21 / 05 / 2024

ipotek şerh

ipotek şerh

Doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesine ipotek deniyor. Peki,ipotek tapuya şerh edilir mi? İpotek şerhi nedir?

İpotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisinin borcunun tamamının ödenmesi halinde gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, bu süreçte ipotek fekki ücreti ödenir mi? İşte, ipotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konutun kredi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması amacı ile düzenlenen yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İşte, konut kredisi ipotek fek ücreti!

Kanuni ipotek nasıl tesis edilir?

Kanuni ipotek, tescile tâbi olmayan kanunî ipotek ve tescile tâbi kanunî ipotekler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, kanuni ipotek nedir? Kanuni ipotek nasıl tesis edilir? İşte tescile tabi olan ve olmayan kanuni ipotek hakları..

İpotek kaldırmak için dilekçe örneği!

Borç ödendiği takdirde ise ipotek tapu üzerinden kaldırılabiliyor. Borcun ödenmesine ve ipoteğin terkini talebine rağmen ipoteğin alacaklı tarafından kaldırılmaması halinde hukuki deliller ile birlikte dava açılabiliyor. İşte ipotek kaldırmak için dilekçe

İpotek kaldırma harcı 2015!

İpotek, borçlunun borcunu ödememesi ihtimaline karşın bir gayrimenkul üzerinde kurulan güvence oluyor. Borcun ödenmesi halinde ise bu ipotek tapudan kaldırılıyor. Peki, ipotek nasıl kalkar? İpotek kaldırma harcı 2015 ne kadar?

İpotek tesisi nasıl yapılır?

İpotek ile, hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotek tesisi nasıl yapılır? Neler gerekir?

İpotek tesis ücreti ne kadar?

İpotek, ister borçlunun mülkiyetinde olsun ister borçlunun mülkiyetinde olmasın, borç nedeni ile tapu üzerine konulan güvence olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ipotek nasıl konur? İpotek tesis ücreti ne kadar?

Tapuya ipotek koymak için ne gerekir?

İpotek, hali hazırda mevcut ya da ilerleyen zamanlarda oluşturulacak kredilere teminat edecek olan gayrimenkul üzerindeki hakların birey veya kurumların üzerinde bulunması olarak ifade ediliyor. Peki, tapuya ipotek koymak için ne gerekir?

Tapu ipotek dilekçesi!

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak için tapuya konuluyor. Bunun için tapu müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte tapu ipotek dilekçesi..

Tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar?

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar? İşte ipotek masrafları..

Akiş GYO Kadıköy'deki arsası için ipotek güncellemesi yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platoformu'nda açıklama yaptı. Akiş GYOmKadıköy'de bulunan arsa nitelikli gayrimenkulün ipotek güncellemesini yaptı.

İpotek karşılığı konut kredisi nedir?

Konut kredisi, bankaların düşük faiz oranı ve uzun vadeli olarak mesken satın alınması amacı ile tüketiciye sunduğu kredi oluyor. Peki, ipotek karşılığı konut kredisi nedir?

İpotek karşılığı kredi nasıl alınır?

İpotek karşılığı kredi, ihtiyaç kredisi olabildiği gibi konut kredisi de olabiliyor. Bu kredi türünün koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki, ipotek karşılığı kredi nasıl alınır?

ipotek şerh Haberi

ipotek şerh

İpotek şerhi nedir?

Taşınmaz mal sahibinin tapusuna, haklarını kısıtlamak adına tapu kütüğüne yazılan kişisel haklar ve temlik hakları ile ilgili konuya ipotek şerhi deniyor. Taşınmaz mal sahibinin hak sahipliğini kısıtlamak amacıyla konulan uyarı niteli taşıyan bir uygulama olarak biliniyor. 


Tapu Sicil Tüzüğü'nün  54, 55, 56 ve 57. maddelerinde açıklaması yapılan tapu şerhi ile kişisel hakları, temlik haklarını kısıtlayan veya yasaklayan konuların tapu siciline tescil edilmesi ile yapılan bir uygulamadır.


Gayrimenkulü alan kişi kabul ettiği taktirde gayrimenkul üzerindeki ipotekle birlikte gerçekleştirilebilir.Eğer ki borçlu kredi taksidini öderken el koyulma aşamasına gelmemiş ise satılmasında bir sakınca olmuyor. Alıcı ve satıcı kendi arasında anlaşarak, ipotek miktarı kadar indirim konusunda anlaşmaya varabiliyor.


Tapu sicilinde şerhler kısmına kişisel haklar ve temlik hakları ile ilgili şerhler konulabiliyor.Tapuya şerh koymak için...