldu. 

Batmanlı emeklilerden konut inşası için arsa talebi! 

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Batman'da yaşayan emeklilerin konut yaptırmak için arsa talebinde bulunduğunu dile getirdi. 

Atatürk Orman Çiftliği için komisyon talebi!

Atatürk Orman Çiftliği'nin asrın talanı ile karşılaştığını dile getiren CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, tarihi emanete sahip çıkılması için Meclis Araştırması komisyonu kurulması gerektiğini belirtti. 

İpoteğin fekki talebi Haberi

İpoteğin fekki talebi

İpoteğin fekkinin şartları!

Bankaların mevcut ev kredisi çeken tüzel kişilere vermiş olduğu ev kredisi yani mortgage sisteminde kredi karşılığında konut ipotek altına alınıyor. 


İpoteğe tabi olunan mal varlığı , bankanın mevcut kredisi bitene kadar sanki bankanın sayılıyor. Bu yüzden banka kredisini tahsil etmediği sürece ipoteğe alınan mal varlığı veya eşyalar banka nezdinde bir nevi haps olunuyor ve bankadan habersizce asla bir yere satışı yapılamıyor.


Konut kredisi borcunun tamamının ödenmesi ve kapatılması durumunda ipoteğin kaldırılması işlemi gerçekleşiyor. İpoteğin kaldırılması için bankadan ipotek fekki yazısı alınması gerekiyor.


İpotek fekki işlemini tapu müdürlüklerinde gerçekleştirmek için bankadan ipotek fek yazısı almanız gerekiyor.  Bu yazı ile tapu müdürlüklerine yapacağınız başvuru sonrasında konut üzerindeki banka ipoteği kaldırılıyor. 


Tapu müdürlüklerinden konut üzerindeki ipoteği kaldırmak için ihtiyacınız olan ipotek fek yazısını bankalar...