04 / 05 / 2024

İpoteğin fekkinin şartları

İpoteğin fekkinin şartları

Bankadan kullandığınız konut kredisinin ödemesini bitirdiğinizde ipoteği kaldırma işlemine ipotek fekki deniyor. İşte, ipoteğin fekkinin şartları!

Bağkur için emeklilik şartları belli oldu: 7200 gün düzenlemesinde yaş ve gün tablosu…

Milyonlarca kişinin beklediği Bağ-kur 7200 gün düzenlemesi, yaş ve prim günüyle ilgili açıklama geldi. SGK uzmanı Özgür Erdursun, Bağ-Kur’lular için güncellenen tarih, yaş ve gün sayısını paylaştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS şartsız personel alacak! İşte başvuru şartları!

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada KPSS şartsız personel alacağını açıkladı. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın personel alımı için aranan şartlar neler? İşte söz konusu iş ilanıyla ilgili detaylar...

Emlakçı olmak için aranan şartlar neler? Kimler emlakçı olabilir?

Emlakçı olmak isteyen kişiler aranan şartları ve detayları merak ediyor. Peki, Emlakçı olmak için aranan şartlar neler? Kimler emlakçı olabilir? İşte detaylar...

Erken emeklilik için gereken şartlar açıklandı! Bu şartlara uymayan emekli olamayacak

Emeklilik planlaması, birçok bireyin geleceğini maddi anlamda güvence altına almayı amaçladığı önemli bir süreçtir. Türkiye'de, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun belirlediği birtakım şartları taşıyanlar emekli olabilirler. İşte erken emeklilikte belirlenen o üç şart...

TÜRASAŞ, lise mezunları için 213 personel alım ilanını üç farklı şehirde duyurdu!

TÜRASAŞ, personel ihtiyacını gidermek amacıyla yeni bir işe alım ilanı yayınladı. İŞKUR üzerinden duyurulan bu ilana göre, TÜRASAŞ'ta 7 farklı pozisyonda 213 yeni personel istihdam edilecek. TÜRASAŞ iş ilanı için gerekli şartlar nelerdir? İşte detaylar…

İnternetten konut ve araç alıp satacaklar dikkat! İnternetteki emlak ve araba ilanları için yeni düzenleme!

Son zamanlarda fahiş bir şekilde artan ev ve araba fiyatlarını dizginlemek amacıyla hükümet adım attı. Bu kapsamda, internete verilen ilanlar için yeni şartlar getirildi.

Bu hastalıkları geçirenler emekli oluyor! Malulen emeklilik şartları açıklandı: Prim, yaş ve hastalık kriterleri!

Sosyal güvenlik mevzuatına göre, sağlık sorunları nedeniyle malulen emekli olma imkanı bulunanlar için belirlenen şartlar açıklandı. Hangi hastalıkları geçirenler emekli olabilecek? İşte ayrıntılar...

Bursa Uludağ Üniversitesi 13 büro personeli alımı yapacak! Personel olma şartları bakın neler?

Bursa Uludağ Üniversitesi büro personel alımı yapacağını duyurdu. Son tarihi  15 Haziran olan bu ilana ilgili kişilerin başvuruları bekleniyor. Bursa Uludağ Üniversitesi, büro personel alımı için gerekli şartları detaylı olarak paylaştı. 

Sigortalılar emeklilik hayalini kısmi emeklilikle kavuşacak! 2000 sonrası sigortalılarda şartlar değişti!

EYT'yi az bir farkla kaçırmış olanlara 3600 gün primle kısmi emeklilik imkanı. Bunun için ise şartların değiştirilmesi, yaş faktörünün esnetilmesi gündeme bulunuyor. İşte detaylar!

Devlet anne olanlara destek olarak 3.700 TL para verecek! İşte o destek şartları!

Ev hanımı, çalışmayan anneler için devletten sevindirici haber geldi! 3 bin 700 TL devlet destek vereceğini açıkladı. Peki desteği alabilmek için istenen şartlar neler? Detaylar haberimizin devamında…

Çocuk desteği almak için bu şartları taşımak yeterli! Kaç TL ödenecek?

Birkaç ay önce açıklanan çocuk desteği ödemeleri için başvuru şartları ve ne kadar ödeme yapıldığı, dar gelirli pek çok aile tarafından merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 12 ay boyunca 650 TL’ye kadar ödeme almak mümkün.  Peki nasıl başvurulacak?

Evde bakım maaşı ödemeleri hesaplara yattı! Evde bakım maaşı almak için aranan şartlar neler? Nereye başvurulur?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Mart ayı için evde bakım paraları hesaplara yatırıldı. Peki kimler evde bakım maaşı alabilir? Nereye müracaat yapılır? 

Trakya Üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru şartlarını açıkladı! Tam 216 kişi alınacak!

​​​​​​​Trakya üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru şartlarını açıkladı. Tam 216 kişilik kadro için aranan şartlar haberimizde yer alıyor.

İpoteğin fekkinin şartları Haberi

İpoteğin fekkinin şartları

İpoteğin fekkinin şartları!

Bankaların mevcut ev kredisi çeken tüzel kişilere vermiş olduğu ev kredisi yani mortgage sisteminde kredi karşılığında konut ipotek altına alınıyor. 


İpoteğe tabi olunan mal varlığı , bankanın mevcut kredisi bitene kadar sanki bankanın sayılıyor. Bu yüzden banka kredisini tahsil etmediği sürece ipoteğe alınan mal varlığı veya eşyalar banka nezdinde bir nevi haps olunuyor ve bankadan habersizce asla bir yere satışı yapılamıyor.


Konut kredisi borcunun tamamının ödenmesi ve kapatılması durumunda ipoteğin kaldırılması işlemi gerçekleşiyor. İpoteğin kaldırılması için bankadan ipotek fekki yazısı alınması gerekiyor.


İpotek fekki işlemini tapu müdürlüklerinde gerçekleştirmek için bankadan ipotek fek yazısı almanız gerekiyor.  Bu yazı ile tapu müdürlüklerine yapacağınız başvuru sonrasında konut üzerindeki banka ipoteği kaldırılıyor. 


Tapu müdürlüklerinden konut üzerindeki ipoteği kaldırmak için ihtiyacınız olan ipotek fek yazısını bankalar...