05 / 05 / 2024

İpotek gösterilerek kredi kullanmak

İpotek gösterilerek kredi kullanmak

Peşinatı olmayan bir çok kişi ev almanın hayalini kuruyor. Nakdi olmayan ev almak için en uygun zaman olduğunu düşünen yatırımcılar için ''ev almanın 3 yolu'' araştırıldı. 

BKM verileri korkuttu! Vatandaş sırtını kredi kartlarına yansıdı! Kartlı ödemeler yüzde 122 arttı!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre,  kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile 2023 yılında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 arttı.

Kredi kartı taksitleri 1 Nisan'dan itibaren sil baştan değişiyor! Müşterilere özel mesajlar atıldı!

Milyonların gözü kredi kartlarındaki taskitlerle ilgili yapılacak değişiklikte. Son zamanlarda herkesin merakle beklediği konuyla ilgili Ziraat Bankası eski yöneticisi, ekonomist Şenol Babuşçu'dan değerlendirme geldi.

Kredi kartı harcamalarında yeni rekor geldi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre göre, kredi kartı harcamaları 1 Mart 2024 haftası itibarıyla 262,2 milyar Türk Lirası ile rekor seviyelere ulaştı.

Kredi kartları alarm veriyor: Vatandaşın borcu 1 trilyon 250 milyar TL'ye dayandı!

Yüksek enflasyon sebebiyle alım gücü giderek düşen vatandaşlar çareyi kredi kartlarına yüklenmekte buldu. Açıklanan rakamlara göre kredi kartı borçları 1 trilyon 250 milyar TL'ye dayandı. 

Kredi kartı borçları yüzde 40 arttı!

Alım gücü git gide dibe vuran vatandaş geçinmek için borçlanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre kredi kartı borçları Haziran ayından bu yana yüzde 40 oranında artış gösterdi.

Kredi çekmek isteyenler dikkat! Ticari, ihtiyaç ve mevduat faizlerinde son dakika! O kredide faiz yüzde 50'in üzerinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini beş defa peş peşe yükseltmesinin etkileri kredi faizlerini yükseltti ve o kredide faizler yüzde 50'in üzerine yükseldi. Peki ihtiyaç, ticari ve mevduat faizleri ne oldu? İşte güncel kredi faiz oranları...

Kredi kartında yeni dönem! Alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı", Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınabilecek.

Kredi kartı borcu olanlara son dakika şoku! Taksitlere sınırlama, faizlere yükseliş: Perşembe günü değişiyor! 

BDDK verilerine göre kredi kartı borçlarının yarısı taksitli harcama şeklinde yapılırken, kredi kartları ile olan rekor harcamaların frenlenmesi için düzenleme sinyali geldi. İşte ayrıntılar...

Şimdi elinizde ne var ne yoksa bırakıp bankalara koşun. Yoksa kredi çekemeyeceksiniz

Nakit paraya ihtiyacı olanların bu paraya ulaşmaları açısından en bilindik yolların başında kredi geliyor. Bankalardan kredi almanın tam zamanı yoksa önümüzdeki günlerde kredi almanız mümkün olmayacak.

Resmi Gazete'de yayımlandı. Kredi kartı faizleri hakkında flaş gelişme

Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar göre kredi kartı faizleri hakkında kullanıcıları üzecek bir gelişme yaşandı. Alınan kararla birlikte kredi kartı faiz oranlarında artışa gidildi.

Kredi ve kredi kartlarının faizlerine artış

Merkez Bankası, kredilere yönelik sadeleşme süreci kapsamında yeni kararları açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık faiz oranı 2,89'a kadar çıkarıldı. İşte tüm detaylar...

İhtiyaç kredisi faiz oranları rekor üstüne rekor kırdı! İşte en güncel kredi faiz oranları!

Yüksek enflasyon ortamında geçinebilmek amacıyla ihtiyaç kredisine yönelen insanlar son 20 yıldır görülmemiş faiz oranlarıyla karşı karşıya kalıyor. Vatandaşlar, yüksek faizi göze alsa bile krediye erişim sağlayamıyor.

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 10 trilyon lira sınırında!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, kredi hacmi geçen hafta 9 trilyon 996,5 milyar lira oldu.

İpotek gösterilerek kredi kullanmak Haberi

İpotek gösterilerek kredi kullanmak

Nakdi olmayan binlerce kişi ev almanın hayalini kuruyor. Peki peşinat olmadan ev almak mümkün mü? Birikimi olmadan ev almak isteyenler konu hakkında detaylı inceleme yapıyor. İşte peşinatı olmayan için 
ev almanın 3 yolu....

Peşinat olmadan ev almanın 3 yolu

1- Peşinat kısmı için ihtiyaç kredisi kullanılabilir
2- Projelerin peşinat kampanyalarından yararlanılabilir
3- İpotek gösterilerek kredi kullanılabilir

Peşinat kısmı için ihtiyaç kredisi kullanmak

Peşinatınız yoksa konut kredisinin yüzde 20'lik peşinatını karşılayacak ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz. Başka birinin adına kredi çekerek ya da başka bir bankadan ihtiyaç kredisi alarak peşinatı karşılayabilirsiniz. 

Dikkat etmeniz gereken nokta ise ihtiyaç kredisinin dezavantajlarının konut kredisinden fazla olması. İhtiyaç kredisi en fazla 36 ay vade olarak kullanılabiliyor. Faiz oranlarının konut kredisinden yüksek olması ve ihtiyaç kredisinin KKDF ve BSMV vergilerinden muaf olmaması...