29 / 04 / 2024

İpotekli evlerin satışı nasıl olur

İpotekli evlerin satışı nasıl olur

Bankalar alınan konut kredilerinin karşılığında eve ipotek koyuyorlar.Peki ipotekli evlerin satışı yapılabilir mi?Bankadan ipotekli evlerin satış işlemi nasıl gerçekleştiriliyor?İşte ipotekli ev satış işlemleri..

Bankaların kredi freni ipotekli konut satışlarına darbe vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ipotekli konut satış adetlerinde ve kredili satışların toplamdan aldığı paylarda düşüş devam ediyor. İpotekli konut satışı 2023 Ocak-Ekim döneminde yüzde 16,7'ye kadar geriledi.

İpotekli konut satışları Temmuz'da yüzde 7,95 arttı! 

İpotekli konut satışları Temmuz'da bir önceki ay ile karşılaştırıldığında yüzde 7,95 oranında yükseldi. İşte o rakamlar...

İpotekli ev satın alınır mı? İpotekli ev alınırsa ne olur?

İpotekli ev satın alınır mı? sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen detaylar!

İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

Ev satın almak isteyen kimseler sık sık inşaatı bitmemiş ama satışa sunulmuş konutlarla karşılaşıyor. Peki, bu evlerin satışı nasıl yapılıyor? İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

Osmangazi Belediyesi 53 ev ve dükkan satacak!

Osmangazi Belediyesi 53 ev ve dükkanı satışa çıkarıyor. Söz konusu ihalede dükkanların satış fiyatları 410 bin TL'den, evlerin satış fiyatları 570 bin TL'den başlıyor.

İpotekli tapu satılır mı?

Bir gayrimenkul satın almak istediğinizi ancak üzerinde ipotek olduğunu varsayalım. Peki, üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? İpotekli tapu satılır mı?

Kredisi bitmemiş ev satılabilir mi?

Konut kredisiyle ev alan vatandaşlar borçların tamamı kapanmadan evlerini satmak isteyebiliyor. Peki, kredisi bitmemiş ve ipotekli evlerin satışı nasıl yapılır? İşte detaylar... 

Depreme dayanıksız binaların dönüşümü hızlandırılmalı!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, dere yataklarında inşa edilen evlerin satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak "Depreme dayanıklı olmayan binaların kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

2021 Mayıs'ta 10 bin 560 ipotekli konut satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Mayıs ayı içerisinde 59 bin 166 adet konut satışı yapıldı. Bunun yanı sıra, bu ay içerisinde 10 bin 560  adet ipotekli konut satıldı. İpotekli konut satışlarında ilk sırada İstanbul yer aldı. 

Emlak vergisi borcu olan konutlar satılabilir mi?

Emlak vergisi borcu olan dairelerin tapu devir işlemlerinin yapılıp yapılmadığı ev sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki borcu olan evlerin satışı mümkün mü? İşte detaylar...

2021 Nisan'da 17 bin 514 ipotekli konut satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Nisan ayı içerisinde 95 bin 863 adet konut satışı yapıldı. Bunun yanı sıra, bu ay içerisinde 17 bin 514 adet ipotekli konut satıldı. İpotekli konut satışlarında ilk sırada İstanbul yer aldı. 

Sur'da 30 ila 100 bin liralık evlerin yerine yapılan villalar 2 milyona satışa çıkıyor!

Diyarbakır Sur'da, 'acele kamulaştırma' kararıyla 30 ila 100 bin lira arasında bir değerle alınan evlerin yerine yapılan villalar, emlak sitelerinde 600 bin ila 2 milyon lira arasında bir fiyatla satışa sunuldu.

TOKİ evlerinin satış fiyatının düşürülmesi talebi mecliste!

TOKİ tarafından yapılan evlerin satış fiyatının ve site aidatlarının düşürülmesi talebi meclis gündemine taşındı. Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İpotekli evlerin satışı nasıl olur Haberi

İpotekli evlerin satışı nasıl olur

İpotekli evlerin satışı nasıl olur?

Konut kredisi kullanılarak alınan konutlara bankalar tarafından mutlaka ipotek konuluyor.Kredi borcu bitene kadar koonut ipotekli olmaya devam ediyor.


İpotekli gayrimenkullerin alım satımının gerçekleştirilmesi mümkün oluyor.Fakat satın alınan konutun borcu bitene kadar bankanın malı sayıldığı için dikkat edilmesi gereken hususlar bulunuyor.


İpotekli evlerin satış işlemi için belirli bir prosedür gerekiyor.İpotekli evi almak satmak isteyen satıcı ile satış bedeli üzerinde anlaşılıyor.Yapılan ön satış sözleşmesine ipoteğin fek edilmesi sorumluluğunun satıcıya ait olduğu yazılıyor.Aksi bir durumda ödenen kaparoyu iade edeceği gibi cayma cezasından da sorumlu olacağı belirtiliyor.


İpotek koyan kişi ile görüşülüp ödemenin yapıldığı anda borcun kapanacağına ve ipoteğin fek edileceğine dair taahhütname alınıyor.Eğer ipoteği koyan banka ise bu yazıyı sadece  borçluya veriyor.Satış bedeli tutarı bankaya bloke ediliyor.


Tapu, üzerindeki ipoteği ile birlikte...