03 / 05 / 2024

ipotek icra emrine itiraz davası

ipotek icra emrine itiraz davası

Eğer borç ödenmezse, alacaklı taşınmazın satışını ve borcun kapatılmasını talep edebiliyor. Haklı durumlarda ise alacaklı ipotek icra emrine itiraz edebiliyor. İşte dava örneği..

İpotek icra emrine itiraz!

Eğer borç ödenmezse, alacaklı taşınmazın satışını ve borcun kapatılmasını talep edebiliyor. Haklı durumlarda ise alacaklı ipotek icra emrine itiraz edebiliyor. İşte dava örneği..

Aile konutu üzerindeki ipotek hangi durumlarda kaldırılır?

Yargıtay, “Eşin, kocasının borcundan haberi yok; aile konutu üzerine konulan ipotek kaldırılmalı” dedi. İstanbul'da Mehmet P., evini ipotek göstererek bir bankadan kredi çekti. Mehmet P. kredi borcunu ödeyemeyince icra takibi başlatıldı.

Kanuni ipotek hakkı nedir?

Medeni Kanun gereğince, kanuni ipotek tescile tabi olan ve tescile tabi olmayan kanuni ipotekler olarak ikiye ayrılıyor. Peki, kanuni ipotek hakkı nedir? Kanuni ipoteğin önceliği nedir?

Aidat ödemeyen kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Ev sahibi, evini kiraya vererek evin kullanımı ile birlikte aidat ödemelerini de kiracıya bırakılıyor. Peki kiracı aidat ödemezse ne olur? Aidat ödemeyen kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Pan Börek'in sahipleri iflas erteleme istedi, şirket ortaklarının evleri ipotek ettirildi!

Yeşilçam jönü İzzet Günay’ın oğlu Ömer Günay’ın iki arkadaşı ile ortak olduğu Pan Börek Ekspress iflas erteleme istedi. Mahkeme şirkete iki denetim kayyumu atadı. Şirketin ortağı Günay ve Kırdar ailelerinden kişilerin evleri ipotek ettirildi.

Depremzede inşaat mühendisleri mesleklerini farklı mı icra ediyor?

Büyük deprem yaşamış, yakınlarını moloz yığınları altından çıkarmış, aylarca bu binalar arasında hayat sürdürmüş, prefabriklerde kalmış biri, inşaat mühendisi olduğunda mesleğini herhangi bir inşaat mühendisinden farklı mı icra eder?

Cebri icra satışında tapu harcı 2014!

Cebri icra tapu harcı yazılı satış bedeli üzerinden, her iki taraftan ayrı ayrı tahsil ediliyor. Peki, cebri icra satışında tapu harcı ne kadar? İşte, cebri icra satışında tapu harcı 2014!

Cebri icra yoluyla satış nasıl olur?

Üzerinde rehin, haciz veya ipotek kaydı bulunan borçlunun, borcunun tahsili için borçluya ait bir gayrimenkulün satılmasına cebri icra yoluyla satış deniyor. Peki,cebri icra yoluyla satış nasıl olur?

İcra nelere el koyabilir?

Borçlunun borcunun ödememesi durumunda alacaktı borcun tahsili için icra talebinde bulunabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, eve gelen icra nelere el koyabilir?

Müşterek ipotek fekki!

Müşterek ipotek işleminde, farklı kişilere ait farklı taşınmazlar aynı borç için, aynı miktar üzerinden ama farklı derecelerle ipotek edilebiliyor. Peki müşterek ipotek fekki nasıl olur?

Müşterek ipotek şartları!

Taşınmaz üzerinde kurulabilen ipotek, alınan bir kredi veya herhangi borç için bir gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Peki müşterek ipotek nedir? Müşterek ipotek şartları nelerdir?

Müşterek ipotek, taksim ve trampa işlemleri!

Tapu Sicil Müdürlüğünce yapılan müşterek ipotek, taksim ve trampa işlemleri, 1491 Sayılı "Müşterek İpotek, Taksim ve Trampa İşlemlerinin Ne Suretle Yapılacağı " Konulu Genelge kapsamında açıklanıyor...

Ecrimisil ödeme emrine itiraz!

Hazineye ait olan taşınmazların, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sonucunda ilgililerden ecrimisil alınıyor. Peki söz konusu ecrimisil ödeme emrine itiraz edilebilir mi?

ipotek icra emrine itiraz davası Haberi

ipotek icra emrine itiraz davası

İpotek icra emrine itiraz!

Hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor.


İpoteğe konu olacak taşınmazın, borçlunun mülkiyetinde bulunması gerekmiyor. Eğer borç ödenmezse, alacaklı taşınmazın satışını ve borcun kapatılmasını talep edebiliyor.


Haklı durumlarda alacaklı ipotek icra emrine itiraz edebiliyor. İpotek icra emrine itiraz dava örneği şu şekilde sıralanıyor:


T.C. YARGITAY

12.Hukuk Dairesi


Esas: 2006/19397

Karar: 2006/22331

Karar Tarihi: 28.11.2006


TAKİBİN İPTALİ DAVASI - İPOTEK AKİT TABLOSU - ÜST SINIR İPOTEĞİ - BORÇLUNUN İTİRAZININ İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE BİLDİRİLMESİ GEREĞİ - İTİRAZIN ŞİKAYET MAHİYETİNDE OLMASI - DOĞRUDAN İCRA MAHKEMESİNE BAŞVURMA


ÖZET: Alacaklı vekilinin örnek 9 nolu ödeme emri tebliğ suretiyle başlattığı takipte, takibin şekli itibariyle borçlunun her türlü itirazlarının İ.İ.K.'nun 149/b ve 150. maddeler gereğince İcra müdürlüğüne bildirilmesi zorunludur. Ancak...