29 / 07 / 2024

ipotek muacceliyet ihbarı örneği

ipotek muacceliyet ihbarı örneği

Muacceliyet, borç alacak ilişkilerinde vadenin dolması ya da şartın gerçekleşmesi gibi sebeplerle, borcun borçludan resmen istenebilir hale gelmesine deniyor. Peki ipotek muacceliyet ihbarı nasıl yapılır?

İpotek fekki ücretli mi?

İpotek fekki, bankadan kullanılan konut kredisinin tamamının ödenmesi halinde ipoteği kaldırma işlemi olarak biliniyor. Peki, ipotek fekki ücretli mi?

Konut kredisi ipotek fekki nasıl yapılır?

Bankalar tüketicilerinin konut kredisi kullanmaları esnasında alacak oldukları evleri ipotek altına alarak kredi kullandırıyor. Borcun ödenmesi halinde ipoteğin fekki gerekiyor. Peki, konut kredisi ipotek fekki nasıl yapılır?

İpotek fek harcı ne kadar?

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için ücret talep edilebiliyor. Peki, ipotek fek harcı ne kadar?

İpotek fekki görevli mahkeme!

Konut üzerinde bulunan borcun tamamının ödenmesi durumunda, tapu sicilinden ipotek kaydının silinmesi gerekiyor. Peki, ipotek fekki davasına hangi mahkeme bakar? İşte, ipotek fekki görevli mahkeme!

İpotek fekki için gerekli evraklar!

İpotek fek yazısı ipoteğin kaldırılmasına ilişkin banka tarafından hazırlanan yazı olarak tanımlanıyor. Peki, ipotek fekki için neler gerekli? İşte, ipotek fekki için gerekli evraklar!

İpotek fekki ücreti ne kadar?

Konut kredisinin tamamının ödenmesi halinde, konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması için ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. Peki, ipotek fekki ücreti ne kadar?

İpotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisinin borcunun tamamının ödenmesi halinde gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, bu süreçte ipotek fekki ücreti ödenir mi? İşte, ipotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konutun kredi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması amacı ile düzenlenen yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İşte, konut kredisi ipotek fek ücreti!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi ayıp ihbarı!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, müteahhit kişi veya firma ile arsa sahibi arasında imzalanıyor. Müteahhitin sözleşmede belirtilen malzemelere göre inşaat yapmaması halinde ihbar yapılabiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi ayıp ihbarı..

Kanuni ipotek nasıl tesis edilir?

Kanuni ipotek, tescile tâbi olmayan kanunî ipotek ve tescile tâbi kanunî ipotekler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, kanuni ipotek nedir? Kanuni ipotek nasıl tesis edilir? İşte tescile tabi olan ve olmayan kanuni ipotek hakları..

İpotek kaldırmak için dilekçe örneği!

Borç ödendiği takdirde ise ipotek tapu üzerinden kaldırılabiliyor. Borcun ödenmesine ve ipoteğin terkini talebine rağmen ipoteğin alacaklı tarafından kaldırılmaması halinde hukuki deliller ile birlikte dava açılabiliyor. İşte ipotek kaldırmak için dilekçe

İpotek kaldırma harcı 2015!

İpotek, borçlunun borcunu ödememesi ihtimaline karşın bir gayrimenkul üzerinde kurulan güvence oluyor. Borcun ödenmesi halinde ise bu ipotek tapudan kaldırılıyor. Peki, ipotek nasıl kalkar? İpotek kaldırma harcı 2015 ne kadar?

İpotek tesisi nasıl yapılır?

İpotek ile, hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotek tesisi nasıl yapılır? Neler gerekir?

ipotek muacceliyet ihbarı örneği Haberi

ipotek muacceliyet ihbarı örneği

İpotek muacceliyet ihbarı!

Muacceliyet, borç alacak ilişkilerinde vadenin dolması ya da şartın gerçekleşmesi gibi sebeplerle, borcun borçludan resmen istenebilir hale gelmesine deniyor.


Medeni Kanun gereğince; İpotekli borç senedindeki alacak, aksi kararlaştırılmış olmadıkça, faizlerin ödenmesi gereken tarihte, bu tarihten en az altı ay önce alacaklı veya borçlu tarafından diğer tarafa yapılacak bildirimle muaccel oluyor.  


Muacceliyet ihbarı örneği..


T.C.

YARGITAY

12. HUKUK DAİRESİ

E. 2011/17435

K. 2012/3127

T. 13.2.2012


• MUACCELİYET İHBARI ( Taşınmaz Malikine İhbarın İpotek Akit Tablosundaki Adresine Tebliğ Olunmadığı - Borçluya Noter Kanalı İle Hesap Özeti Gönderilmeden İpoteğin Paraya Çevrilmesi Yolu İle İcra Takibine Geçilemeyeceği )


• TAŞINMAZ MALİKİNE MUACCELİYET İHBARI ( İpotek Akit Tablosundaki Adresine Tebliğ Olunmadığı/Farklı Adrese Çıkarılan Tebligatın Bila Tebliğ İade Olduğu - Muacceliyet İhbarında Bulunulmadan Takibe Geçilemeyeceği )


• İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLU İLE TAKİP...