29 / 04 / 2024

ipoteğin sona ermesi

ipoteğin sona ermesi

Tapuya ipotek konularak Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınmış oluyor. Peki, tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?

İpotek nasıl sona erer?

Taşınmaz bir mal üzerinde kurulan ipotek nasıl sona erer? İşte Medeni Kanunu kapsamındaki taşınmaz bir mal üzerinde kurulan ipoteğin nasıl sona ereceğine ilişkin yasal hükümler...

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yüksek kira artışlarının önüne geçmek için bir süredir uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor. 1 Eylül 2023’ten bugüne kira davaları için uygulanan arabuluculuk dönemiyle anlaşmazlıklar hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. 

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor! Ev sahibi kiracı savaşı asıl şimdi mi başlıyor? 

Ev sahipleri ve kiracıların zam savaşı hız kesmeden devam ederken 2022 yılında kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırı için son tarihin 1 Temmuz 2024 olduğu açıklandı. Peki yüzde 25 zam sınırının sona ermesi neleri değiştirecek?

Ev sahibi ve kiracılar nasıl desteklenmeli? Bunlar bir an önce hayata geçirilmezse büyük açık oluşur!

Ev sahipleri ve kiracılar, mağduriyetlerinin sona ermesi için çözüm önerilerini sık sık paylaşıyor. Hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiren yeni bir öneri geldi. İşte X'te yapılan o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Başvurusunu eksiksiz yapanın hesabına 1.250 TL yatacak! Resmen açıklandı!

Eylül ayının sona ermesi ile beraber ekim ayı için Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin meraklı bekleyiş başladı. e-Devlet üzerinden başvuranların hesabına Aile Destek Programı adı altında 1.250 TL yatacak. İşte detaylar...

Kirada yüzde 25 sınırı ne zaman sona erecek? Hapis cezası geliyor!

Milyonlarca kiracıyı ve ev sahibini yakından ilgilendiren 1 Temmuz 2023 tarihinde sona ermesi beklenen kira zammı sınırlaması TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. 11 Haziran 2022 tarihinde yürürlüğe giren kira artış sınırlamasıyla yalnızca zam oranı değil daha sert yaptırımlar planlanıyor.

EYT'liler dikkat! Maaşa en az 638 lira ek

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) son dakika gelişmelerini yakından izliyor. 28 Şubat Salı günü Meclis’in verdiği ‘deprem’ arasının sona ermesi ile 4 maddeli EYT şartları Genel Kurul’da tartışılacak. EYT maaş hesaplaması milyonlarca kişinin gündeminde yer alırken yeni detay öğrenildi.

AMB üyesinden faiz çıkışı! 'Faiz artış döngüsü yaz aylarında sona ermeli'

AMB Üyesi ve Fransız Merkez Bankası Başkanı Villeroy, AB'de faiz artışlarının yaz aylarında sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Ev alacaklara müjde! 0.69 faizli kredi faizleri için sona geliniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, orta gelirliler için hazırladığı bir kampanyanın olacağını duyurmuştu. 250 bin konut kampanyasının ardından faiz oranlarının 0.69-0.89-.0.99 olması beklenen konutlarda sona ulaşıldı. Peki orta gelirliler için konut yapılacak mı?

Dev finans kuruluşundan dolarla ilgili çok kritik açıklama! Güçlü dolar hikayesi bitiyor mu?

ABD'de olumlu gelen enflasyon rakamının Fed'in faiz adımlarını yavaşlatması beklenirken, doların da diğer gelişmiş ülke paraları karşısında zayıflaması öngörülüyor. 2023 yılında ise güçlü dolar hikayesinin tamamen sona ermesi ve doların zayıflamaya başlaması beklentisi hakim. Euro ve Yen için ise to

Çiftçiler dikkat! Çiftçi kayıt sistemi için sona yaklaşıldı! Hemen başvurun! 

Çiftçi kayıt sistemine e-Devlet üzerinden başvuruda bulunmak için son 1 buçuk ay kaldı. 31 Aralık tarihinde Çiftçi kayıt sistemine e-Devlet başvuruları sona erecek. Peki Çiftçi kayıt sistemi nedir? Çiftçi kayıt sistemi başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Almanya'da akaryakıt fiyatlarına zam! Motorin 2,30 avro oldu

Almanya'da akaryakıt fiyatlarında litre başına olarak 40 centin üzerinde artış meydana geldi. Almanya’da hükümetin akaryakıt için vermiş olduğu vergi indirimi desteğinin dün gece itibarı ile sona ermesi ile birlikte bu sabah motorin fiyatı 2, 30 avronun üzerine çıkmış oldu.

Konut sahipleri dikkat! 2 gün sonra sona eriyor!

Değerli Konut Vergisi'nin ödemeleri, ilk defa geçtiğimiz sene yapıldı. Bu sene 2'nci defa ödenecek olan Değerli Konut Vergisi’nin beyanları için sona geliniyor. Peki değerli konut vergisi ne kadar? Değerli konut vergisinde beyannameler nereye verilecek? İşte ayrıntılar...

ABD'de kira desteğinin sona ermesi kriz yarattı!

ABD'de pandemi nedeniyle verilen kira desteğinin sona ermesiyle beraber ülkede kriz yaşandı. 

ipoteğin sona ermesi Haberi

ipoteğin sona ermesi

Tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?

İpotek, taşınmazların tapusu üzerine konuluyor. Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınmış oluyor.


Miktarı belirli olmayan veya değişebilen alacaklar da, belli rehin derecesine yerleştiriliyor. Tescilden sonra alacak miktarında meydana gelecek değişmelere bakılmaksızın sırasını koruyor.


Tapu memuru istem üzerine alacaklıya ipoteği gösteren bir belge veriyor. Tescilin yapıldığının sözleşme üzerine yazılıp onaylanması, ipotek belgesi yerine geçiyor. Peki, tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?


İpoteğin kaldırılması için öncelikle ilgili borcun tamamının ödenmiş olması gerekiyor. Ücreti ödendiğine dair ipotek fek yazısı ile birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gidilerek tapudan da ipoteğin fek edilmesini talep edilebiliyor.


Tapu Sicil Müdürlüğü gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ev üzerindeki ipoteği resmi olarak tapudan da kaldırıyor. 



İpoteğin fekki dava...